Imunitatea este stimulată prin alimentație, prin modul de viață, prin sport, prin statul în aer liber, prin igienizarea și aerisirea locuinței. Și un secret important este comunicarea.
”În primul rând să ne cunoaștem foarte bine copiii, să-i ajutăm să-și cunoască corpul, să-i ajutăm să cunoască reacțiile lor, să-i învățăm să vorbească despre ele. Secretul este comunicarea! Nu le spunem că nu au voie să plângă! Ba da, e voie, e în regulă chiar să plângem cu ei; astfel își descarcă energiile negative și sistemul lor imunitar se întărește. A nu-ți fi rușine de corpul tău înseamnă primul pas spre cunoaștere, primul pas spre întărirea organismului. Nu e nicio rușine dacă îi este teamă, nu e nicio rușine dacă nu e cel mai viteaz din echipa de la grădiniță, nu e nicio rușine dacă a scăpat pe el. Fiecare pas alături de ei îi va ajuta să-și crească și imunitatea. Și nu uitați, genetica joacă un rol foarte important! Dacă ați fost copii bolnăvicioși, nu cereți copiilor voștri să fie cei mai rezistenți!”, a explicat dr. Valeria Herdea.
Dați timp copiilor, jucați-vă cu ei, în casă și în aer liber, învățați-i lucruri frumoase. Atenție și la alimentație, care trebuie să fie cât mai diversificată și naturală.