Învățătoare, cercetată penal pentru că a bătut o elevă în vârstă de doar 7 ani

O învățătoare dintr-o școală din municipiul Constanța se află în centrul unui scandal după ce a fost acuzată că a agresat fizic o elevă în vârstă de 7 ani. Poliția din Constanța a confirmat deschiderea unui dosar penal pentru purtare abuzivă în urma acestor acuzații, care au stârnit o mare îngrijorare în comunitatea locală.

Potrivit informațiilor furnizate de publicația locală ZiuaConstanța, părinții elevilor ar fi sesizat în repetate rânduri comportamentul agresiv al învățătoarei, însă directoarea școlii ar fi refuzat să le pună la dispoziție înregistrări din clasă. Incidentele ar fi inclus atât agresiuni fizice, cât și un limbaj nepotrivit utilizat în prezența copiilor.

Conform relatărilor, învățătoarea în cauză ar fi fost surprinsă înregistrându-i pe elevi cu termeni jignitori, denotând un comportament total neadecvat pentru un cadru didactic. Părinții elevilor au fost profund îngrijorați de situație și au recurs la autoritățile competente pentru a investiga cazul.

„Înainte îi lovea, acum îi pune să se lovească între ei. Doamna a fost adusă în 2022 la școală, deoarece era pensionară. Directoarea nu vrea să furnizeze părinților niciun fel de înregistrări video din clasă”, a declarat mama unuia dintre elevi.

Înregistrările audio cu jignirile adresate elevilor au fost publicate de Ziarul Amprenta, confirmând astfel gravitatea situației și atrăgând atenția asupra nevoii urgente de intervenție.

„Tâmpita pământului! Mi-ai lipsit o săptămână şi te-a apucat vânzoleala! Ce ai? Dă-te fată și tu aici”, i se adresează ea unei eleve. „Vino încoace, stâmbule! Te-ai strâmbat de tot! (…) Măi, dar speriați mai sunteți!”, mai spune femeia. „Dă-ți peste gură! Gura închisă, vreau liniște! Dă-ți, măi, una peste gură și tu, și tu! Dacă aud o șoaptă”, mai spune ea.

„La data de 10 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța au fost sesizați cu privire la faptul că un cadru didactic de la o unitate de învățământ din Municipiul Constanța ar fi agresat fizic, în repetate rânduri, o elevă de 7 ani. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă”, a transmis IPJ Constanța.

În replică, învățătoarea a negat vehement acuzațiile și le-a calificat drept “insinuări” ale unui singur părinte, susținând că ceilalți părinți sunt mulțumiți de activitatea ei. Cu toate acestea, reacția autorităților nu s-a lăsat mult așteptată, iar Inspectoratul Școlar Constanța a anunțat că desfășoară o cercetare disciplinară în privința învățătoarei în cauză.

„Toate actele le avem la școală. S-au dezmințit toate acuzațiile, doamna respectivă a rupt toate legăturile cu școala din luna decembrie 2023. Toate aceste acuzații sunt numai insinuările dânsei.Toți părinții sunt alături de mine, am preluat această clasă din cauză că fosta învățătoare nu a mai putut stăpâni copiii. Au insistat foarte mult părinții, sunt mulțumiți, încântați. Numai această doamnă este nemulțumită. Nu are pe nimeni din colectivul clasei care să îi fie alături”, a spus învățătoarea.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Latest Articles

Modul în care trăiesc emoțiile părinții poate afecta dezvoltarea copilului

În cadrul familiilor noastre, modul în care ne exprimăm sentimentele, vorbim despre ele și le gestionăm poate avea un impact profund asupra copiilor noștri....

Kaufland se alătură celei de-a 10-a ediții a Colectei Naționale de Alimente prin Cutia cu fericire

Kaufland România anunță participarea sa la cea de-a 10-a ediție a Colectei Naționale de Alimente, inițiativă derulată de Federația Băncilor pentru Alimente din România...

Timp pentru familie. Românii au talent, o nouă ediție, diseară

O nouă săptămână se apropie de final, așa că e vremea pentru talent, pentru momentele autentice, în care se pune suflet și se lasă...

Până pe 30 aprilie, profesorii își pot rezerva locul, în exclusivitate, la cel mai mare eveniment educațional din Europa

Până la data de 30 aprilie a.c., personalul din sistemul de învățământ universitar și preuniversitar din România beneficiază de exclusivitate și de tarife preferențiale...

Amenzi usturătoare pentru părinții care-și iau copiii în vacanțe în timpul cursurilor

Părinții care își iau copiii în vacanțe în timpul cursurilor școlare se pot confrunta acum cu amenzi usturătoare, iar aceste controale nu se limitează...