Valorile de temperatură

În ciuda titlului ales, nu vom vorbi despre vreme ci despre temperatura în grade Celsius a bebelușului și ce indică valorile date.

Febra în sine nu este, de exemplu, un simptom al răcelii ci o reacție a corpului, semn că sistemul imunitar se luptă cu virusul.

Din punct de vedere al numărului de grade, temperatura normală a corpului uman se situează între 36-37 de grade celsius. Orice creștere peste valoarea aceasta este un semn că ceva nu e în regulă.

Temperaturile cu valori de mijloc se încadrează între 37 și 37,5 grade. În lipsa altor simptome, aceasta nu se consideră a fi febră ci doar supraîncălzire. Se poate întâmpla dacă bebelușul este îmbrăcat prea gros sau vă aflați într-un loc foarte cald.

Temperatura ridicată se află între valorile de 37,5 și 38. Ar putea fi un semnal de alarmă, dar, din nou trebuie să fiți atente dacă există și alte simptome. O metodă de a face temperatura să scadă ar fi o baie caldă sau, în funcție de situație, îndepărtarea câtorva haine.

 

                                                                            

Febra se încadrează între valorile de 38 și 38,5 grade și poate fi semnalul unei răceli. Ca orice răceală, fie la adulți fie la copii, ar trebui să apară și alte simptome. Puteți încerca un tratament pe loc cu paracetamol pentru copii dar dacă aceasta nu funcționează, cel mai bine ar fi să mergeți la medic.

Dacă temperatura crește spre 39 de grade și paracetamolul nu dă semne că ar funcționa la o oră după administrare, atunci vizita la medic devine obligatorie.

Orice situație unde febra a trecut de 39 de grade înseamnă o vizită la medic urgentă. Paracetamolul este foarte folositor dar există cazuri unde este nevoie de mai mult iar un specialist pediatru este singurul care vă poate ajuta.

Veți găsi în comerț termometre special concepute pentru bebeluși, inclusiv unele care funcționează sub formă de suzetă, pentru a vă asigura că cel mic cooperează. Modul de împărțire de mai sus ar trebui să vă dea o idee despre situația cu care vă confruntați. Ca regulă generală, folosiți paracetamol, nu vă panicați și mergeți la medic dacă febra rămâne la același nivel sau continuă să crească.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Latest Articles

Modul în care trăiesc emoțiile părinții poate afecta dezvoltarea copilului

În cadrul familiilor noastre, modul în care ne exprimăm sentimentele, vorbim despre ele și le gestionăm poate avea un impact profund asupra copiilor noștri....

Kaufland se alătură celei de-a 10-a ediții a Colectei Naționale de Alimente prin Cutia cu fericire

Kaufland România anunță participarea sa la cea de-a 10-a ediție a Colectei Naționale de Alimente, inițiativă derulată de Federația Băncilor pentru Alimente din România...

Timp pentru familie. Românii au talent, o nouă ediție, diseară

O nouă săptămână se apropie de final, așa că e vremea pentru talent, pentru momentele autentice, în care se pune suflet și se lasă...

Până pe 30 aprilie, profesorii își pot rezerva locul, în exclusivitate, la cel mai mare eveniment educațional din Europa

Până la data de 30 aprilie a.c., personalul din sistemul de învățământ universitar și preuniversitar din România beneficiază de exclusivitate și de tarife preferențiale...

Amenzi usturătoare pentru părinții care-și iau copiii în vacanțe în timpul cursurilor

Părinții care își iau copiii în vacanțe în timpul cursurilor școlare se pot confrunta acum cu amenzi usturătoare, iar aceste controale nu se limitează...