Răceala de vară: simptome și remedii

O răceală de vară este pur și simplu o răceală comună pe care o prindeți în timpul verii. Unii oameni pot crede că poți răci doar iarna. Alții ar putea, de asemenea, să confunde o răceală de vară cu alte probleme, cum ar fi alergiile. Contrar credinței populare, nu trebuie să fie frig afară pentru a răci. Dacă răcești vara, va fi exact ca și când răcești iarna. Chiar dacă afară este cald, rinovirusul care provoacă răceli obișnuite se poate răspândi și infecta oamenii la fel de ușor.

Cum iti dai seama ca nu este alergie?
Poate fi dificil de spus dacă aveți o răceală comună sau alergii de vară. Cu toate acestea, dacă cunoașteți diferențele majore dintre cele două, a spune unul de celălalt poate fi ușor:

Vei avea alte simptome
Răceala și alergiile au în comun trăsăturile strănutului, curgerea nasului, congestie și mâncărime sau durere în gât. Dar o răceală va include și alte simptome precum tusea, transpirația și febra.

Alergiile vor dura mai mult
Simptomele dumneavoastră au dispărut după una sau două săptămâni? Dacă da, probabil că ai avut o răceală de vară care și-a urmat cursul. Dacă simptomele persistă mai mult de două săptămâni și nu dispar, atunci probabil că aveți de-a face cu alergii.

Simptomele vor fluctua
De asemenea, dacă simptomele tale se schimbă în severitate – încep ușor, se agravează și apoi revin la ușoare (sau dispar cu totul) – ai de-a face cu o răceală. Alergiile tind să fie consistente și persistente.

Debutul simptomelor este diferit
În cazul răcelilor, veți experimenta de obicei debutul fiecărui simptom individual în momente separate. Cu alergii, toate vor apărea deodată.

Simptomele se schimbă atunci când călătoriți
Dacă călătoriți dintr-un tip de regiune în altul și simptomele se îmbunătățesc (sau se agravează), este mai probabil să aveți alergii. Acesta este mai ales cazul dacă călătoriți dintr-un loc în altul cu plante polenizatoare foarte diferite și potențiali alergeni.

Secrețiile nazale vor fi diferite
Deoarece răcelile sunt infecții, mucusul după suflarea nasului va fi gros și verzui sau gălbui. În cazul alergiilor, mucusul va fi translucid și de obicei mai subțire ca consistență.

Care sunt cele mai bune remedii?
Desigur, multe tratamente clasice de iarnă împotriva răcelii se aplică și răcelilor de vară. Pentru a trata o răceală de vară:

Odihneste-te. Asigurați-vă că vă odihniți din plin și dormiți. Evitați activitatea excesivă și stresul care ar putea provoca o provocare a sistemului imunitar. Chiar dacă vara este plină de activități tentante în aer liber, este posibil să fii nevoit să stai înăuntru și să te odihnești pentru perioade lungi.
Rămâneți hrănit și hidratat. Bea multe lichide, în special apă. Evitați băuturile care ar putea deshidrata, cum ar fi alcoolul, cafeaua sau băuturile energizante. Băuturile fierbinți precum ceaiul ar putea fi liniștitoare și utile pentru simptome. Asigurați-vă că aportul dvs. de vitamine și minerale este puternic, în special de nutrienți care stimulează imunitatea, cum ar fi fierul, vitamina C și zincul.
Remedii pe bază de plante. Ierburile nu pot ucide sau lupta împotriva răcelii. Totuși, studiile arată că unele pot susține sistemul imunitar, ajutându-l să lupte mai bine cu răceala. Ierburile populare pentru combaterea rinovirusului sunt echinacea, rădăcina de lemn dulce, fructele de soc și usturoiul.
Umidificatoare și aburi. Umidificatoarele nu pot scăpa direct de o răceală. Dar ele pot ajuta la ameliorarea simptomelor, în special a nasului care curge, congestie, dureri în gât și tuse.

Cat va dura?
O răceală vara va dura aproximativ la fel de mult ca orice răceală în timpul iernii. În medie, o răceală durează aproximativ 10 zile în total, simptomele se ameliorează drastic în jurul zilei a șaptea.

Copiii tind să rezolve răceala mult mai repede decât adulții, de obicei în mai puțin de o săptămână. Unii adulți, pe de altă parte, pot face față răcelii timp de până la aproximativ două săptămâni. Acest lucru depinde de vârstă, sănătate, genetică și alți factori.

Cu cât ai mai multă grijă de tine și folosești remedii de îngrijire a răcelii, cu atât răceala va scăpa mai repede. Mergeți la medicul dumneavoastră dacă răceala durează mai mult de două săptămâni.

Cum poți preveni răcelile de vară?
Nu există nicio modalitate de a te împiedica complet să răcești, fie vara, fie iarna. Dar există modalități prin care vă puteți reduce șansele de a obține una:

Ai grijă de sistemul tău imunitar. Există multe modalități de a face acest lucru: consumând alimente hrănitoare, evitând prea mult stres și chiar luând suplimente care conțin remedii naturale care stimulează imunitatea.
Dormi mult. Dormirea adecvată este esențială pentru resetarea sistemului imunitar în fiecare zi, astfel încât să funcționeze corect.
Spălați-vă pe mâini. Asigurați-vă că vă spălați pe mâini, în special în toaletele din spațiile publice și în zonele în care agenții patogeni pot fi prevalenți.
Evită-i pe cei care sunt răciți. Dacă știți că cineva este răcit, evitați să interacționați cu el. Dacă vă apropiați sau atingeți de ele, asigurați-vă că vă spălați rapid după aceea.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Latest Articles

Hemoroizi la copii. Cauze, simptome și tratament

În societatea modernă, hemoroizii sunt adesea considerați o problemă a adulților, asociată cu stilul de viață sedentar, alimentația necorespunzătoare sau alte condiții medicale. Totuși,...

Leacuri bătrânești pentru colici la bebeluși

Colicile la bebeluși sunt o problemă comună care poate crea mult disconfort pentru micuți și îngrijorare pentru părinți. Aceste episoade de plâns și iritabilitate...

Secreția galbenă la ochii copiilor. Cauze, diagnostic și tratament

Secreția galbenă la ochii copiilor este o problemă comună care poate provoca îngrijorare părinților. Aceasta poate fi un simptom al unei varietăți de afecțiuni,...

Febră la copii fără alte simptome. Ce trebuie să știe părinții

Febra la copii, în special atunci când apare fără alte simptome evidente, poate fi o sursă majoră de îngrijorare pentru părinți. Deși febra în...

10 licee implicate în acțiuni pentru sustenabilitate și mediu, premiate în cadrul proiectului Eco-nomie pentru comunitatea ta

Junior Achievement (JA) România a încheiat ediția-pilot a proiectului Eco-nomie pentru comunitatea ta, inițiativă derulată cu sprijinul Raiffeisen Bank România pentru a susține liceele...