Purtatul copilului într-un sistem ergonomic de purtat: o poziție excelentă pentru alăptat

0

Pentru nou-născuți, contactul direct cu pielea mamei este esențial pentru buna lor dezvoltare. Mirosul pielii mamei, bătăile inimii și ritmul respirației le amintește de perioada destul de lungă petrecută în pântec și reprezintă o metodă de a-i calma, de a stimula creșterea armonioasă și de a îmbunătăți modul în care se face hrănirea la sân.

Mulți oameni subestimează sistemele ergonomice de purtat bebelușii, însă vin la pachet cu o serie de avantaje ce nu pot fi ignorate.

În primul rând, poziția ajută la un alăptat discret și ușor, fără a împiedica mama să întreprindă alte activități și fără a o obliga să se ascundă undeva pentru a alăpta. De asemenea, poziția corpului – broscuță – este naturală și benefică sistemului osos.

Pe de altă parte, s-a dovedit faptul că micuții purtați de mame timp îndelungat într-un asemenea sistem au avut mai puține colici și manifestări de reflux. Poziția verticală și contactul dintre burtica bebelușului si cea a mamei ajută la îmbunătățirea funcțiilor fiziologice.

Așadar, pe lângă faptul că acest mod de a ține copilul aproape cât mai mult timp contribuie la clădirea unei legături strânse între mamă și copil, prezintă și alte avantaje, cum ar fi o poziție excelentă și subtilă de a alăpta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here