De ce atât de mulți copii fac acnee?

Dacă ești aproape adolescent, sunt șanse destul de mari să ai ceva acnee. Acneea este atât de comună încât pare să fie o parte normală a creșterii de la copil la adult. Dar să știi asta nu te ușurează când te uiți în oglindă și vezi un cos mare pe bărbie. Vestea bună este că învățarea despre acnee și urmarea unor pași simpli te pot ajuta să te simți mai bine cu fața ta.

Ce este acneea?

Acneea este o afecțiune a pielii care se manifestă sub formă de umflături. Există diferite tipuri de umflături: puncte albe, puncte negre, umflături roșii (cosuri) și umflături pline cu puroi. Ce le cauzează? Ei bine, pielea ta este acoperită cu găuri minuscule numite foliculi de păr sau pori. Porii conțin glande uleioase care produc sebum (să spunem: SEE-bum), un ulei care îți umezește părul și pielea.

De cele mai multe ori, glandele produc cantitatea potrivită de sebum, iar porii sunt în regulă. Dar uneori un por este înfundat cu prea mult sebum, celule moarte ale pielii și germeni numiți bacterii. Acest lucru poate provoca acnee.

De ce atât de mulți copii fac acnee?

Copiii fac acnee din cauza modificărilor hormonale care vin odată cu pubertatea. Dacă părintele tău a avut acnee în adolescență, este probabil să o faci și tu. Stresul poate înrăutăți acneea, deoarece atunci când ești stresat, porii tăi pot produce mai mult sebum. Din fericire, pentru majoritatea oamenilor, acneea se îmbunătățește până la vârsta de douăzeci de ani.

Ce pot face cu acneea?

Dacă aveți acnee, iată câteva modalități de a îndepărta cosurile:

– Spălați-vă ușor fața cu mâinile o dată sau de două ori pe zi cu apă caldă și un săpun ușor sau demachiant.
– Nu vă frecați fața. Frecarea poate de fapt agrava acneea prin iritarea pielii.
– Dacă purtați machiaj, asigurați-vă că spălați totul la sfârșitul zilei.
– Spălați-vă fața după ce ați făcut mișcare și ați transpirat mult.

Tratarea acneei

Există loțiuni și creme vândute în farmacii care pot ajuta la prevenirea acneei și la curățarea acesteia. Discutați cu medicul dumneavoastră despre alegeri.

Când utilizați un produs pentru acnee, asigurați-vă că urmați întocmai instrucțiunile. Încearcă puțin la început pentru a fi sigur că nu ești alergic la cremă sau loțiune. Nu renunța dacă nu vezi rezultate a doua zi. Medicamentul pentru acnee poate dura săptămâni sau luni să funcționeze. Nu utilizați mai mult decât trebuie, deoarece acest lucru vă poate face pielea foarte roșie și foarte uscată.

Copiii care au acnee gravă pot primi ajutor de la medicul lor. Medicii pot prescrie medicamente care sunt mai puternice decât cele pe care le puteți cumpăra de la magazin.

Alte lucruri de reținut:

  • Încercați să nu vă atingeți fața.
  • Nu stoarceți coșurile.
  • Dacă ai părul lung, ține-l departe de față și spală-l regulat pentru a reduce uleiul.
  • Șepcile și alte pălării pot provoca coșuri de-a lungul liniei părului. Evitați-le dacă credeți că vă agravează acneea.

Dacă ai acnee, acum știi câteva modalități de a-ți îmbunătăți pielea. Și amintește-ți că nu ești singur. Privește-ți prietenii din jur și vei vedea că majoritatea copiilor și adolescenților trec prin asta!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Latest Articles

Supă de dovlecei pentru bebeluși, o rețetă ideală pentru zilele de vară

Pe măsură ce vara își face simțită prezența cu temperaturi ridicate, părinții caută mereu soluții nutritive și răcoritoare pentru alimentația celor mici. Supa de...

Câte cuvinte trebuie să spună un copil la un an. Când să ne îngrijorăm dacă micuțul nu vorbește

Primul an de viață al copilului tău este plin de momente emoționante și dezvoltări importante, iar una dintre cele mai așteptate etape este începutul...

Ce trebuie să-i spună o mămică fetiței ei despre menstruație. Cum să o pregătească

Menstruația este un subiect important și inevitabil în viața fiecărei fete, iar abordarea acestuia cu deschidere și sensibilitate poate avea un impact semnificativ asupra...

Primul zbor cu avionul al copilului tău. Cum să-l transformi într-o experiență de neuitat

Primul zbor cu avionul al copilului tău este o experiență plină de emoții și neprevăzut, atât pentru el, cât și pentru tine ca părinte....

Ce să NU mănânci dacă ești însărcinată

Sarcina este o perioadă esențială în viața unei femei, iar alimentația joacă un rol crucial în sănătatea mamei și a copilului. În această perioadă,...