Alexandra Ghiță: “Uleiul de măsline pentru copii poate fi introdus de la 6 luni în alimentația acestora. E bun pentru creier, bogat în vitamine și previne cancerul”

Alimentația sănătoasă este esențială pentru dezvoltarea copiilor, iar educația în acest sens începe de la o vârstă fragedă. Alexandra Ghiță, antreprenoare și expertă în domeniul alimentației, aduce în prim-plan beneficiile uleiului de măsline pentru sănătatea copiilor și promovează această idee ca o necesitate pentru societatea românească.

Sănătatea copiilor este întotdeauna principala preocupare a părinților. Uleiul de măsline este un aliment esențial în procesul de creștere și dezvoltare al copiilor, introducând antioxidanți, minerale, vitamine în dieta zilnică încă de la 6 luni, de când începe diversificarea“, explică Alexandra Ghiță.

Alexandra Ghiță subliniază importanța uleiului de măsline în alimentația copiilor și susține că acesta ar trebui să fie considerat o chestiune de sănătate publică în România. Argumentele sale sunt puternice și bine întemeiate, evidențiind legătura uleiului de măsline cu dieta mediteraneană, recunoscută de UNESCO ca Patrimoniu Cultural Nematerial.

De ce ar trebui să fie uleiul de măsline un element central în dieta copiilor?

Potrivit Alexandrei Ghiță, sortimentele dedicate pentru copii sunt perfect adaptate gustului lor delicat și oferă beneficii importante pentru sănătatea lor. Începând de la vârsta de 6 luni, introducerea uleiului de măsline în alimentația copiilor poate aduce numeroase avantaje, de la sprijinirea dezvoltării creierului la întărirea sistemului imunitar și prevenirea bolilor cardiovasculare și a cancerului.

  1. Dezvoltarea creierului: Uleiul de măsline este bogat în acizi Omega, esențiali pentru dezvoltarea creierului copiilor. Acești acizi grasi sunt esențiali pentru creșterea și dezvoltarea corectă a sistemului nervos al copiilor.
  2. Bogat în vitamine: Uleiul de măsline conține o varietate de vitamine esențiale, precum A, B, D și E. Vitamina A este esențială pentru sănătatea ochilor, vitaminele B contribuie la dezvoltarea creierului, vitamina D ajută la întărirea oaselor, iar vitamina E are proprietăți antioxidante.
  3. Prevenirea bolilor cardiovasculare și cancerului: Datorită conținutului ridicat de polifenoli, antioxidanți naturali, uleiul de măsline poate contribui la reducerea riscului de boli cardiovasculare și cancer.
  4. Piele și păr sănătoase: Antioxidantul squalena din uleiul de măsline poate ajuta la menținerea sănătății pielii și a părului copiilor, asigurându-se că aceștia se dezvoltă sănătos și frumos.
  5. Bogat în calorii: Pentru copiii care au nevoie de un aport caloric crescut pentru a susține ritmul lor alert de creștere și activitate, uleiul de măsline este o sursă excelentă de calorii.
  6. Reduce riscul de obezitate: Studiile arată că includerea uleiului de măsline în dieta copiilor poate reduce riscul de obezitate, datorită conținutului său de acizi grași benefici și a capacității de a satisface senzația de sațietate.

Alexandra Ghiță își împărtășește experiența vastă în importul de uleiuri de măsline de calitate superioară din Spania. Prin intermediul site-ului său, ulei-de-măsline.ro, oferă consumatorilor acces la unele dintre cele mai apreciate uleiuri de măsline din Spania. Aceasta subliniază importanța cunoașterii detaliate a procesului de fabricație și a compoziției fiecărui ulei, pentru a asigura calitatea și autenticitatea produsului final.

De asemenea, Alexandra Ghiță subliniază importanța criteriilor de selecție atunci când alegem un ulei de măsline de calitate. Etichetarea corectă, ambalajul adecvat și originea clară a produsului sunt doar câteva aspecte esențiale care trebuie luate în considerare în procesul de selecție.

În concluzie, uleiul de măsline pentru copii poate fi introdus în mod sigur în dieta lor încă de la o vârstă fragedă, oferindu-le beneficii semnificative pentru sănătate și dezvoltare. Prin educație și promovarea unei alegeri responsabile a alimentelor, Alexandra Ghiță și-a asumat misiunea de a aduce conștientizarea asupra importanței acestui ingredient esențial într-o dietă echilibrată și sănătoasă.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Latest Articles

Modul în care trăiesc emoțiile părinții poate afecta dezvoltarea copilului

În cadrul familiilor noastre, modul în care ne exprimăm sentimentele, vorbim despre ele și le gestionăm poate avea un impact profund asupra copiilor noștri....

Kaufland se alătură celei de-a 10-a ediții a Colectei Naționale de Alimente prin Cutia cu fericire

Kaufland România anunță participarea sa la cea de-a 10-a ediție a Colectei Naționale de Alimente, inițiativă derulată de Federația Băncilor pentru Alimente din România...

Timp pentru familie. Românii au talent, o nouă ediție, diseară

O nouă săptămână se apropie de final, așa că e vremea pentru talent, pentru momentele autentice, în care se pune suflet și se lasă...

Până pe 30 aprilie, profesorii își pot rezerva locul, în exclusivitate, la cel mai mare eveniment educațional din Europa

Până la data de 30 aprilie a.c., personalul din sistemul de învățământ universitar și preuniversitar din România beneficiază de exclusivitate și de tarife preferențiale...

Amenzi usturătoare pentru părinții care-și iau copiii în vacanțe în timpul cursurilor

Părinții care își iau copiii în vacanțe în timpul cursurilor școlare se pot confrunta acum cu amenzi usturătoare, iar aceste controale nu se limitează...