Pătuțurile cu bare de protecție sunt un pericol  pentru viața micuților!

0

 Deși ar trebui să-i protejeze, pătuțurile cu bare de protecție, des recomandate și folosite de părinți pentru siguranța micuților, îi pun în pericol pe sugari arată un studiu al Universității de Medicină din Washington apărut în “Jurnalul de Pediatrie”.

 

În septembrie 2007, studiul din Jurnalul de Pediatrie a concluzionat că barele de protectie ale pătuțurilor pentru copii pun, de fapt, în pericol viața micuților. De altfel, in studiu se face referire atat la pernele protectoare, cat si la anumite jucarii si alte obiecte lasate in preajma bebelusilor!

Studiul a constatat 27 de decese infantile- cel mai des pentru că fața copilului a fost presată de bara de protecție, cauzând sufocare.De asemenea, studiul a constatat că barele de protectie ale pătuțurilor de copil nu ar împiedica leziunile, ci din contră. Autorii studiului au indicat că au existat mai multe cazuri în care sugarii s-au lovit și s-au ales cu vânătăi. Mai mult, aceștia au adăugat că în unele cazuri micuții s-au ales chiar cu  oase rupte după ce membrele lor au fost prinse între aceste bare menite să îi protejeze.Autorii studiului nu ar recomanda folosirea pătuțurilor cu bare de protecție în nicio situație.

 

Context.

 

Pe parcursul a 27 de ani, mai precis în perioada 1985 și 2012, s-au înregistrat diverse cazuri de decese bruște la sugari. Acestea au fost analizate de cercetători, iar dintr-un total de 194 cazuri,  48 dintre acestea au fost în directă legătură cu barele de protecție de la patul sugarilor. Cele mai multe pătuțuri dedicate micuților sunt fabricate cu aceste bare de protecție menite să-i ajute pe cei mici să nu cadă din pat.Venite așa chiar din fabrică, acestea se dovedesc un pericol pentru viața sugarilor.. “Cel mai sigur pat este un pătuț gol”  afirmă principalul autor al studiului, profesorul Bradley T. Thach. El este sigur că “barele de protecție  ucid copiii (…)și că, cazurile de deces , investigate de el, ar fi putut fi evitate dacă pătuțurile ar fi fost fără această protecție “. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here