Remedii naturiste pentru alergiile de primăvară! Specialiștii confirmă că se poate fără medicamente

Odată cu apariția insectelor, dar și din cauza cantității mari de polen din natură mulți dintre români se confruntă în acest sezon cu reacții alergice. Nu-i o dramă, dacă știi ce și când să faci

Deși pentru unii primăvara înseamnă căldură, prospețime și plimbări lungi, nu toți românii sunt la fel de norocoși. Vorbim despre persoanele alergice pentru care acest sezon reprezintă nas roșu, ochi înlăcrimați și strănuturi incontrolabile.

Cum ne dăm seama că suntem alergici

Semnele alergiei pot fi ochii iritați și înlăcrimați, strănuturile, congestia și curgerile nazale sau gâtul inflamat. Alergiile se manifestă în forme și praguri diferite, de la om la om. Congestia mucoaselor respiratorii superioare favorizează infecțiile locale, iar acest lucru duce la sinuzite purulente, rinite sau bronșite. Pentru anumiți pacienți, alergia sezonieră se manifestă deseori prin crize acute de astm. Cauzele alergiilor sunt diverse, iar alergia de primăvară debutează la jumătatea lunii martie, sfârșindu-se abia în iunie. Printre cele mai întâlnite cauze ale reacțiilor alergice:

Animalele. Proteinele secretate de glandele sebacee de la nivelul tegumentului animalului și cele din salivă pot declanșa alergii. Trebuie să fiți atenți, deoarece în cazul animalelor, reacțiile pot apărea și la o distanță de doi ani, iar simptomele chiar și la câteva luni de la încetarea contactului direct cu animalul. Praful. Alergenii aeropurtați cauzează dermatitele de contact. Acestea apar în zonele unde curenții de aer spală mai greu alergenii, precum pleoapele superioare, în spatele urechii și în interiorul acestera. Polenul. Rinita alergică apare mai ales primăvara, din cauza încărcăturii mari de polen din atmosferă, spun medicii. Este recomandat ca, în zilele cu vânt puternic, să rămâneți în casă și să evitați deschiderea geamurilor.

Remedii naturiste pentru alergiile de primăvară: Părerea specialiștilor

„Alergiile acute, cum este șocul anafilactic, sunt tratate de urgență în spital unde, după încetarea crizei, se prescriu medicamente antihistaminice pentru a reduce mâncărimile și de tip cortizonic pentru reducerea inflamației. În cazul alergiilor ușoare, alături de tratamentul prescris de medicul specialist este suficientă doar o alimentație de protecție hepatică, evitarea emoțiilor și a eforturilor intense. Tratamentul medicamentos indicat de medicii alergologi include antihistaminice orale sau locale, care atenuează simptomele, tratament cortizonic, imunoterapie etc. Desensibilizarea se poate face în anumite condiții, în funcție de alergen, de stare sau de vârstă” , explică dr. Cristina Anca Dăscălescu, medic specialist în medicina de familie, competență în api-fitoterapie.

Remedii naturiste

Reocomandat! Sterimar Mangan nu va vindeca alergia, dar îți va reda controlul asupra vieții când rinita alergică îți strică toate planurile. Nu mai refuza ieșiri în parc sau destinații de vacanță din cauza alergiei și câștigă lupta cu alergenii alături de Sterimar.

Echinacea

Echinacea întărește sistemul imunitar, iar organismul nu va simți nevoia să lupte pentru a crea anticorpi. Consumând Echinacea veți estompa simptomele declanșate în această perioadă.

Ceai din urzici uscate

Urzica va combate reacțiile inflamatorii și va calma senzația de ochi înroșiți care prezintă mâncărime. Se recomandă consumarea ceaiului preparat din urzici uscate pentru un efect mai puternic.

Polen crud

Cui pe cui se scoate! Deși polenul este principala cauză a alergiilor de primă- vară, consumul de polen crud ajută la liniștirea reacțiilor alergice, putând să le reducă în proporție de 20-40%. Atenție la tipul de polen pe care îl achiziționați: cel uscat nu se va dovedi la fel de eficient.

Remedii naturiste pentru alergiile de primăvară: Ceai din ghimbir, praz și portocală

Un alt ceai care va contribui la ameliorarea stării pacienților este cel pentru rinoree (scurgeri nazale permanente). Se pun la fiert trei rondele de ghimbir, două rondele de praz și puțină coajă de portocală. Se lasă 10 minute pe foc și se consumă câte trei căni pe zi.

Amestec de uleiuri

Șuieratul pieptului se tratează cu un amestec de uleiuri vegetale și esențiale. Pieptul se masează cu o combinație de ulei din susan, mentă, fenicul sau scorțișoară. Aplicând amestecul deasupra buzei superioare, veți scăpa și de nasul înfundat.

Atenție, cu toate că organismul oferă semnale clare de alarmă cu privire la alergiile sezoniere, recomandat este să consultați medicul înainte de începerea unui tratament!

 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Latest Articles

Hemoroizi la copii. Cauze, simptome și tratament

În societatea modernă, hemoroizii sunt adesea considerați o problemă a adulților, asociată cu stilul de viață sedentar, alimentația necorespunzătoare sau alte condiții medicale. Totuși,...

Leacuri bătrânești pentru colici la bebeluși

Colicile la bebeluși sunt o problemă comună care poate crea mult disconfort pentru micuți și îngrijorare pentru părinți. Aceste episoade de plâns și iritabilitate...

Secreția galbenă la ochii copiilor. Cauze, diagnostic și tratament

Secreția galbenă la ochii copiilor este o problemă comună care poate provoca îngrijorare părinților. Aceasta poate fi un simptom al unei varietăți de afecțiuni,...

Febră la copii fără alte simptome. Ce trebuie să știe părinții

Febra la copii, în special atunci când apare fără alte simptome evidente, poate fi o sursă majoră de îngrijorare pentru părinți. Deși febra în...

10 licee implicate în acțiuni pentru sustenabilitate și mediu, premiate în cadrul proiectului Eco-nomie pentru comunitatea ta

Junior Achievement (JA) România a încheiat ediția-pilot a proiectului Eco-nomie pentru comunitatea ta, inițiativă derulată cu sprijinul Raiffeisen Bank România pentru a susține liceele...