Suzetele: sunt bune pentru bebelușul tău?

Decizia de a folosi o suzetă – sau nu – depinde de tine. Luați în considerare ce poate și ce nu să ofere bebelușului dumneavoastră o suzetă și cum să-l ajutați să înlăture acest obicei.

Majoritatea bebelușilor au un reflex puternic de a suge. Unii bebeluși își sug chiar și degetele mari înainte de a se naște. Dincolo de a ajuta la alimentație, suptul are adesea un efect liniștitor. Totuși, suzetele sunt într-adevăr bune pentru copilul tău? Înțelegeți beneficiile și riscurile utilizării suzetei, sfaturile de siguranță și pașii pentru a vă înțărca copilul de suzetă.

Pentru unii bebeluși, suzetele sunt cheia mulțumirii între alăptari. Luați în considerare avantajele:

  1. O suzetă ar putea calma un bebeluș agitat. Unii bebeluși sunt cei mai fericiți când sug ceva.
  2. O suzetă oferă o distragere temporară a atenției. O suzetă poate fi utilă în timpul și după vaccinări, analize de sânge sau alte proceduri.
  3. O suzetă ar putea ajuta copilul să adoarmă. Dacă bebelușul tău are probleme în a adormi, o suzetă ar putea face acest truc.
  4. O suzetă ar putea ușura disconfortul în timpul zborurilor. Bebelușii nu își pot „stop” urechile în mod intenționat înghițind sau căscând pentru a ameliora durerile de urechi cauzate de modificările presiunii aerului. Suptul unei suzete ar putea ajuta.
  5. O suzetă ar putea ajuta la reducerea riscului de sindrom de moarte subită a sugarului (SIDS).
  6. Suptul unei suzete la ora somnului și la culcare poate reduce riscul de SIDS.
    Suzetele sunt de unică folosință. Când este timpul să nu mai folosiți suzetele, le puteți arunca. Dacă copilul dumneavoastră preferă să-și sugă degetul mare sau degetele, ar putea fi mai dificil să rupă obiceiul.

Desigur, suzetele au și capcane. Luați în considerare dezavantajele:

Copilul tău ar putea deveni dependent de suzetă. Dacă bebelușul tău folosește o suzetă pentru a dormi, s-ar putea să te confrunți cu crize de plâns la mijlocul nopții atunci când suzeta cade din gura copilului tău.
Utilizarea suzetei poate crește riscul de infecții ale urechii medii. Cu toate acestea, ratele infecțiilor urechii medii sunt în general cele mai scăzute de la naștere până la vârsta de 6 luni – când riscul de SIDS este cel mai mare și copilul dumneavoastră ar putea fi cel mai interesat de o suzetă.
Utilizarea prelungită a suzetei poate duce la probleme dentare. Utilizarea obișnuită a suzetei în primii ani de viață, în general, nu cauzează probleme dentare pe termen lung. Cu toate acestea, utilizarea prelungită a suzetei poate duce la alinierea greșită a dinților copilului.
Utilizarea suzetei poate perturba alăptarea. Dacă alăptați, s-ar putea să așteptați să oferiți o suzetă până când copilul dvs. are 3 până la 4 săptămâni și v-ați instalat într-o rutină de alăptare. Cu toate acestea, o analiză a utilizării nerestricționate a suzetei la sugarii sănătoși, la termen, a constatat că nu a avut niciun impact asupra continuării alăptării.

Suzeta. Ce poate și ce nu

Dacă alegi să oferi bebelușului tău o suzetă, ține cont de aceste sfaturi:

Nu folosiți suzeta ca primă linie de apărare. Uneori, o schimbare de poziție sau o sesiune de legănat poate calma un bebeluș care plânge. Oferă-i bebelușului o suzetă numai după sau între alăptari.
Alegeți o varietate dintr-o singură bucată, care poate fi spălată în mașina de vase. Suzetele din două bucăți prezintă pericol de sufocare dacă se rup.
Lasă copilul să stabilească ritmul. Daca bebelusul tau nu este interesat de suzeta, nu îl forta.
Păstrează-l curat. Până când copilul dumneavoastră împlinește 6 luni și sistemul imunitar se maturizează, fierbeți frecvent suzetele sau treceți-le prin mașina de spălat vase. După vârsta de 6 luni, pur și simplu spălați suzetele cu apă și săpun. Rezistă tentației de a „clăti” suzeta în propria gură. Vei răspândi doar mai mulți germeni la copilul tău.
Nu puneți substanțe dulci pe suzetă.
Păstrați-l în condiții de siguranță. Înlocuiește des suzetele și folosește dimensiunea potrivită vârstei bebelușului tău. Urmăriți semnele de deteriorare. De asemenea, aveți grijă cu clemele pentru suzetă. Nu atașați niciodată o suzetă la o sfoară sau o curea suficient de lungă pentru a fi prins de gâtul bebelușului.

Concluzie

Riscurile utilizării suzetei încep să depășească beneficiile pe măsură ce copilul dumneavoastră crește. În timp ce majoritatea copiilor încetează să folosească suzetele singuri între 2 și 4 ani, alții au nevoie de ajutor pentru a rupe obiceiul. Folosiți laudă atunci când copilul dumneavoastră alege să nu folosească suzeta. Dacă copilul dumneavoastră are dificultăți să renunțe la suzetă, luați în considerare să cereți ajutor medicului sau dentistului copilului dumneavoastră.

Related Articles

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Latest Articles

Hemoroizi la copii. Cauze, simptome și tratament

În societatea modernă, hemoroizii sunt adesea considerați o problemă a adulților, asociată cu stilul de viață sedentar, alimentația necorespunzătoare sau alte condiții medicale. Totuși,...

Leacuri bătrânești pentru colici la bebeluși

Colicile la bebeluși sunt o problemă comună care poate crea mult disconfort pentru micuți și îngrijorare pentru părinți. Aceste episoade de plâns și iritabilitate...

Secreția galbenă la ochii copiilor. Cauze, diagnostic și tratament

Secreția galbenă la ochii copiilor este o problemă comună care poate provoca îngrijorare părinților. Aceasta poate fi un simptom al unei varietăți de afecțiuni,...

Febră la copii fără alte simptome. Ce trebuie să știe părinții

Febra la copii, în special atunci când apare fără alte simptome evidente, poate fi o sursă majoră de îngrijorare pentru părinți. Deși febra în...

10 licee implicate în acțiuni pentru sustenabilitate și mediu, premiate în cadrul proiectului Eco-nomie pentru comunitatea ta

Junior Achievement (JA) România a încheiat ediția-pilot a proiectului Eco-nomie pentru comunitatea ta, inițiativă derulată cu sprijinul Raiffeisen Bank România pentru a susține liceele...