Sfaturi pentru siguranță în cădiță

0

Unul dintre momentele cele mai importante din primele luni de viață ale bebelușilor noștri este reprezentat de ora băiței. Orice părinte și-ar dori ca puiul său să aibă parte de o experiență plăcută, confortabilă și lipsită de incidente. În cele ce urmează, vă vom prezenta câteva sfaturi pe care le considerăm esențiale pentru sporirea siguranței celor mici în timpul băiței.

  1. Este recomandată evitarea cădițelor pline cu apă până ce bontul ombilical nu a căzut definitiv, în schimb pot fi folosiți bureți pentru o curățare gentilă a corpului. Odată ce se poate trece la bălăceală completă, este ideală utilizarea unei cădițe cu formă specială pentru o poziție comodă și susținerea trupului.
  2. Temperatura apei este un aspect esențial: trebuie să fie caldă, dar nu fierbinte. Persoana care îmbăiază micuțul trebuie să verifice apa la început introducându-și cotul și să continue să verifice pe tot parcursul băiței. În momentul în care apa devine rece, este timpul să scoatem bebelușul.
  3. Săpunul și șamponul alese trebuie să fie potrivite pentru pielea sensibilă a nou-născutului. În mod ideal, alegem produse fără parfum și colorant, special concepute pentru a nu irita chiar dacă intră în contact cu ochii micuțului. Pentru siguranță și confort, ținem cu o mână capul bebelușului și cu cealaltă mână îl spălăm și clătim.
  4. Pentru a fi siguri de bunul mers al lucrurilor, recomandăm organizarea tuturor lucrurilor necesare încă dinainte de începerea băiței pentru a reuși să uscați, îmbrăcați și pregătiți pentru orele de somn bebelușul, fără a pierde din căldura acumulată în apă.

Sperăm ca toate sfaturile să vă fie de ajutor la primele băițe și să vă bucurați de fiecare dintre momentele de neprețuit petrecute cu bebelușul.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here