Debutul anului 2023 nu aduce vești atât de bune din punct de vedere medical. România, dar și întregul continent european se confruntă cu unul dintre cele mai mari valuri de infecții respiratorii din ultimii ani.
România nu este singura țară afectată de valul de infecții respiratorii. Sezonul de gripă din Europa a debutat mai repede în acest an, iar țări precum Germania, Belgia și Slovacia au declarat deja epidemie, din cauza înmulțirii cazurilor de îmbolnăvire.
Debutul virozelor respiratorii este unul brusc, cu o incubare între 48 și 72 de ore. Iar primele simptome sunt nasul înfundat, febra și tuse.
Cei mai expuși sunt cei mici. În acest context, autoritățile protejează categoriile de vârstă expuse pericolului. Creșterea cazurilor de viroze respiratorii i-a îngrijorat pe responsabilii sanitari din Dâmbovița. La Spitalul Județean de Urgență Târgoviște a fost deschis un centru de evaluare pediatrică pentru copiii afectați.
Cum se transmit virozele respiratorii?
Virozele respiratorie se transmit pe cale aerogena, prin picaturile Flugge. Agentul patogen patrunde in fosele nazale unde deregleaza cilii, se produce o suprainfectie, se extinde la nivelul faringelui acolo poate sa dea o hiperemie locala provocand tuse, uneori varsaturi. Infectiile se transmit de la persoanele bolnave, de la obiectele contaminate.
Cum ne creștem imunitatea și cum stăm departe de viroze
Tratamentul este unul simptomatic prin dezobstruarea cailor respiratorii, prin administrarea in fosele nazale de apa de mare, aspiram secretiile, dezinfectam gatul. Daca avem febra – masuri de combatere a temperaturii prin antitermice, vitamine.
Nasul, prima barieră natural de apărare împotriva infecțiilor
Sterimar, lider Mondial privind igiena nazală vine cu două variante necesare în această perioadă. Când răcim sau când suntem expuși la alergeni, echilibrul funcțiilor nasului este afectat, dezechilibrul reflectându-se asupra respirației în particular, și asupra calității vieții în general. Dacă mucoasa nazală este uscată sau dacă cilia sunt plini de impurități, nasul devine iritat și nu mai poate proteja eficient împotriva agenților inflamatori.
Sterimar CU pentru adulți, dar și Sterimar Baby, varianta pentru cei mici, sunt două dintre produsele esențiale din această perioadă.
De ce Sterimar?
Limitează riscul altor complicații ORL și previne agravarea infecțiilor respiratorii, prin curățarea eficientă a nasului și combaterea simptomelor. Optimizează efectul tratamentului recomandat în cazul infecțiilor respiratorii și asigură o recuperare mai rapidă și o convalescență mai scurtă.