Interviu cu Dana Rogoz: ,,Primul cuvânt al lui Vlad a fost la patru luni și a fost mama”

Dana Rogoz a crescut în lumina reflectoarelor. Încă de la cinci ani ea a fost implicată în emisiunea fenomen ,,Abracadabra”, ca mai târziu, să aibă alte proiecte tot pe PROTV, cel mai urmărit post TV din România. Dana s-a păstrat în atenția publicului și a crescut de la fetiță năzdrăvană la o mamă de admirat. Iată aici culisele unei mămici super-star.

Care a fost primul cuvant pe care l-a rostit Vlad? La ce varsta a facut primii pasi? A avut pana acum vreo problema de sanatate/cum ai gestionat-o?

Primul cuvant a fost “mama”, pe care l-a rostit din intamplare cu cateva zile inainte de a implini 4 luni. Am martori! 🙂 A fost complet neasteptat si extrem de emotionant pentru mine. Dupa care nu a mai zis “mama” decat foarte rar si doar cand il durea ceva sau avea nevoie neaparata de mine. Acum ii mai zice din cand in cand “mama” si lui Radu… De mers a inceput sa mearga bine de unul singur de pe la 10 luni jumate. Iar legat de problemele de santate, au fost mai mult episoade, dar cred ca m-am descurcat bine. Adica nu ma panichez la febra 40 de exemplu, sunt mult mai calma decat as fi crezut ca voi fi inainte de a-l avea pe Vlad.

Pentru multe mamici diversificarea constituie o adevarata piatra de incercare. Cum a fost la voi? L-ai alaptat/pentru cat timp ai alaptat?

L-am alaptat exlusiv la san pana la 6 luni si am continuat alaptarea pana la 1 an si 3 luni. A fost un proces de intarcare natural, caci nu imi propusesem de dinainte sa ma opresc la o anumita varsta. Iar diversificarea a mers la noi foarte usor, pentru ca Vlad e un mancacios. Cel putin la inceput, nu exista sa refuze ceva. Orice si oricat ii dadeai, el manca.

Ai avut parte de o nastere prin cezariana si, cu toate ca sarcina a fost una usoara, ai avut probleme cu trombofilia. Ce sfaturi le poti oferi mamicilor in acest sens?

Eu am o trombofilie ereditara severa, cu 4 mutatii genetice, dintre care unele problematice pentru o sarcina. Drept urmare, am avut tratament cu injectii anticoagulante de la 5 saptamani de sarcina si inca 6 saptamani dupa – calculasem ca peste 270 de injectii, pe care mi le faceam singura, seara, in burta… Mamele care au astfel de probleme cred ca trebuie sa isi faca toate analizele de specialitate si sa consulte un hematolog bun inca de la primele semne ale sarcinii, care mai apoi sa le urmareasca pana la nastere. Daca citesti pe net, mai mult te sperii. Dar uite ca eu cu tratamentul tinut cu atentie nu am avut nicio alta problema.

Ai reusit dupa nastere sa revii extrem de rapid la silueta de dinainte de sarcina. Cum ai reusit? Ce sfaturi ai pentru mamici in acest sens?

Nu am facut niciun efort in acest sens. Nu am tinut diete, nu m-am infometat nici in sarcina, nici dupa. Revenirea s-a produs natural si am avut norocul sa se intample foarte repede, avand o alimentatie bogata si sanatoasa. Dar cred ca se da prea mare importanta acestui aspect. Atat de multe mame simt presiunea ca trebuie sa se intoarca in nu-stiu-cat timp la nu-stiu-cate kilograme, incat de multe ori ajung sa se infometeze (ceea ce cred ca nu e ok mai ales daca vrei sa alaptezi) sau chiar sa intre in depresie. Iar alte femei amana destul de mult venirea pe lume a copilului, tocmai pornind de la gandul ca “daca o sa ma ingras, daca nu o sa revin la greutatea de dinainte…”. Fiecare are ritmul ei sanatos si natural de a reveni la forma de dinainte.

Cum reusesti sa imbini activitatea profesionala cu programul baietelului tau?

Nu e simplu, dar ma straduiesc sa o fac cat mai bine:) Inainte de a naste nu mi-am facut planuri legate de cand imi voi relua activitatea, ce anume voi alege sa fac mai intai, ce sa continui si ce sa aman. Pur si simplu m-am trezit ca la o saptamana dupa ce am nascut faceam deja prima sedinta foto pentru blog, in drumul spre primul control la ginecologie dupa externarea de la spital. Cand ieseam cu Vlad la plimbare, iarasi, prindeam un moment cand doarme, iar eu si Radu ne retrageam cativa pasi si ne faceam treaba si pentru blog. Astfel, nu pot sa zic ca am facut o pauza de activitate niciodata. Am fost mult mai selectiva cu proiectele, am renuntat la mai multe, dar ceea ce am simtit ca pot face fara sa lipsesc prea mult de langa Vlad, am facut. Am avut si noroc ca el a fost un bebe sociabil si l-am luat peste tot cu mine de foarte mic

Ce principii te ajuta in viata si in educatia lui Vlad?

Cred ca dragostea este cheia in toate, încheie vedeta pentru qbebe.ro.

Citește și: Miracolul alăptării – 15 beneficii pentru copil

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Latest Articles

Prima tabără a copilului tău. Sfaturi pentru părinți

Participarea în prima taberă este o etapă importantă atât pentru copil, cât și pentru părinți. Este primul pas către independență, un pas care îl...

Ce m-a speriat cel mai mult în perioada alăptării

Perioada alăptării. Ah, ce amintiri! Pe cât de frumoasă și de emoționantă a fost, pe atât de înfricoșătoare s-a dovedit a fi. Cum spune...

Cele mai bune sfaturi pe care i le poate da un tată fiicei sale

Rolul unui tată în viața unei fiice este extrem de important, iar relația dintre ei poate influența profund dezvoltarea personală a fiicei. Timpul petrecut...

Povestea mea despre bullying și cum am învățat să mă iubesc pe mine

Eram adolescentă, cu tot ce înseamnă vârsta asta: confuzie, căutări, dorințe și, mai ales, nesiguranță. Dar nimic nu m-a pregătit pentru ce aveam să...

Copilului tău îi miroase foarte tare transpirația. Care pot fi cauzele și ce este de făcut

Transpirația urât mirositoare la copii poate fi îngrijorătoare pentru mulți părinți, mai ales dacă apare la vârste fragede sau este neobișnuit de puternică. Deși...
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com