TOP 5 SFATURI PENRTU PĂRINȚI în social media

0

In ziua de astazi 1 din 5 copii cu varsta cuprinsa intre 8 si 11 ani are cel putin o retea sociala sau o platforma online pe care o foloseste in mod constant. Mai mult decat atat, un studiu efectuat de Lowe Group Romania arata ca 85% dintre minorii cu varste cuprinse intre 5 si 16 ce acceseaza internetul petrec, in medie, 5 ore pe zi in on-line.

Desi utilizarea internetului are o serie de avantaje si efecte pozitive, nu trebuie sa uitam ca exista si multe pericole in lumea virtuala, de care dorim sa ne ferim copiii.

Pentru a va veni in ajutor, 123mama a strans o serie de sfaturi menite sa ii tina pe cei mici in siguranta in timp ce navigheaza pe internet.

 

  1. Afla ce site-uri acceseaza cel mic.

Facebook, Instagram, Snapchat, Youtube sau Twitter sunt doar cateva dintre retelele sociale folosite de copilul tau. Desi poate parea greu de tinut pasul cu toate noutatile, incearca sa afli ce anume acceseaza copilul tau si intreaba-l ce ii place si cum share-uieste informatiile. Arata-i cum se folosesc platformele respective si asigura-te ca le foloseste corespunzator.

 

  1. Continua conversatia – Vorbeste despre pericole!

Educa-l pe cel mic in ceea ce priveste pericolele de pe internet, folosind chiar si exemple reale pentru a scoate in evidenta potentiale situatii periculoase. Nu in ultimul rand, lasa-l sa te introduca in lumea lui si sa-ti arate cum functioneaza lucrurile, chiar daca tu ca parinte nu rezonezi mereu sau nu intelegi.

 

  1. Stabileste reguli de folosire

Discuta cu cel mic si stabiliti de comun acord un set de reguli pe care sa le respecte in ceea ce priveste timpul alocat on-line-ului sau chiar accesarea unei anume retele sociale. Asigura-te ca mentii experienta intr-o maniera pozitiva.

 

  1. Asigura-te ca cunosti setarile de privacy.

Multe dintre update-urile la aplicatii contin si modificari pe partea de securitate de date.  Asigura-te ca copilul tau cunoaste aceste reguli si de asemenea ca isi protejeaza identitatea si datele on-line.

Nu uita ca majoritatea retelelor sociale au o limita minima de varsta de accesare de 13 ani, prin urmare asigura-te ca ai pornit controlul parental pe PC, laptop sau telefon pentru a putea verifica exact ce site-ui sunt accesate de pe acestea.

 

  1. Ai grija ce poze pui on-line

Regulile in ceea ce priveste securitatea on-line sunt valabile atat pentru cel mic, cat si pentru tine. Desi poate parea tentant sa impartasesti cu toti prietenii tai on-line poze cu bebelusul tau in diverse ipostaze, ar fi indicat sa o faci cu masura si responsabilitate. Nu uita ca o informatie impartasita pe internet devine automat publica si poate fi folosita in orice moment. Pentru a preveni situatiile in care pozele cu bebelusul tau sunt folosite in diverse scopuri, te sfatuim sa fii rezervata cu distribuirea acesta in mediul on-line.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here