Masa de Pasti este prilejul perfect pentru a strange toata familia la un loc, pentru a impartasi momente speciale si pentru a va bucura impreuna de minunata mancare, totul intr-o atmosfera frumoasa de sarbatoare si veselie. Micuțul tău trebuie să fie răsfățat, iar mama trebuie să facă front comun cu iepurașul când gătește.
123mama.ro vă prezintă două rețete senzaționale pe care micuții le vor adora și care sunt extreme de potrivite pentru masa de Paște.
TORTUL DE MORCOVI
INGREDIENTE PENTRU BLAT
100 g nuci 350 g morcov 260 g faina 250 g zahar 200 ml ulei 1 pliculet praf de copt un praf de sare 2 lingurite scortisoara macinata 4 oua esenta de vanilie
INGREDIENTE PENTRU CREMA
55 g unt la temperatura camerei 230 g crema de branza la temperatura camerei 200 g zahar pudra esenta de vanilie coaja rasa de la 1/2 lamaie
INGREDIENTE PENTRU ORNAT
nuci tocate
MOD DE PREPARARE:
- Amesteca ingredientele uscate (faina, sarea, scortisoara si praful de copt). Bate ouale cu esenta de vanilie si adauga zaharul treptat, pana isi maresc volumul considerabil si compozitia devine galben pai.
2. Adauga uleiul in compozitie treptat, apoi incorporeaza si ingredientele uscate.
Cand ai obtinut aluatul, adauga morcovul curatat si dat pe razatoarea mica si nucile macinate.
3. Pune compozitia (cantitati egale) in 2 tavi cu dimensiuni identice, tapetate cu hartie de copt pe fund, sau intr-o singura tava de tort (ulterior va fi necesar sa tai blatul). Da tava/tavile la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru ~30 de minute, sau pana cand blatul trece testul scobitorii.
4. In rastimp, pregateste crema: bate untul moale pana cand devine usor si cremos, apoi adauga crema de branza si cerne zaharul pudra (acesta din urma trebuie adaugat treptat). Dupa 5-7 minute de mixat, dupa ce ai incorporat tot zaharul, adauga esenta de vanilie si coaja de lamaie, omogenizeaza si crema este gata.
5. Dupa ce blaturile se racesc (daca ai copt unul singur, taie-l in 2), aseaza ~jumatate din cantitatea de crema intre blaturi, apoi orneaza tortul cu restul de crema si presara nucile tocate deasupra.
BRIOȘE COLORATE
INGREDIENTE PENTRU ALUAT
2 oua 120 g unt moale 4 linguri lapte 140 g faina 100 g zahar 1/2 plic praf de copt un praf sare esenta de vanilie
INGREDIENTE PENTRU CREMA
2 linguri lapte 100 g unt moale 200 g zahar pudra esenta de vanilie colorant, dupa gust
MOD DE PREPARARE:
- Pentru aluat, se amesteca untul si zaharul, pana se obtine o spuma alba.
- Se adauga ouale, pe rand, apoi faina in ploaie, sarea si praful de copt. Se amesteca si apoi se pun laptele si esenta. Se repartizeaza aluatul in formele de copt si se lasa la cuptor 20 de minute. Se lasa apoi sa se raceasca.
- Pentru crema, se mixeaza untul si se adauga, treptat, si zaharul. Se pune si vanilia si se mai mixeaza 5 minute si, in cazul in care compozitia e prea densa, se adauga lapte. Daca e prea lichida se mai pune zahar. Se pune si colorant, dupa gust.
- Se pune crema intr-un pos si se decoreaza briosele.