Laptele mamei ferește copilul de infecții. Top 7 SECRETE despre alăptare

Laptele mamei are compoziţia ideală pentru a asigura creşterea şi dezvoltarea optimă a bebeluşului atât din punct de vedere fizic, emotional, cât şi intelectual.

1.Datorită anticorpilor primiţi prin lapte, copilul va fi ferit de o serie de infecţii (respiratorii, intestinale, meningite, otite) şi va reacţiona mai bine la vaccinuri.

2.Hrănit la sân, copilul este mai puţin predispus riscului de a dezvolta alergii, hipertensiune, obezitate, diabet zaharat tip 1.

Garmastan este alegerea nr.1 a mămicilor din România în perioada alăptării. Crema, perfect tolerată de bebeluși, luptă împotriva bacteriilor și ragadei.

3.Laptele matern linişteşte sugarul deoarece conţine substanţe calmante (endorfine) şi-i dă copilului siguranţa emoţională datorită contactului nemijlocit cu pielea mamei, diminuând stresul prin care trec sugarii la ieşirea din uter. Tot din acest motiv,  copiii care au fost alăptaţi se adaptează mai bine în societate decât cei hrăniţi cu biberonul.

4.Alăptând, mama va reveni mai uşor la greutatea de dinainte de sarcină, uterul va reveni mai uşor la dimensiunile normale şi va fi mai puţin predispusă riscului de hemoragie şi de depresie postnatală sau de dezvoltare a diabetului zaharat după un diabet gestaţional.

5.Alăptarea calmează, atât prin faptul că oferă clipe de linişte alături de un bebeluş fericit, dar şi prin secreţia de hormoni (prolactina şi ocitocina) care au proprietatea de a relaxa.

6.Cu cât alăptează mai mult timp, cu atât mama este mai puţin expusă riscului de a dezvolta cancer la sân, cancer uterin sau ovarian.

7.Chiar dacă pare incredibil, cu cât alăptează mai mult, cu atât mama e mai puţin expusă riscului de a dezvolta osteoporoză.

În plus, laptele matern este gratuit si este deja încălzit la temperatura corpului; nu e nevoie să mai speli şi să sterilizezi biberoane sau să pregăteşti lapte din cutie în timp ce micuţul tău plânge de foame, îl ai la îndemână oriunde şi oricând.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Latest Articles

Modul în care trăiesc emoțiile părinții poate afecta dezvoltarea copilului

În cadrul familiilor noastre, modul în care ne exprimăm sentimentele, vorbim despre ele și le gestionăm poate avea un impact profund asupra copiilor noștri....

Kaufland se alătură celei de-a 10-a ediții a Colectei Naționale de Alimente prin Cutia cu fericire

Kaufland România anunță participarea sa la cea de-a 10-a ediție a Colectei Naționale de Alimente, inițiativă derulată de Federația Băncilor pentru Alimente din România...

Timp pentru familie. Românii au talent, o nouă ediție, diseară

O nouă săptămână se apropie de final, așa că e vremea pentru talent, pentru momentele autentice, în care se pune suflet și se lasă...

Până pe 30 aprilie, profesorii își pot rezerva locul, în exclusivitate, la cel mai mare eveniment educațional din Europa

Până la data de 30 aprilie a.c., personalul din sistemul de învățământ universitar și preuniversitar din România beneficiază de exclusivitate și de tarife preferențiale...

Amenzi usturătoare pentru părinții care-și iau copiii în vacanțe în timpul cursurilor

Părinții care își iau copiii în vacanțe în timpul cursurilor școlare se pot confrunta acum cu amenzi usturătoare, iar aceste controale nu se limitează...