Laptele matern – mărul discordiei între Rusia și America: ,,Trump susține interesele marilor corporații în defavoarea oamenilor”

Statele Unite ale Americii au trecut la amenințări, primăvara aceasta, în cadrul Adunării Mondiale a Sănătății, afiliată Organizației Națiunilor Unite. Mărul discordiei, laptele matern și o rezoluție care curprinde măsuri legale de încurajare a hrănirii naturale pentru micuți.

Experții mondiali din sănătate, după ani  de cercetare, spun că laptele matern este cel mai sănătos pentru copii, iar țările ar trebui să depună eforturi pentru a limita comercializarea inexactă sau înșelătoare a înlocuitorilor de lapte matern.

În cadrul discuției pe marginea rezoluției, oficialii americani au încercat să reducă rezoluția prin eliminarea unor pasaje importante din viitoarea lege care urmau să “protejeze, promoveze și să sprijine alăptarea” . De asemenea, americanii și-au dorit scos și un alt pasaj care a cerut responsabililor politici să limiteze promovarea produselor alimentare, pe care mulți experți spun că pot avea efecte dăunătoare asupra tinerilor copii, relatează New York Times.

Vă retragem sprijinul militar dacă adoptați rezoluția

Ecuador, care intenționa să introducă măsura, a fost primul stat care a avut de furcă cu oficialii SUA.,,Dacă Ecuadorul a refuzat să renunțe la rezoluție, Washingtonul retrage sprijinul militar”, au transmis reprezentanții SUA.  Astfel, guvernul ecuadorean s-a abținut rapid.

Ce s-a întâmplat a fost echivalent cu ȘANTAJUL

“Am fost uimiți, înspăimântați și, de asemenea, întristați”, a declarat Patti Rundall, directorul politicii grupului britanic de advocacy Baby Milk Action.”Ce s-a întâmplat a fost echivalent cu șantajul, în care SUA deține ostaticul mondial și încearcă să răstoarne aproape 40 de ani de consens cu privire la cea mai bună modalitate de a proteja sănătatea copiilor și a copiilor mici”, a mai spus ea.

Rusia a calmat SUA

În cele din urmă, eforturile americanilor au fost în mare parte nereușite. Rușii au intervenit în cele din urmă pentru a introduce măsura – iar americanii nu i-au amenințat.

Industria de 70 de miliarde de dolari, dominată de o mână de companii americane și europene, a înregistrat vânzări în scădere în țările bogate în ultimii ani, deoarece din ce în ce mai multe femei îmbrățișează alăptarea.Intensitatea opoziției SUA față de rezoluția de alăptare a uimit oficialii din domeniul sănătății publice și diplomații străini, care l-au descris ca fiind un contrast puternic cu administrația Obama, care sprijinea măsura politica de lungă durată  de  încurajare a  alăptării.

,,Trump susține interesele marilor corporații în defavoarea oamenilor”

În timpul deliberărilor, unii delegați americani au sugerat chiar că Statele Unite ar putea să-și reducă contribuția la Organizația Mondială a Sănătății, au spus câțiva negociatori. Washingtonul este cel mai mare contribuitor la organizația de sănătate, oferind anul trecut 845 de milioane de dolari, sau aproximativ 15% din bugetul său.Confruntarea a fost cel mai recent exemplu că administrația Trump ar sustine interesele corporatiste în defavoarea problemelor de sănătate publică și de mediu, spun unii oficiali.

De asemenea, în cadrul întâlnirii de la Generva, americanii au căutat, fără succes, să înlăture efortul Organizației Mondiale a Sănătății de a ajuta țările sărace să obțină accesul la medicamentele de salvare a vieții.

,,Trump ar putea cauza daune durabile instituțiilor medicale internaționale”

Ilona Kickbusch, directorul Centrului Global pentru Sănătate la Institutul Universitar de Studii Internaționale și de Dezvoltare de la Geneva, a declarat că există o teamă tot mai mare că administrația Trump ar putea provoca daune durabile instituțiilor medicale internaționale.

Un delegat rus a declarat că decizia de a introduce rezoluția pentru alăptare a fost o chestiune de principiu. “Nu încercăm să fim eroi aici, dar simțim că este greșit când o țară mare încearcă să distrugă câteva țări foarte mici, mai ales într-o chestiune care este cu adevărat importantă pentru restul lumii”, a spus delegat, care a cerut să nu fie identificat pentru că nu a fost autorizat să vorbească cu mass-media.

 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Latest Articles

Supă de dovlecei pentru bebeluși, o rețetă ideală pentru zilele de vară

Pe măsură ce vara își face simțită prezența cu temperaturi ridicate, părinții caută mereu soluții nutritive și răcoritoare pentru alimentația celor mici. Supa de...

Câte cuvinte trebuie să spună un copil la un an. Când să ne îngrijorăm dacă micuțul nu vorbește

Primul an de viață al copilului tău este plin de momente emoționante și dezvoltări importante, iar una dintre cele mai așteptate etape este începutul...

Ce trebuie să-i spună o mămică fetiței ei despre menstruație. Cum să o pregătească

Menstruația este un subiect important și inevitabil în viața fiecărei fete, iar abordarea acestuia cu deschidere și sensibilitate poate avea un impact semnificativ asupra...

Primul zbor cu avionul al copilului tău. Cum să-l transformi într-o experiență de neuitat

Primul zbor cu avionul al copilului tău este o experiență plină de emoții și neprevăzut, atât pentru el, cât și pentru tine ca părinte....

Ce să NU mănânci dacă ești însărcinată

Sarcina este o perioadă esențială în viața unei femei, iar alimentația joacă un rol crucial în sănătatea mamei și a copilului. În această perioadă,...