Laptele mamei ferește copilul de infecții. Top 7 SECRETE despre alăptare

0

Laptele mamei are compoziţia ideală pentru a asigura creşterea şi dezvoltarea optimă a bebeluşului atât din punct de vedere fizic, emotional, cât şi intelectual.

1.Datorită anticorpilor primiţi prin lapte, copilul va fi ferit de o serie de infecţii (respiratorii, intestinale, meningite, otite) şi va reacţiona mai bine la vaccinuri.

2.Hrănit la sân, copilul este mai puţin predispus riscului de a dezvolta alergii, hipertensiune, obezitate, diabet zaharat tip 1.

Garmastan este alegerea nr.1 a mămicilor din România în perioada alăptării. Crema, perfect tolerată de bebeluși, luptă împotriva bacteriilor și ragadei.

3.Laptele matern linişteşte sugarul deoarece conţine substanţe calmante (endorfine) şi-i dă copilului siguranţa emoţională datorită contactului nemijlocit cu pielea mamei, diminuând stresul prin care trec sugarii la ieşirea din uter. Tot din acest motiv,  copiii care au fost alăptaţi se adaptează mai bine în societate decât cei hrăniţi cu biberonul.

4.Alăptând, mama va reveni mai uşor la greutatea de dinainte de sarcină, uterul va reveni mai uşor la dimensiunile normale şi va fi mai puţin predispusă riscului de hemoragie şi de depresie postnatală sau de dezvoltare a diabetului zaharat după un diabet gestaţional.

5.Alăptarea calmează, atât prin faptul că oferă clipe de linişte alături de un bebeluş fericit, dar şi prin secreţia de hormoni (prolactina şi ocitocina) care au proprietatea de a relaxa.

6.Cu cât alăptează mai mult timp, cu atât mama este mai puţin expusă riscului de a dezvolta cancer la sân, cancer uterin sau ovarian.

7.Chiar dacă pare incredibil, cu cât alăptează mai mult, cu atât mama e mai puţin expusă riscului de a dezvolta osteoporoză.

În plus, laptele matern este gratuit si este deja încălzit la temperatura corpului; nu e nevoie să mai speli şi să sterilizezi biberoane sau să pregăteşti lapte din cutie în timp ce micuţul tău plânge de foame, îl ai la îndemână oriunde şi oricând.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here