Sfaturi pentru prevenirea alergiilor în timp ce copilul este la școală

Pentru părinții copiilor cu alergii alimentare, poate exista o îngrijorare constantă că copilul lor ar putea mânca un aliment care o să-i facă rău. Dar există lucruri pe care părinții le pot face pentru a-și atenua temerile în timp ce micuțul lor este la școală.

Majoritatea părinților își trimit copiii să înceapă un nou an școlar cu entuziasm. Dar părinții copiilor cu alergii alimentare severe au adesea frică reală. Ei se întreabă adesea: vor mânca copiii din greșeală alimentele la care sunt alergici?

Alergiile alimentare sunt o preocupare în creștere de sănătate publică, care afectează aproximativ 4-8% dintre copiii Americii, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC). Deși nu există un remediu pentru alergiile alimentare, recunoașterea timpurie și educația sunt importante pentru a vă menține copilul în siguranță. Există unele tratamente pentru unele alergii alimentare, inclusiv un tratament aprobat de FDA pentru alergiile la arahide numit palforzia.

În calitate de părinte al unui copil cu alergii alimentare, asigurați-vă că vă cercetați și că cunoașteți simptomele la care trebuie să fiți atenți. De asemenea, este important să discutați cu copilul dumneavoastră și cu învățătorul acestuia despre alergiile sale. A fi un puternic susținător pentru sănătatea copilului dumneavoastră îl poate proteja de probleme grave de sănătate.

Care sunt cele mai frecvente alergii alimentare?

Sugarii și copiii mici sunt cel mai frecvent alergici la laptele de vacă, ouă, soia, arahide și grâu. Cele mai multe dintre aceste reacții implică erupții cutanate (urticarie) sau simptome gastrointestinale (GI). Cu toate acestea, reacțiile pot fi mai grave. Copiii depășesc adesea aceste alergii alimentare până la vârsta de 3 ani.

Cu toate acestea, alergiile la alune, nuci, pește sau crustacee (creveți și crabi) sunt adesea mai severe și pot dura până la vârsta adultă.

Aproximativ 1% dintre americani au alergii la arahide sau nuci. Pe lângă alune, cele mai frecvente alergii la nuci sunt nucile, nucile pecan, caju și nucile braziliene. Pentru unii, reacțiile alergice pun viața în pericol și pot fi cauzate de mai mult de o nucă.

Care sunt unele simptome comune ale alergiilor alimentare?

O reacție alergică are loc de obicei în câteva minute. Dar uneori, o reacție poate dura până la două ore după expunere. De aceea, este important ca părinții să se întâlnească cu profesorul și directorul școlii copilului lor pentru a discuta despre alergiile alimentare.
Simptomele pot fi ușoare, cu doar o senzație de mâncărime în gură. Pe piele pot apărea urticarie. Simptomele gastrointestinale (GI) pot fi frecvente, inclusiv vărsături, crampe sau diaree.

Simptome severe și care pun viața în pericol

Simptomele mai severe pot implica umflarea limbii, a țesuturilor moi ale gurii, a căilor respiratorii superioare și constricția căilor respiratorii, ducând la respirație șuierătoare și dificultăți de respirație. Dacă nu este tratat suficient de repede, acest lucru poate duce la probleme grave de sănătate sau deces în câteva minute.

Cea mai severă reacție este o afecțiune care poate pune viața în pericol, numită anafilaxie. Acest lucru poate cauza:

  • problemele respiratorii enumerate mai sus
  • tensiunea arterială să scadă
  • simptome gastrointestinale (GI) de vărsături și diaree
  • înroșire
  • scăderea capacității de răspuns

Aceste simptome de anafilaxie pot duce rapid la pierderea conștienței și la moarte. Dacă vedeți un copil care suferă aceste simptome, trebuie să administrați imediat un stilou injector (pen) cu epinefrină.

Sfaturi pentru prevenirea reacțiilor alergice la alimente la școală

1. Furnizați informații despre alergia alimentară a copilului dumneavoastră
Pregătește o listă completă de alimente la care copilul tău este alergic și dă-o administrației școlii și profesorului copilului tău. Includeți posibilele simptome ale unei reacții și medicamente.

