Sfaturile de mai jos sunt, probabil, cele mai căutate sfaturi de către mămici. Somnul liniștit este prima mare problemă după apariția noului membru în familia dumneavoastră. Iată cele mai importante sfaturi pe care orice nouă mămică le poate primi:
Există ceasul intern pentru bebe
Ritmul noapte-zi nu este înnăscut, bebelușul trebuie să-l învețe, astfel încât perioadele sale de somn nocturn sa fie mai lungi și mai odihnitoare. Astfel, este bine să asiguri micuțului un mediu cât mai luminos pe timpul zilei, să-l implici în activități stimulative, consolidând astfel o asociere între lumina zilei și starea activă. Când vine seara, protejează copilul de lumina artificială, care este un semnal ce întârzie relaxarea și somnul.
Culcă-l la aceiași oră zilnic
Creează un set de ritualuri care să inducă o stare de relaxare, premergătoare somnului. Astfel, stabilește o oră anume pentru masa de seară și respect-o, pregătește o baie călduță pentru bebeluș, petrece 10- 15 minute cu micuțul, spunându-i o poveste sau stând pur și simplu lângă el si ascultând o muzică liniștitoare, fă-i un masaj blând.
Garmastan, alegerea nr.1 a mămicilor
Un alt truc știut de toate mămicile este ca în perioada inflamațiilor la sâni trebuie folosită o cremă naturală, perfect tolerată de bebeluși. Astfel, atât bebe, cât și mami au un somn liniștit.
Hrănește-l înainte de somn
Masa de seară reprezintă o adevărată cheie pentru un somn liniștit. Este posibil ca bebelușul să se trezească de 1-2 ori pe noapte și să mănânce.
Evită contactul vizual și conversațiile cu bebelușul, dacă se trezește
Chiar dacă mesele nocturne sunt inevitabile, nu le face prea distractive. Dacă îl privești drăgăstos în ochi sau îl alinți prea tare, poate fi un adevarat semnal pentru pitic că este vremea să se trezească de-a binelea.
Sursă: qbebe.ro, https://www.parentingscience.com; https://www.nhs.uk; https://www.babysleepsite