Testul de sarcină: cum trebuie utilizat corect pentru un rezultat relevant

La momentul de față în România puteți găsi o varietate de teste de sarcină de la diferiți producători. Este important să știți că toate funcționează pe același principiu: găsirea unui hormon care este eliberat în momentul în care ovulul fertilizat ajunge în uter. Deși multe prospecte recomandă ca testul să fie făcut în prima zi după întârzierea menstruației, cel mai sigur este să așteptați o săptămână. Cantitatea de hormon din organism crește constant iar după șapte zile puteți fi sigură de acuratețea rezultatului.

Modul de afișare al rezultatului depinde de marca produsului.

Testul de sarcină: afișajul

Unele teste vor afișa o linie pentru un rezultat negativ și două pentru unul pozitiv. Alte variante mai complicate au afișaj electronic. Din moment ce toate funcționează pe același principiu, cea mai bună opțiune este să folosiți una din mărcile cunoscute, indiferent pe care o alegeți. Cât despre utilizare, nu trebuie să faceți altceva decât să citiți prospectul. Modul de folosire poate varia în funcție de forma testului (bandă, card, stilou sau casetă).

Conform studiilor, testele de sarcină au o acuratețe de 99%. În realitate acest procent se aplică doar dacă testul se face la o săptămână după întârzierea menstruației și nu la o zi așa cum recomandă prospectul.

Testul de sarcină: folosirea corectă

Folosirea corectă a testului de sarcină, urmând indicațiile din prospect poate totuși duce la rezultate false în anumite situații. Printre acestea se numără efectuarea testului prea devreme (de aceea insistăm să așteptați o săptămână, nu doar o zi), anumite medicamente (aici e vorba de tratamente pentru infertilitate), ba chiar și consumul prea mare de lichide. Acesta duce la diluarea urinei iar aceasta poate duce la un rezultat negativ fals. Unele prospecte specifică în mod clar că testul trebuie făcut cu prima urină din ziua respectivă.

În mod evident, în cazul obținerii unui rezultat pozitiv este nevoie să faceți cât mai repede un consult medical pentru a primi confirmarea. Un test de sânge și o ecografie vă vor ajuta să determinați în a câta săptămână de sarcină sunteți.

Din punct de vedere financiar, testele de sarcină nu reprezintă o problemă. La momentul actual, cele mai scumpe nu depășesc suma de 30 de lei. Acestea costă cel mai mult pentru că sunt modele cu afișaj electronic. Când vine vorba de testul în sine ele funcționează exact ca cele mai ieftine.   

În cazul în care nu sunteți sigură de rezultat puteți efectua mai multe teste folosind mărci diferite. Oricum, dacă nu sunteți sigură, cea mai bună variantă este o vizită la medic.

În concluzie, testele de sarcină sunt o modalitate simplă și ieftină de a afla dacă sunteți sau nu însărcinată, fără a vă mai deranja cu vizite la medic doar pentru aceasta. Evident, un consult va fi necesar, în funcție de rezultatul obținut. Dacă aveți îndoieli, cel mai bine este să vă adresați medicului, indiferent dacă rezultatul este pozitiv sau negativ. În ultimă instanță aceasta este cea mai sigură modalitate de a ști exact ce se întâmplă.

Related Articles

12 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Latest Articles

Supă de pui cu tăiței de casă. Rețeta care o să-l cucerească și pe cel mai mofturos membru al familiei

Supă de pui cu tăiței de casă este un preparat clasic, iubit de toată lumea, care aduce cu sine amintiri de familie și momente...

Cele mai potrivite cărți pentru copilașii până în 3 ani

Primii ani de viață sunt esențiali în dezvoltarea cognitivă, emoțională și socială a unui copil. În această perioadă, cărțile joacă un rol deosebit, stimulând...

Trucuri naturale pentru îngrijirea sânilor în timpul alăptării

Alăptarea este un moment special, dar poate veni și cu provocări precum iritațiile, fisurile mamelonare sau disconfortul. Îngrijirea adecvată a sânilor este esențială pentru...

Cum să combini alăptarea cu munca. Sfaturi practice pentru mămicile care se întorc la job

Revenirea la locul de muncă după naștere este un pas important pentru multe mame. Combinația dintre alăptare și muncă poate părea copleșitoare la început,...

Spray nazal Sterimar. De ce nu ar trebui să lipsească din casa ta în această perioadă

În sezonul rece sau în perioadele cu fluctuații mari de temperatură, întrăm adesea în contact cu viruși, alergeni sau alte particule care ne pot...