Valorile de temperatură

În ciuda titlului ales, nu vom vorbi despre vreme ci despre temperatura în grade Celsius a bebelușului și ce indică valorile date.

Febra în sine nu este, de exemplu, un simptom al răcelii ci o reacție a corpului, semn că sistemul imunitar se luptă cu virusul.

Din punct de vedere al numărului de grade, temperatura normală a corpului uman se situează între 36-37 de grade celsius. Orice creștere peste valoarea aceasta este un semn că ceva nu e în regulă.

Temperaturile cu valori de mijloc se încadrează între 37 și 37,5 grade. În lipsa altor simptome, aceasta nu se consideră a fi febră ci doar supraîncălzire. Se poate întâmpla dacă bebelușul este îmbrăcat prea gros sau vă aflați într-un loc foarte cald.

Temperatura ridicată se află între valorile de 37,5 și 38. Ar putea fi un semnal de alarmă, dar, din nou trebuie să fiți atente dacă există și alte simptome. O metodă de a face temperatura să scadă ar fi o baie caldă sau, în funcție de situație, îndepărtarea câtorva haine.

 

                                                                            

Febra se încadrează între valorile de 38 și 38,5 grade și poate fi semnalul unei răceli. Ca orice răceală, fie la adulți fie la copii, ar trebui să apară și alte simptome. Puteți încerca un tratament pe loc cu paracetamol pentru copii dar dacă aceasta nu funcționează, cel mai bine ar fi să mergeți la medic.

Dacă temperatura crește spre 39 de grade și paracetamolul nu dă semne că ar funcționa la o oră după administrare, atunci vizita la medic devine obligatorie.

Orice situație unde febra a trecut de 39 de grade înseamnă o vizită la medic urgentă. Paracetamolul este foarte folositor dar există cazuri unde este nevoie de mai mult iar un specialist pediatru este singurul care vă poate ajuta.

Veți găsi în comerț termometre special concepute pentru bebeluși, inclusiv unele care funcționează sub formă de suzetă, pentru a vă asigura că cel mic cooperează. Modul de împărțire de mai sus ar trebui să vă dea o idee despre situația cu care vă confruntați. Ca regulă generală, folosiți paracetamol, nu vă panicați și mergeți la medic dacă febra rămâne la același nivel sau continuă să crească.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Latest Articles

Grupurile de mame de pe Facebook: suport real sau locuri pline de judecăți?

Când devii mamă, te lovește o avalanșă de întrebări, frici și incertitudini. Iar instinctul de a căuta ajutor te duce, inevitabil, către grupurile de...

Bucket list pentru primul an de viață al bebelușului

Primul an din viața unui bebeluș trece mai repede decât ți-ai fi imaginat. E un amestec de mirare, oboseală cronică, râsete care-ți umplu inima...

Ghid de „anti-parenting”. Lucruri pe care NU trebuie să le faci ca părinte

Hai să o spunem direct: parentingul e o aventură pe cât de frumoasă, pe atât de imprevizibilă. Oricâte cărți ai citi și oricâte podcasturi...

Obiceiuri mici care fac diferența într-o zi de mamă obosită

Sunt zile în care te trezești mai obosită decât te-ai culcat. În care cafeaua pare apă chioară și copilul începe să plângă înainte să...

Sindromul „mamei care simte că nu face suficient”. Cum îl recunoști și oprești

Ai simțit vreodată că, oricât ai face, tot nu e de-ajuns? Că nu petreci suficient timp cu copilul, nu ești suficient de calmă, de...
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com