Tudor Chirilă, mesaj controversat pentru adolescenții români. Cum au reacționat internauții

Tudor Chirilă, artist bine-cunoscut în România, a stârnit un val de controverse după o postare pe pagina sa de Facebook, în care a discutat deschis despre recomandările sale pentru elevii unui liceu din Capitală. Artistul a fost invitat să vorbească la Liceul Lazăr despre cariera sa în muzică și teatru, dar a fost pus într-o situație dificilă când i s-a cerut să recomande elevilor să rămână în țară.

„Am mers la Liceul Lazăr să vorbesc cu elevii despre muzică, teatru, ce fac eu. Mai mult am răspuns unor întrebări. Una din ele a sunat așa: ne recomandați să rămânem în țară? Le-am zis cam așa: cum să vă recomand să rămâneți în țara unui prim-ministru care a dat bacu’ după treizeci de ani? Sunteți de la Lazăr, nu?”, a scris Tudor Chirilă pe Facebook.

Postarea sa a venit în contextul unor speculații privind vârsta la care Marcel Ciolacu, liderul PSD și prim-ministrul României, și-a obținut diploma de bacalaureat. În timp ce numeroase zvonuri sugerează că acesta ar fi absolvit liceul mult mai târziu, conform CV-ului oficial prezentat pe site-ul Guvernului, Ciolacu și-a obținut diploma în 1986, conform vârstei sale.

Reacțiile internauților

Mesajul lui Tudor Chirilă a generat reacții intense și diverse din partea internauților. Un comentariu apreciat de peste 300 de persoane îl acuza pe artist de „frustrare”, sugerând că răspunsul său ar fi trebuit să fie mai „lucid” și că nu mai suntem în comunism, când nimeni nu avea voie să fie mai deștept și realizat decât conducătorii.

Pe de altă parte, mulți au fost de acord cu mesajul postării. „De acord cu tine, Tudor Chirilă! În primul rând, e o experiență pe care trebuie să o trăiască, iar apoi dacă se întorc, e alegerea lor”, a comentat o persoană. Un alt comentariu, cu peste 100 de aprecieri, a relatat despre experiențele negative ale unui elev numit “trădător de țară” de către profesori pentru că își dorea să studieze în străinătate, criticând conducerea țării pentru acest comportament.

Răspunsurile lui Chirilă

Tudor Chirilă a răspuns și celor care i-au pus întrebări directe. Un internaut a întrebat: „Tudor Chirilă, în loc să le spuneți să rămână să ajute să schimbe situația, le-ați spus să plece… Dar dumneavoastră de ce ați rămas? De ce nu plecați?”. Răspunsul artistului a fost clar: „Pentru că eu operez cu limba română, nu sunt stomatolog sau zugrav sau tâmplar. Am muncit să fiu actor și muzician în limba mea. Asta nu înseamnă că sunt împăcat cu evidența că sunt condus de interlopi.”

Chirilă a răspuns și unui alt comentariu care sugera că elevii ar trebui încurajați să meargă la vot pentru a schimba situația politică: „Acei copii meritau și o încurajare să meargă la vot, ca să nu mai avem prim-miniștri cu BAC-ul dat după 30 de ani”. Replica artistului a fost scurtă: „Au familii”.

O altă întrebare retorică, „Dacă toți am gândi că țara asta nu mai are nicio șansă ce rost ar mai avea să avem o țară?”, a primit răspunsul lui Chirilă: „Mai bine te întrebi dacă avem o țară și dacă retorica că ne-o fură alții din exterior nu e menită să-i absolve pe hoții care o fură din interior”.

Impactul postării

Postarea lui Tudor Chirilă a adunat în peste 12 ore circa 2,5 mii de aprecieri, aproape 100 de distribuiri și peste 370 de comentarii, demonstrând impactul puternic pe care l-a avut asupra comunității online. Mesajul său a deschis un dialog important despre viitorul tinerilor români și realitățile sociale și politice din țară.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Latest Articles

Câtă apă trebuie să bea un copil vara ca să nu se deshidrateze, pe vârste

Hidratarea adecvată este esențială pentru sănătatea și bunăstarea copiilor, în special în timpul verii, când temperaturile ridicate și activitățile în aer liber pot duce...

Primul dinte la bebeluși, Când apare și cum să alini durerile cu soluții naturale

Apariția primului dinte la bebeluși este un moment emoționant pentru părinți, marcând un pas important în dezvoltarea copilului. Totuși, această etapă poate fi însoțită...

Roșu în gât la bebeluși. Cauze, simptome și tratament

Roșu în gât la bebeluși este o problemă comună, care poate provoca disconfort semnificativ atât pentru micuț, cât și pentru părinți. Înțelegerea cauzelor, recunoașterea...

Top trei rețete pentru bebeluși, în zilele de vară

Vara este anotimpul perfect pentru a introduce bebelușilor tăi alimente noi și sănătoase. Pe lângă hidratare și confort, mesele de vară trebuie să fie...

Supă de dovlecei pentru bebeluși, o rețetă ideală pentru zilele de vară

Pe măsură ce vara își face simțită prezența cu temperaturi ridicate, părinții caută mereu soluții nutritive și răcoritoare pentru alimentația celor mici. Supa de...