Nutriționistul Adina Alberts dezvăluie ce ar trebui să conțină pachețelul copilului la grădiniță sau la școală

Părinții se confruntă adesea cu provocarea de a pregăti pachețelele pentru copiii lor, asigurându-se că acestea sunt atât gustoase, cât și nutritive. Cu toate acestea, multe alegeri convenționale, cum ar fi mezelurile și brânzeturile, pot fi mai puțin benefice pentru sănătatea micuților noștri decât ne-am imagina. Medicii și specialiștii în nutriție trag un semnal de alarmă cu privire la consumul de carne procesată și promovează alternative sănătoase și delicioase pentru a completa pachețelul copiilor de grădiniță și școală.

Ce ar trebui să conțină pachețelul copilului la grădiniță sau școală?

Specialiștii în nutriție subliniază importanța oferirii copiilor alimente nutritive și potrivite vârstei lor în pachețele pentru școală și grădiniță. În acest sens, dr. Adina Alberts, cunoscută pentru expertiza sa în domeniul sănătății și nutriției, oferă câteva sfaturi valoroase:

1. Legumele: Este esențial să includem legumele în dieta copiilor. În loc de sandvișurile obișnuite cu mezeluri sau brânzeturi, puteți pregăti variante mai creative și mai sănătoase. De exemplu, puteți folosi o pastă de brânză cu multă verdeață și ardei sau castravete pentru a obține un sandviș savuros și hrănitor. O altă opțiune delicioasă ar putea fi o budincă de dovlecei cu ouă la cuptor.

Alimentația copilului este extrem de importantă și trebuie supravegheată cu foarte multă atenție și mai ales cu foarte multă informație. Sunt importante legumele. Trebuie să găsiți posibilitatea prin care să pregătiți legumele astfel încât să devină mai apetisant pachețelul, cum ar fi, de exemplu, o pastă de brânză cu foarte multă verdeață și cu ardei sau capia. Sau, cum ar fi, de exemplu, o budincă de dovlecei cu ouă la cuptor. Tăiați o felie și îi puneți la pachet copilului dumneavoastră. Nu trebuie neapărat să fie sandwich cu două felii de pâine, una sus, una jos”, scrie dr. Adina Alberts, într-o postare pe Facebook.

2. Evitați carnea procesată: Carnea procesată, cum ar fi salamurile și alte mezeluri, poate induce oboseală și somnolență la copii, fiind mai greu de digerat. În schimb, optați pentru alternative sănătoase și ușor digerabile, cum ar fi mozzarella sau ouăle.

Carnea îl va moleși pe copilul vostru la școală. După ce și-a mâncat pachețelul cu felia de salam, copilul se va așeza la „digestie” în sensul că, pentru digerarea acelei felii de salam, va avea nevoie de sângele să coboare de-a lungul tubului digestiv și, în felul acesta, copilul va simți somnolență, nu se va simți prea bine. Carnea este un aliment greu. Le dăm carne acasă, când ajung, eu știu, la masa de prânz, o bucățică, de câteva ori pe săptămână, nu în fiecare zi și, în niciun caz, salamurile și produsele semipreparate din carne nu sunt indicate pentru copii și, în niciun caz, nu zilnic”, afirmă nutriționistul.

3. Alternative sănătoase: Încurajați creativitatea în bucătărie și experimentați cu diverse opțiuni sănătoase. De exemplu, puteți pregăti sandvișuri cu mozzarella și roșii sau castraveți, sau puteți include în pachețel macaroane cu brânză sau o salată de vinete. O omletă sau o budincă de dovlecei cu ouă la cuptor sunt și ele opțiuni delicioase și nutritive.

4. Untul și mierea: Contrar concepțiilor greșite, untul poate fi o sursă sănătoasă de grăsimi, atâta timp cât este consumat în cantități moderate. Puteți pregăti sandvișuri cu unt și miere pentru o gustare delicioasă și hrănitoare.

Ce mai putem să facem? Mozzarella. Mozzarella este un produs excepțional de bun pentru copii. Este light, nu conține foarte multe grăsimi și atunci putem tăiem o felie de mozzarella alături de o felie de roșie și facem un sandwich delicios sau în loc de roșie poate fi o felie de castravete sau o felie de ardei capia.

Și facem astfel un sandwich delicios și foarte sănătos. Am putea, de exemplu, să facem macaroane cu brânză seara precedentă și a doua zi dimineață să tăiem o felie și să punem la pachet. Sau am putea să facem un sandwich cu unt. Vă încurajez să dați unt copiilor. Nu în cantități industriale. Putem să tartinăm o felie de pâine cu unt. Nu e o problemă.

Putem să punem câteva picturi de miere peste. Recapitulăm. Macaroane cu brânză, o felie, asta ar fi luni. Marți ar fi salată de vinete. Miercuri ar fi un sandwich cu pâine cu unt și cu miere. Joi ar fi o felie de mozzarella cu roșii, castraveți sau cu ardei capia. Vineri ar fi fie o omletă, fie un fiert, fie, eu știu, o budincă de dovlecei cu ouă la cuptor”, recomandă dr. Adina Alberts.

În concluzie, pachețelele pentru grădiniță și școală ar trebui să fie alcătuite din alimente nutritive și sănătoase, care să ofere energie și să susțină dezvoltarea copiilor. Evitați mezelurile și alte alimente procesate în favoarea opțiunilor naturale și proaspete. Cu puțină creativitate și atenție la detalii, puteți asigura ca pachețelul copilului să fie nu doar delicios, ci și benefic pentru sănătatea lui pe termen lung.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Latest Articles

Supă de dovlecei pentru bebeluși, o rețetă ideală pentru zilele de vară

Pe măsură ce vara își face simțită prezența cu temperaturi ridicate, părinții caută mereu soluții nutritive și răcoritoare pentru alimentația celor mici. Supa de...

Câte cuvinte trebuie să spună un copil la un an. Când să ne îngrijorăm dacă micuțul nu vorbește

Primul an de viață al copilului tău este plin de momente emoționante și dezvoltări importante, iar una dintre cele mai așteptate etape este începutul...

Ce trebuie să-i spună o mămică fetiței ei despre menstruație. Cum să o pregătească

Menstruația este un subiect important și inevitabil în viața fiecărei fete, iar abordarea acestuia cu deschidere și sensibilitate poate avea un impact semnificativ asupra...

Primul zbor cu avionul al copilului tău. Cum să-l transformi într-o experiență de neuitat

Primul zbor cu avionul al copilului tău este o experiență plină de emoții și neprevăzut, atât pentru el, cât și pentru tine ca părinte....

Ce să NU mănânci dacă ești însărcinată

Sarcina este o perioadă esențială în viața unei femei, iar alimentația joacă un rol crucial în sănătatea mamei și a copilului. În această perioadă,...