Valorile de temperatură

În ciuda titlului ales, nu vom vorbi despre vreme ci despre temperatura în grade Celsius a bebelușului și ce indică valorile date.

Febra în sine nu este, de exemplu, un simptom al răcelii ci o reacție a corpului, semn că sistemul imunitar se luptă cu virusul.

Din punct de vedere al numărului de grade, temperatura normală a corpului uman se situează între 36-37 de grade celsius. Orice creștere peste valoarea aceasta este un semn că ceva nu e în regulă.

Temperaturile cu valori de mijloc se încadrează între 37 și 37,5 grade. În lipsa altor simptome, aceasta nu se consideră a fi febră ci doar supraîncălzire. Se poate întâmpla dacă bebelușul este îmbrăcat prea gros sau vă aflați într-un loc foarte cald.

Temperatura ridicată se află între valorile de 37,5 și 38. Ar putea fi un semnal de alarmă, dar, din nou trebuie să fiți atente dacă există și alte simptome. O metodă de a face temperatura să scadă ar fi o baie caldă sau, în funcție de situație, îndepărtarea câtorva haine.

 

                                                                            

Febra se încadrează între valorile de 38 și 38,5 grade și poate fi semnalul unei răceli. Ca orice răceală, fie la adulți fie la copii, ar trebui să apară și alte simptome. Puteți încerca un tratament pe loc cu paracetamol pentru copii dar dacă aceasta nu funcționează, cel mai bine ar fi să mergeți la medic.

Dacă temperatura crește spre 39 de grade și paracetamolul nu dă semne că ar funcționa la o oră după administrare, atunci vizita la medic devine obligatorie.

Orice situație unde febra a trecut de 39 de grade înseamnă o vizită la medic urgentă. Paracetamolul este foarte folositor dar există cazuri unde este nevoie de mai mult iar un specialist pediatru este singurul care vă poate ajuta.

Veți găsi în comerț termometre special concepute pentru bebeluși, inclusiv unele care funcționează sub formă de suzetă, pentru a vă asigura că cel mic cooperează. Modul de împărțire de mai sus ar trebui să vă dea o idee despre situația cu care vă confruntați. Ca regulă generală, folosiți paracetamol, nu vă panicați și mergeți la medic dacă febra rămâne la același nivel sau continuă să crească.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Latest Articles

Supă de dovlecei pentru bebeluși, o rețetă ideală pentru zilele de vară

Pe măsură ce vara își face simțită prezența cu temperaturi ridicate, părinții caută mereu soluții nutritive și răcoritoare pentru alimentația celor mici. Supa de...

Câte cuvinte trebuie să spună un copil la un an. Când să ne îngrijorăm dacă micuțul nu vorbește

Primul an de viață al copilului tău este plin de momente emoționante și dezvoltări importante, iar una dintre cele mai așteptate etape este începutul...

Ce trebuie să-i spună o mămică fetiței ei despre menstruație. Cum să o pregătească

Menstruația este un subiect important și inevitabil în viața fiecărei fete, iar abordarea acestuia cu deschidere și sensibilitate poate avea un impact semnificativ asupra...

Primul zbor cu avionul al copilului tău. Cum să-l transformi într-o experiență de neuitat

Primul zbor cu avionul al copilului tău este o experiență plină de emoții și neprevăzut, atât pentru el, cât și pentru tine ca părinte....

Ce să NU mănânci dacă ești însărcinată

Sarcina este o perioadă esențială în viața unei femei, iar alimentația joacă un rol crucial în sănătatea mamei și a copilului. În această perioadă,...