Eczema bebelușului poate fi vindecată prin scăldarea în laptele matern, pretinde o mămică

0

Știm cu toții că laptele matern este foarte bun pentru sănătatea și dezvoltarea copiilor, insă știați că poate ajuta și la ameliorarea simptomelor de eczeme?   

 După ce a descoperit tratamentul online, Lizzie Dempsey, mamă a doi copii,  a afirmat că scăldarea copiilor ei în laptele matern a fost singura soluție care a funcționat cu adevărat pe pielea uscată a celor mici.

Mama din Southampton (UK)  încercase deja ca remediu tot felul de creme și loțiuni pentru a calma simptomele celor doi, George (doi ani) și Isla (nouă luni), înainte de a căuta sfaturi pe rețelele sociale, ca ultimă soluție. „Sunt în grupuri de mame și atunci când am întrebat despre asta, mulți membri mi-au spus că au încercat băi de lapte de la sân. Și moașa mea mi-a sugerat același lucru și, când m-am uitat online, am găsit multe articole pe acest subiect.”

Când George avea opt săptămani, Lizzie a încercat tratamentul pentru prima dată și a fost uimită de rezultate. „A funcționat imediat.  De atunci, am practicat acest ritual saptamanal”.    

 

O soluție liniștitoare

Eczema lui George a început să se estompeze după câteva săptămani, iar Lizzie a descoperit că îi dădea de fiecare dată „piele super-moale”. Apoi a început să strângă lapte matern suplimentar doar pentru aceste băi.  „Folosesc în jur de 150ml de lapte, îl pun în apă caldă când le fac baie. Ocazional, adaug ulei de lavandă pentru o baie deosebit de relaxantă înainte de culcare.”, mai adaugă ea.

În timp ce Lizzie este de acord că unii oameni ar putea fi puțin cam neincrezători în această idee, ea susține că este cu adevărat o modalitate eficientă, sigură și ușoară de a ajuta pielea bebelușului tău.  „Am făcut această baie săptămanal de când Isla era un nou-născut”, spune ea. „A ajutat cu adevărat pe pielea ei, și am știut că baia aceasta nu conține nici vreo substanță chimică pe care o întâlnim în general în băile cu spumă. În plus, a fost mereu mai calmă după o astfel de baie.

Există dovezi?

Există dovezi științifice care sugerează că laptele matern poate ajută la vindecarea eczemelor? Da, potrivit specialiștilor – acesta are o cantitate semnificativă de componente care conțin agenți antimicrobieni naturali, care oferă protecție împotriva infecțiilor.

 

Sursa: https://www.baby-magazine.co.uk/baby-eczema-cure-breastmilk-bath/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here