Dezastrul de la Maternitatea Giulești continuă! Peste 30 de bebeluși infectați cu stafilococ auriu. Ministerul Sănătății a intervenit : ,,Sunt prea multe cezariene, nu există timp pentru curățenie”

0

Numărul bebelușilor născuți la Maternitatea Giulești și infectați cu stafilococ auriu meticilino rezistent continuă să crească. Infecția a fost confirmată, până în acest moment, de analizele de laborator, la 31 de bebeluși, a declarat luni, pentru HotNews.ro, purtătorul de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu, Raluca Alexandru. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat azi, că joi urmează să se decidă dacă internările la maternitatea Giulești rămân suspendate sau se reiau.

Potrivit ministrului Sănătății, Sorina Pintea, cei 31 de copii infectați sunt internați în prezent la spitalele Grigore Alexandrescu, Gomoiu și Marie Curie.

Dezastrul de la Giulești a început de aproximativ o lună, de când au fost confirmate primele cazuri de îmbolnăvire a noi născuților. De atunci, numărul îmbolnăvirilor a crescut, cauza nefiind stabilită până în present.

 

A intervenit și Primăria Capitalei

Primăria Capitalei vrea să împuternicească ASSMB pentru găsirea de imobile în care să fie relocate trei spitale mari din Capitală, printre care și Spitalul „Panait Sîrbu” (Maternitatea Giulești), unde peste 20 de copii ar fi fost infectați recent cu stafilococul auriu, scrie Mediafax.

Primăria Capitalei vrea să împuternicească Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) să găsească mai multe imobile pentru relocarea spitalelor „Prof. Dr. Panait Sîrbu” (Maternitatea Giulești), a Spitalului Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială „Prof. Dr. Dan Theodorescu” şi a unei părți din spitalului Clinic „Dr. I Cantacuzino”, respectiv a secțiilor de Obstetrică-Ginecologie şi Neonatologie.

 

Rezultatele controlului vin la anul. ,,Nu există timp pentru curățenie

 

Sorina Pintea a mai anunțat, luni, că în urma controlului Ministerului și al Direcției de Sănătate Publică la maternitățile din București, nu s-au descoperit probleme și în alte spitale, în afară de Giulești. Ministrul Sănătății mai spune că concluziile complete ale controlului vor fi prezentate anul viitor.

 

Potrivit ministrului Sănătății, “Numărul mare de cezariene poate fi o cauză (pentru problemele de la Giulești – n.red.), se fac cezariene pe bandă rulantă și nu există timpul fizic pentru a se face curățenie”.

 

Sorina Pintea a amintit că 11 angajați ai Maternității Giulești au fost depistați ca fiind purtători ai infecției cu stafilococ auriu în urma controlului și și-a exprimat speranța că “Lucrurile se vor achimba în maternități după aceste cazuri”.

Încă 6 bebeluși suspecți de infecție au fost internați la Grigore Alexandrescu în perioada 5-8 decembrie, în timp ce duminică, 9 decembrie, nu s-a făcut nicio internare, a precizat luni purtătorul de cuvânt al spitalului.

 

Ministerul Sănătății și Direcția de Sănătate Publică au decis să oprească toate internările la Maternitatea Giulești începând din data de 30 noiembrie. Pe măsuri ce pacienții internați acum sunt externați, se trece la dezinfecție și nu se mai fac alte internări, a anunțat atunci ministrul Sorina Pintea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here