De ce unele femei își pun frunze de varză pe sâni?

0

Frunzele de varză sunt un ingredient excelent pentru supe, mâncăruri sau salate. Delicioasă și proaspătă, varza este o modalitate excelentă de a vă umple cu diverse vitamine și minerale. Dacă aceasta este așadar o referință în materie de alimente sănătoase, frunzele de varză pot fi folosite într-un mod care va surprinde, la prima vedere. De fapt, unele mămici care tocmai au născut își acoperă sânii cu această legumă și, cu siguranță nu pentru ca bebelușul să muște din ea.
Poate ai auzit și tu de beneficiile frunzelor de varză pentru sâni. Cu siguranță ați rămas sceptici față de această idee care a priori pare puțin absurdă. Cu toate acestea, această practică a alinat multe afecțiuni pentru multe mame, află de ce și cum o poți aplica citind acest articol.

De ce se pune varza pe sâni
Sosirea unui copil este întotdeauna binevenită ca o adevărată bucurie de către familia sa și mai ales de mama lui. Această naștere este sinonimă în cea din urmă cu transformări fiziologice. Cea care ne interesează astăzi este producția de lapte pentru hrănirea bebelușilor. Trebuie să știi că laptele de mamă este cea mai bună opțiune alimentară pentru un copil care tocmai s-a născut. Corpul mamei este programat pentru a satisface nevoile bebelușului care are nevoie să crească. Însă, îtr-adevăr, o supraproducție de lapte poate face sânul greu, dureros și dur. Un disconfort pe care îl împărtășesc multe mămici care nu mai știu încotro să apeleze. Acest fenomen se numește ingurgitare a sânilor.

Ingurcitarea sânilor
Ingurcitarea sânilor se caracterizează prin mai multe simptome: umflarea sânilor, durere, disconfort, inflamație și retragerea mameloanelor. Acest lucru se poate întâmpla atunci când copilul nu suge sânul suficient de des. Schimbarea hormonală congestionează apoi vasele și supraproducția de lapte duce la ingurgitarea sânilor și la tot disconfortul care vine cu el. Foarte des, cu sânii dornici, mamele sunt mai puțin încurajate să-și alăpteze bebelușii, ceea ce în general agravează situația, deoarece numărul insuficient de alăptări este sursa problemei.

Cum folosim varza 
Dacă este necesară o vizită la medic pentru ca acesta să te îndrume pentru a evita să simți acest disconfort, este întotdeauna util să mergi cu efortul tău în paralel pentru a-ți calma cât mai mult durerea. Pentru asta, este acest remediu complet natural pe care bunicile noastre l-au folosit de secole. Aici intervin celebrele noastre frunze de varză. Economic, simplu și eficient, descoperă cum să-ți alini durerea cu acest truc genial:

– Veți avea nevoie de varză verde pe care o veți pune la frigider cu cel puțin câteva ore înainte de a o folosi. Temperatura rece îți va alina durerea.

– Odată ce varza s-a răcit, luați două frunze. Asigurați-vă că le spălați bine și nu uitați să le uscați bine.

– Tăiați frunzele de varză astfel încât acestea să fie complet adaptate morfologiei sânului dumneavoastră. Este important ca frunzele de varză să îți acopere tot sânul.

– Țineți frunzele de varză pe sân, sub un sutien și lăsați să acționeze 20 de minute înainte de a le îndepărta.

Răni la mameloane. Cu ce le tratăm

O altă problemă a mămicilor care alăptează sunt rănile mameloanelor. În această situație, vă recomandăm crema Garmastan. Garmastan menține pielea mameloanelor și a areolelor suplă și elastică, facilitând deschiderea canalelor galactofore.

Garmastan asigură protecția împotriva bacteriilor și împotriva acțiunii enzimelor din laptele matern asupra mameloanelor.

Poate fi aplicat din luna a 8-a de sarcină, apoi după fiecare alăptare, pe toată durata hrănirii la sân. asigură protecția împotriva bacteriilor, reducând şi prevenind inflamaţiile. Are un efect cicatrizant, ușor antiseptic și antiinflamator.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here