TOP 12 LUCRURI care să nu-ți lipsească din bagajul pentru vacanța de Paște!

Odată ce ai rezervat hotelul și biletele de avion, bagajul este ultimul lucru, care mai stă în calea plecării tale în vacanță. Știm că împachetarea și despachetarea bagajului de călătorie e o adevarată corvoadă pentru majoritatea dintre noi. Dar îți oferim câteva trucuri, cu ajutorul cărora vei scăpa de stresul genții de voiaj, dacă le urmezi.

1. Bagajul pentru vacanța: Fă o listă

Ok, poate că sună un pic plictisitor, dar listele pentru toți sunt calea către o vacanță fără griji. Separă pe o listă, (pe hârtie sau pe suportul electronic după preferință) lucrurile care îți sunt absolut necesare, de cele pe care doar ai dori să le iei cu tine, dar nu sunt esențiale; fii realist în privința capacității bagajului tău. Dacă ai nevoie de inspirație, poți să începi cu următorul lucru…

2. Nu uita trusa de prim ajutor

Nu îți cerem să iei cu tine toate ustensilele dintr-o cameră la urgențe, ci doar o mică trusă cu pastilele, unguentele și medicamentele, pe care s-ar putea să fie nevoie să le folosești. Și oricum, nimeni nu visează să aibă parte în concediu de dureri de cap, febră, indigestii sau toate trei la un loc. Probabil că acasă e suficient să iei remediul pe care îl ai la îndemână și să îți treacă, dar în alte țări e posibil ca medicamentele respective să fie eliberate doar pe baza de prescripție medicală. Același lucru poate să fie valabil și pentru medicamentele anti-alergice sau pentru cele recomandate în caz de astm – așadar, ia-le cu tine!

3. STERIMAR MANGAN

Primăvara, mulți oameni suferă de alergii. Sterimar Mangan nu trebuie să lipsească din bagajul oricărui român care își dorește să scape de eventualele problem neprevăzute.

4. Etichetele cu numele tău îți sunt de un real folos

Nu te îngrijora că nu călătorești incognito, decât dacă ești vreo persoană a lumii interlope căutată pe întreg mapamondul. Toate gențile de voiaj poartă etichete standard în acest scop, deci asigură-te că le vei completa cu numele tău – astfel încât să fie mai ușor sa fie recunoscute în cazul în care tu sau compania aeriană ați rătăci bagajele.

5. Ține de cont de restricțiile la bagaje din aeroporturi

Bagajul pentru vacanța trebuie sa se incadreze in standardele companiei de avion cu care urmează să călătorești.

6. Fii atent să păstrezi spațiu suficient în bagaj și pentru eventualele cumpărături din vacanță!

Indiferent că este vorba despre cumpărături din duty-free sau suveniruri de vacanță, inevitabil te vei întoarce acasă cu mult mai multe decât atunci când ai plecat – deci fii sigur că vei avea loc și pentru ele!

7. Pe listă, sari peste încălțăminte

Cel mai voluminos și mai frustrant obiect al bagajului de călătorie. Vei avea nevoie de atâtea perechi de încălțări în funcție de cât timp vei fii plecat, dar recomandarea noastră este că trei perechi încălțări pentru 1 sau 2 săptămâni este cât se poate de rezonabil. Mult mai important decât spațiul pe care îl ocupă este utilitatea lor. Așadar, ai grijă să nu faci drumeții pe tocuri, dar nici să îți iei câte o pereche potrivită pentru fiecare caz în parte. Cel mai bine este să porți în avion perechea cea mai voluminoasă și mai greoaie, aprovizionează-te cu ciorapi suficienți în rest – și ai salvat spațiu în bagaj.

8. Cosmetice – la minimum!

Doar dacă vei călători pe o insulă pustie și deșertică nu vei putea să cumperi un brand anume de șampon sau de loțiune de protecție solară, pe care altfel le-ai găsi la aproape orice colț de stradă. Mai puține cosmetice înseamnă și riscuri mai mici pentru explozia de scurgeri de lichide prin bagaj peste care ai putea să dai când îți deschizi valizele la destinație. Dar dacă chiar nu poți trăi fără crema aceea specială de față de exemplu, atunci ia-ți doar atâta cantitate de care ai avea nevoie pe parcursul călătoriei. În felul acesta poți să descarci de a rămas într-un recipient mai mic si să faci mai mult spațiu pentru extra-bagajul de la întoarcerea acasă.

9. Si nu te opri din rulat…

Acest sfat cu siguranță că e subiect de discuții, dar noi credem că să îți rulezi hainele este cea mai potrivită metodă de împachetat. Nu numai că elimină cutele de la șifonat, dar și ocupă mai puțin spațiu în bagaj.

10. Toate obiectele de valoare în bagajul de mână

Bagajul pentru vacanța mare trebuie să conțină lucruri puțin valoroase.

11. Nu uita de încărcătoare

Dacă ai nevoie de încărcătoare pentru dispozitivele tale (laptop, telefon, aparat foto etc.) fă-ți o favoare și ia-le cu tine, ca să eviți prețurile de lux din aeroporturi atunci când ți-e lumea mai dragă.

12. Ia-ți haine de zi cu zi, nu îmbrăcăminte excentrică sau de ocazie

 

 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Latest Articles

Prima tabără a copilului tău. Sfaturi pentru părinți

Participarea în prima taberă este o etapă importantă atât pentru copil, cât și pentru părinți. Este primul pas către independență, un pas care îl...

Ce m-a speriat cel mai mult în perioada alăptării

Perioada alăptării. Ah, ce amintiri! Pe cât de frumoasă și de emoționantă a fost, pe atât de înfricoșătoare s-a dovedit a fi. Cum spune...

Cele mai bune sfaturi pe care i le poate da un tată fiicei sale

Rolul unui tată în viața unei fiice este extrem de important, iar relația dintre ei poate influența profund dezvoltarea personală a fiicei. Timpul petrecut...

Povestea mea despre bullying și cum am învățat să mă iubesc pe mine

Eram adolescentă, cu tot ce înseamnă vârsta asta: confuzie, căutări, dorințe și, mai ales, nesiguranță. Dar nimic nu m-a pregătit pentru ce aveam să...

Copilului tău îi miroase foarte tare transpirația. Care pot fi cauzele și ce este de făcut

Transpirația urât mirositoare la copii poate fi îngrijorătoare pentru mulți părinți, mai ales dacă apare la vârste fragede sau este neobișnuit de puternică. Deși...
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com