Asigurați-vă că profesorul copilului dumneavoastră poate recunoaște o reacție alergică. Elaborați un plan scris cu medicul copilului dumneavoastră în cazul în care există o urgență. Aceste informații ar trebui împărtășite personalului școlii și lucrătorilor de la cantină.

2. Părinții pot institui o politică „numai de acasă”, în care copilul știe să mănânce doar alimente de acasă. De asemenea, le puteți oferi profesorilor gustări sigure pe care să le aveți la îndemână atunci când alți copii primesc un tratament special.

Nucile și semințele sunt adesea ingrediente ascunse în cupcakes sau fursecuri care provin din magazine sau din casele altor persoane. Chiar dacă nucile nu sunt menționate pe o etichetă, ingredientele pot fi procesate pe mașini care manipulau anterior nuci, lăsând reziduuri care pot provoca o reacție.

3. Asigurați-vă că învățătorul știe cum să folosească un stilou cu epinefrină

Copiii cu antecedente de reacții severe ar trebui să poarte o brățară de alertă medicală și să aibă cel puțin un stilou injector cu epinefrină la școală.

Copilul dumneavoastră, profesorul și personalul școlii ar trebui să fie învățați cum să-l folosească. Asigurați-vă că vă consultați anual cu medicul pediatru sau cu alergologul copilului dumneavoastră pentru a vă asigura că doza acestuia este exactă.

Stiloul injector trebuie administrat la începutul unei reacții alergice. Dacă aveți de gând să administrați astfel de medicament sunați la 112. Mulți oameni așteaptă să vadă dacă apar simptome severe înainte de a acționa. Astfel de întârzieri au avut rezultate tragice. Chiar dacă copilul pare să-și revină, simptomele pot reveni. Copilul ar trebui să fie sub observație timp de câteva ore într-o cameră de urgență dacă are o reacție alergică severă.

4. Învață-ți copilul cum să-și gestioneze alergia alimentară

Este important ca părinții să-și educe copilul cu privire la alergiile alimentare. Învață-ți copilul să recunoască ce este sigur de mâncat. Practicați modalități de a fi aserți în discutarea problemei lor, refuzând alimentele pe care nu ar trebui să le consume și cerând ajutor dacă simt că apare o reacție alergică.

Ajutați-vă copilul de la o vârstă fragedă să dezvolte abilități pe tot parcursul vieții pentru a face față cu încredere acestei afecțiuni care poate pune viața în pericol.

Citește și: Legătura dintre bebeluși și părinți. Sfaturi pentru a dezvolta această conexiune

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Latest Articles

Modul în care trăiesc emoțiile părinții poate afecta dezvoltarea copilului

În cadrul familiilor noastre, modul în care ne exprimăm sentimentele, vorbim despre ele și le gestionăm poate avea un impact profund asupra copiilor noștri....

Kaufland se alătură celei de-a 10-a ediții a Colectei Naționale de Alimente prin Cutia cu fericire

Kaufland România anunță participarea sa la cea de-a 10-a ediție a Colectei Naționale de Alimente, inițiativă derulată de Federația Băncilor pentru Alimente din România...

Timp pentru familie. Românii au talent, o nouă ediție, diseară

O nouă săptămână se apropie de final, așa că e vremea pentru talent, pentru momentele autentice, în care se pune suflet și se lasă...

Până pe 30 aprilie, profesorii își pot rezerva locul, în exclusivitate, la cel mai mare eveniment educațional din Europa

Până la data de 30 aprilie a.c., personalul din sistemul de învățământ universitar și preuniversitar din România beneficiază de exclusivitate și de tarife preferențiale...

Amenzi usturătoare pentru părinții care-și iau copiii în vacanțe în timpul cursurilor

Părinții care își iau copiii în vacanțe în timpul cursurilor școlare se pot confrunta acum cu amenzi usturătoare, iar aceste controale nu se limitează...