Exista o multitudine de indicatii despre ce sa faci si ce sa nu faci atunci cand bebelusul tau raceste, pentru a trata, dar si pentru a te asigura ca nu ii administrezi ceva care poate face mai mult rau decat bine.
Racelile sunt destul de comune la bebelusi, acestia putand avea pana la 12 astfel de episoade in primul an, asa ca in general nu este un motiv de ingrijorare, dar nici nu trebuie neglijat.
123 mama a pregatit pentru tine cateva sfaturi despre cum sa gestionezi un episod de raceala la cel mic:
1. Igiena corespunzatoare:
Tine bebelusul departe de fumul de tigara, dar si de spatii aglomerate. Asigura-te ca nu tusesti sau stranuti spre el si de asemenea nu uita sa respecti igiena mainilor, acestea trebuie sa fie intotdeauna curate.
2. Alapteaza!
Este demonstrat stiintific ca bebelusii alaptati la san au mult mai putine sanse sa raceasca.
3. Recunoaste simptomele.
Discuta cu medicul pediatru pentru a fi informata in ceea ce priveste simptomele racelii. Daca copilul tuseste, are febra ridicata sau alte simptome care se inrautatesc, contacteaza imediat medicul pediatru.
4. Adopta metode de preventie!
Curata nasul bebelusului constant, acesta reprezinta prima poarta impotriva intrarii virusilor in organism. Foloseste un spray cu apa de mare delicat, special conceput pentru cei mici, care curata si faciliteaza eliminarea mucusului.
Sterimar Spray Nazal Izotonic pentru Copii curăță mucusul din nasul micuțului, ajutându-l să respire și să se poată hrăni normal. Soluția izotonică are o concentrație de sare identică celei din celulele corpului uman. Sprayul stimulează de asemenea mecanismul natural de apărare prezent în mucoasa nazală și ajută la ameliorarea simptomelor afecțiunilor ORL.
Această soluție nazală funcționează trăgând lichidele din membrana mucoasei înapoi în cavitatea nazală de unde pot fi curățate ușor suflând nasul copilului sau cu ajutorul aspiratoarelor nazale. (batista sugarului). Întregul proces este rapid, blând și nedureros.
5. Nu supraincalzi sugarul!
Tine-l pe cel mic la caldura, dar nu exagera! Nu ii va face bine, ba din contra, s-ar putea sa fie chiar periculos.
6. Evita remediile “babesti”
Familia si rudele pot fi pline de sfaturi in ceea ce priveste remedii pentru raceala celor mici. Evita administrarea oricaror leacuri de acest fel fara sa intrebi medicul sau farmacista inainte.
Alimente ca vitaminele sau mierea sunt foarte bune pentru adulti, insa pot fi periculoase pentru bebe.