Laptele mamei ferește copilul de infecții. Top 7 SECRETE despre alăptare

Laptele mamei are compoziţia ideală pentru a asigura creşterea şi dezvoltarea optimă a bebeluşului atât din punct de vedere fizic, emotional, cât şi intelectual.

1.Datorită anticorpilor primiţi prin lapte, copilul va fi ferit de o serie de infecţii (respiratorii, intestinale, meningite, otite) şi va reacţiona mai bine la vaccinuri.

2.Hrănit la sân, copilul este mai puţin predispus riscului de a dezvolta alergii, hipertensiune, obezitate, diabet zaharat tip 1.

Garmastan este alegerea nr.1 a mămicilor din România în perioada alăptării. Crema, perfect tolerată de bebeluși, luptă împotriva bacteriilor și ragadei.

3.Laptele matern linişteşte sugarul deoarece conţine substanţe calmante (endorfine) şi-i dă copilului siguranţa emoţională datorită contactului nemijlocit cu pielea mamei, diminuând stresul prin care trec sugarii la ieşirea din uter. Tot din acest motiv,  copiii care au fost alăptaţi se adaptează mai bine în societate decât cei hrăniţi cu biberonul.

4.Alăptând, mama va reveni mai uşor la greutatea de dinainte de sarcină, uterul va reveni mai uşor la dimensiunile normale şi va fi mai puţin predispusă riscului de hemoragie şi de depresie postnatală sau de dezvoltare a diabetului zaharat după un diabet gestaţional.

5.Alăptarea calmează, atât prin faptul că oferă clipe de linişte alături de un bebeluş fericit, dar şi prin secreţia de hormoni (prolactina şi ocitocina) care au proprietatea de a relaxa.

6.Cu cât alăptează mai mult timp, cu atât mama este mai puţin expusă riscului de a dezvolta cancer la sân, cancer uterin sau ovarian.

7.Chiar dacă pare incredibil, cu cât alăptează mai mult, cu atât mama e mai puţin expusă riscului de a dezvolta osteoporoză.

În plus, laptele matern este gratuit si este deja încălzit la temperatura corpului; nu e nevoie să mai speli şi să sterilizezi biberoane sau să pregăteşti lapte din cutie în timp ce micuţul tău plânge de foame, îl ai la îndemână oriunde şi oricând.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Latest Articles

Supă de dovlecei pentru bebeluși, o rețetă ideală pentru zilele de vară

Pe măsură ce vara își face simțită prezența cu temperaturi ridicate, părinții caută mereu soluții nutritive și răcoritoare pentru alimentația celor mici. Supa de...

Câte cuvinte trebuie să spună un copil la un an. Când să ne îngrijorăm dacă micuțul nu vorbește

Primul an de viață al copilului tău este plin de momente emoționante și dezvoltări importante, iar una dintre cele mai așteptate etape este începutul...

Ce trebuie să-i spună o mămică fetiței ei despre menstruație. Cum să o pregătească

Menstruația este un subiect important și inevitabil în viața fiecărei fete, iar abordarea acestuia cu deschidere și sensibilitate poate avea un impact semnificativ asupra...

Primul zbor cu avionul al copilului tău. Cum să-l transformi într-o experiență de neuitat

Primul zbor cu avionul al copilului tău este o experiență plină de emoții și neprevăzut, atât pentru el, cât și pentru tine ca părinte....

Ce să NU mănânci dacă ești însărcinată

Sarcina este o perioadă esențială în viața unei femei, iar alimentația joacă un rol crucial în sănătatea mamei și a copilului. În această perioadă,...