Nutriționistul Adina Alberts dezvăluie ce ar trebui să conțină pachețelul copilului la grădiniță sau la școală

Părinții se confruntă adesea cu provocarea de a pregăti pachețelele pentru copiii lor, asigurându-se că acestea sunt atât gustoase, cât și nutritive. Cu toate acestea, multe alegeri convenționale, cum ar fi mezelurile și brânzeturile, pot fi mai puțin benefice pentru sănătatea micuților noștri decât ne-am imagina. Medicii și specialiștii în nutriție trag un semnal de alarmă cu privire la consumul de carne procesată și promovează alternative sănătoase și delicioase pentru a completa pachețelul copiilor de grădiniță și școală.

Ce ar trebui să conțină pachețelul copilului la grădiniță sau școală?

Specialiștii în nutriție subliniază importanța oferirii copiilor alimente nutritive și potrivite vârstei lor în pachețele pentru școală și grădiniță. În acest sens, dr. Adina Alberts, cunoscută pentru expertiza sa în domeniul sănătății și nutriției, oferă câteva sfaturi valoroase:

1. Legumele: Este esențial să includem legumele în dieta copiilor. În loc de sandvișurile obișnuite cu mezeluri sau brânzeturi, puteți pregăti variante mai creative și mai sănătoase. De exemplu, puteți folosi o pastă de brânză cu multă verdeață și ardei sau castravete pentru a obține un sandviș savuros și hrănitor. O altă opțiune delicioasă ar putea fi o budincă de dovlecei cu ouă la cuptor.

Alimentația copilului este extrem de importantă și trebuie supravegheată cu foarte multă atenție și mai ales cu foarte multă informație. Sunt importante legumele. Trebuie să găsiți posibilitatea prin care să pregătiți legumele astfel încât să devină mai apetisant pachețelul, cum ar fi, de exemplu, o pastă de brânză cu foarte multă verdeață și cu ardei sau capia. Sau, cum ar fi, de exemplu, o budincă de dovlecei cu ouă la cuptor. Tăiați o felie și îi puneți la pachet copilului dumneavoastră. Nu trebuie neapărat să fie sandwich cu două felii de pâine, una sus, una jos”, scrie dr. Adina Alberts, într-o postare pe Facebook.

2. Evitați carnea procesată: Carnea procesată, cum ar fi salamurile și alte mezeluri, poate induce oboseală și somnolență la copii, fiind mai greu de digerat. În schimb, optați pentru alternative sănătoase și ușor digerabile, cum ar fi mozzarella sau ouăle.

Carnea îl va moleși pe copilul vostru la școală. După ce și-a mâncat pachețelul cu felia de salam, copilul se va așeza la „digestie” în sensul că, pentru digerarea acelei felii de salam, va avea nevoie de sângele să coboare de-a lungul tubului digestiv și, în felul acesta, copilul va simți somnolență, nu se va simți prea bine. Carnea este un aliment greu. Le dăm carne acasă, când ajung, eu știu, la masa de prânz, o bucățică, de câteva ori pe săptămână, nu în fiecare zi și, în niciun caz, salamurile și produsele semipreparate din carne nu sunt indicate pentru copii și, în niciun caz, nu zilnic”, afirmă nutriționistul.

3. Alternative sănătoase: Încurajați creativitatea în bucătărie și experimentați cu diverse opțiuni sănătoase. De exemplu, puteți pregăti sandvișuri cu mozzarella și roșii sau castraveți, sau puteți include în pachețel macaroane cu brânză sau o salată de vinete. O omletă sau o budincă de dovlecei cu ouă la cuptor sunt și ele opțiuni delicioase și nutritive.

4. Untul și mierea: Contrar concepțiilor greșite, untul poate fi o sursă sănătoasă de grăsimi, atâta timp cât este consumat în cantități moderate. Puteți pregăti sandvișuri cu unt și miere pentru o gustare delicioasă și hrănitoare.

Ce mai putem să facem? Mozzarella. Mozzarella este un produs excepțional de bun pentru copii. Este light, nu conține foarte multe grăsimi și atunci putem tăiem o felie de mozzarella alături de o felie de roșie și facem un sandwich delicios sau în loc de roșie poate fi o felie de castravete sau o felie de ardei capia.

Și facem astfel un sandwich delicios și foarte sănătos. Am putea, de exemplu, să facem macaroane cu brânză seara precedentă și a doua zi dimineață să tăiem o felie și să punem la pachet. Sau am putea să facem un sandwich cu unt. Vă încurajez să dați unt copiilor. Nu în cantități industriale. Putem să tartinăm o felie de pâine cu unt. Nu e o problemă.

Putem să punem câteva picturi de miere peste. Recapitulăm. Macaroane cu brânză, o felie, asta ar fi luni. Marți ar fi salată de vinete. Miercuri ar fi un sandwich cu pâine cu unt și cu miere. Joi ar fi o felie de mozzarella cu roșii, castraveți sau cu ardei capia. Vineri ar fi fie o omletă, fie un fiert, fie, eu știu, o budincă de dovlecei cu ouă la cuptor”, recomandă dr. Adina Alberts.

În concluzie, pachețelele pentru grădiniță și școală ar trebui să fie alcătuite din alimente nutritive și sănătoase, care să ofere energie și să susțină dezvoltarea copiilor. Evitați mezelurile și alte alimente procesate în favoarea opțiunilor naturale și proaspete. Cu puțină creativitate și atenție la detalii, puteți asigura ca pachețelul copilului să fie nu doar delicios, ci și benefic pentru sănătatea lui pe termen lung.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Latest Articles

Modul în care trăiesc emoțiile părinții poate afecta dezvoltarea copilului

În cadrul familiilor noastre, modul în care ne exprimăm sentimentele, vorbim despre ele și le gestionăm poate avea un impact profund asupra copiilor noștri....

Kaufland se alătură celei de-a 10-a ediții a Colectei Naționale de Alimente prin Cutia cu fericire

Kaufland România anunță participarea sa la cea de-a 10-a ediție a Colectei Naționale de Alimente, inițiativă derulată de Federația Băncilor pentru Alimente din România...

Timp pentru familie. Românii au talent, o nouă ediție, diseară

O nouă săptămână se apropie de final, așa că e vremea pentru talent, pentru momentele autentice, în care se pune suflet și se lasă...

Până pe 30 aprilie, profesorii își pot rezerva locul, în exclusivitate, la cel mai mare eveniment educațional din Europa

Până la data de 30 aprilie a.c., personalul din sistemul de învățământ universitar și preuniversitar din România beneficiază de exclusivitate și de tarife preferențiale...

Amenzi usturătoare pentru părinții care-și iau copiii în vacanțe în timpul cursurilor

Părinții care își iau copiii în vacanțe în timpul cursurilor școlare se pot confrunta acum cu amenzi usturătoare, iar aceste controale nu se limitează...