De ce apa nu este potrivită pentru bebelușii mai mici de 6 luni

Înainte de 6 luni, laptele matern sau formulă este atât hrană, cât și băutură pentru copilul dumneavoastră. Este tot ce au nevoie, chiar și când sunt temperaturi ridicate. Laptele matern conține toți nutrienții și factorii de care copilul tău are nevoie la această vârstă. Dacă dai copilului tău apă poate însemna că bea mai puțin lapte matern sau formulă. Acest lucru îl poate expune riscului de a nu obține suficient lapte sau formulă pentru a crește corespunzător.

Dacă îi dai copilului tău multă apă sau formulă excesiv diluată, îi poate face rău. Acest lucru se datorează faptului că, cantitățile mari de apă pot afecta concentrația anumitor substanțe nutritive din sângele bebelușului tău, ceea ce poate fi foarte periculos și chiar fatal.

De la ce vârstă pot da apă bebelușului meu?
Dacă bebelușul tău are în jur de 6 luni, îi poți oferi cantități mici de apă de la robinet fiartă și apoi răcită, dar nu trebuie să-i înlocuiești laptele matern sau laptele artificial. Laptele matern sau formula ar trebui să fie în continuare principala lor băutură până la vârsta de 12 luni.

După 12 luni, băutura lor principală ar trebui să fie apa și laptele de vacă sau laptele matern. Puteți oferi apă sau lapte într-o cană. Nu este nevoie să fierbi apa de la robinet odată ce copilul tău a împlinit 12 luni.

Dacă bebelușul a început să mănânce alimente solide, oferă-i apă într-o cană pe tot parcursul mesei. Acest lucru îi poate ajuta să învețe despre bea dintr-o ceașcă, precum și să prevină constipația.

Ce ar trebui să bea copilul meu când temperaturile sunt ridicate?
Când temperaturile sunt ridicate, este important să oferi mai des alăptări sau biberon dacă copilul tău are sub 6 luni. Nu oferi apă decât dacă este recomandat de un medic.

Bebelușul poate dori să bea mai mult decât de obicei, dar pentru perioade mai scurte. Dacă alăptați, trebuie să vă asigurați că beți suficientă apă.

Pentru a face alăptarea mai confortabilă pentru tine și copilul tău pe vreme caldă:

  1. Pune un prosop, cearceaf sau fată de pernă între tine și copilul tău.
  2. Întindeți-vă pentru a alăpta, pentru a reduce contactul cu pielea.
  3. Vei ști că bebelușul tău este hidratat corespunzător (obținând suficiente lichide) dacă are 6 până la 8 scutece palide și umede în decurs de 24 de ore.

Ce ar trebui să bea copilul meu dacă are febră?
Dacă bebelușul dumneavoastră are febră, are sub 6 luni și este alăptat, poate fi necesar să oferiți alăptare suplimentară. Dacă au sub 6 luni și sunt hrăniți cu formulă, puteți oferi cantități mai mici de formulă mai frecvent. Nu oferiți apă decât dacă vă recomandă medicul dumneavoastră.

Dacă bebelușul tău are mai mult de 6 luni, continuă să alăptezi cu biberonul. Puteți oferi apă între alimente. Mulți copii nu vor să mănânce când au febră. Aceasta nu este o problemă, atâta timp cât rămân hidratați. Cel mai important lucru de verificat este dacă copilul dumneavoastră primește suficiente lichide.

Dacă copilul tău are sub trei luni și are febră peste 38°C, atunci ar trebui să mergi la medic, chiar dacă nu prezintă alte simptome.

Poate copilul meu să bea și alte băuturi?
Sucul de fructe, băuturile răcoritoare nu sunt recomandate copiilor sub 12 luni.

Băuturile cu cofeină, cum ar fi ceaiul, cafeaua și băuturile energizante – și, desigur, alcoolul – nu sunt recomandate copiilor de orice vârstă.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Latest Articles

Alimentele care te ajută să dormi mai bine atunci când ești însărcinată

Atunci când ești însărcinată, odihna de calitate devine mai importantă ca niciodată. Cu toate acestea, multe femei gravide se confruntă cu dificultăți în a...

Piure de măr și caise, un deliciu pentru bebelușii care au 6-7 luni

Când vine vorba de hrănirea bebelușilor, nutriția și gustul sunt aspecte fundamentale pentru a le asigura o dezvoltare sănătoasă și plăcută. Piureul de măr...

ADHD la copii. Tot ce trebuie să știi despre această afecțiune

ADHD (Tulburarea de deficit de atenție și hiperactivitate) este una dintre cele mai frecvente tulburări neurodezvoltative ale copilăriei. Această afecțiune complexă se manifestă prin...

Au început înscrierle la creșe și grădiniţe pentru anul şcolar 2024 – 2025. Informații utile pentru părinţi

Începând de astăzi, luni, 20 mai, părinţii pot depune cererile pentru reînscrierea copiilor la grădiniţă sau creşă, conform calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Aceasta...

Otita la copii. Ce este, care sunt simptomele și metodele de tratament cele mai eficiente

Otita este una dintre cele mai comune infecții ale urechii la copii și poate provoca disconfort și durere. Este important să înțelegem simptomele, cauzele...