De unde știi dacă ești însărcinată? Ce test să alegi

0
insarcinata vara

Cum te simți acum? O întârziere a menstruației, greață, oboseală, pofte de mâncare sau dureri de sâni? Este dificil să ai încredere în anumite semne, deoarece simptomele sarcinii sunt numeroase. Deci, de unde știi dacă ești însărcinată? Ce test să alegi?

Când știi dacă ești însărcinată?

Cel mai eficient mod de a afla dacă ești însărcinată este să faci testul de sarcină. Dacă ești mai rușinoasă, poți cumpăra testul de sarcină online pentru a evita privirile indiscrete. Cu toate acestea, va fi eficient doar dacă așteptați câteva zile înainte de a face acest lucru. 6 zile este numărul de zile după care poți, de exemplu, să faci un test de sarcină de urină precoce înainte de data menstruației. În caz contrar, trebuie să așteptați 14 zile după actul sexual care ar putea determina sarcina pentru a face un test de sarcină de sânge. În acest moment, organismul produce deja noi hormoni. Acești hormoni de sarcină sunt responsabili pentru diferitele simptome pe care le puteți experimenta pe parcursul sarcinii. Deoarece simptomele sunt numeroase, acestea variază în funcție de fiecare femeie.

Ce test de sarcină să aleg?

Pentru a scăpa de orice îndoială cu privire la o posibilă sarcină, trebuie să faci un test de sarcină. Aveți de ales între testul de urină, testul de urină precoce și testul de sânge.

Testul de urină

Testul de urină este primul pas. Puteți face acest lucru de la data la care ați avea în mod normal menstruația. După cum am menționat mai sus, îl puteți obține online, dar este disponibil la ghișeu în farmacii. Acest test face posibilă detectarea în urină a prezenței sau absenței hormonului β-HCG produs de embrion. Trebuie remarcat faptul că testul de urină este mai eficient cu prima urină de dimineață. În acest moment, ele sunt mai concentrate și, prin urmare, hormonul β-HCG este mai ușor de detectat.

Testul de sânge

Astăzi, testul de sânge este cel mai fiabil. Îl puteți efectua din a 14-a zi după actul sexual. Testul de sânge se efectuează în laborator folosind o probă de sânge. Nivelul exact al hormonilor β-HCG este detectat și, prin urmare, veți ști exact cât timp sunteți însărcinată. Puteți face acest lucru în orice moment al zilei cu sau fără rețetă. Mai mult, dacă faci testul puțin prea devreme, va fi inutil, deoarece hormonii sunt detectabili abia la 10 zile de la fertilizare.

Ce se întâmplă dacă testul este pozitiv?

Dacă testul de sarcină este pozitiv, trebuie să faceți o programare la un profesionist din domeniul sănătății pentru a programa prima ecografie (ecografia de întâlnire). Dar nu te grăbi cu nimic dacă nu ești încă pregătită. Prima ecografie va confirma sarcina și va face posibilă datarea destul de precisă a începutului sarcinii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here