CUPRUL, esențial în protecția antivirala. În USA, măștile cu infuzie de CU, mare succes

0

Cuprul își dovedește eficiența antivirala și în USA și Israel. Măștile cu infuzie de CU, nu sunt disponibile în România, dar ne bucurăm că Sterimar CU poate fi găsit la orice farmacie din țară.

În USA și Israel, măștile cu nanoparticule cu au un succes deosebit.

Sonovia, firma care le produce, folosește nanoparticule de cupru, pentru a oferi protecție antivirala.

Cercetările efectuate printr-o finanțare acordată de Uniunea Europeană, în colaborare cu 16 parteneri din 10 țări europene, au considerat că procesul cu un pas este eficient. Țesăturile impregnate cu zinc și oxizi de cupru păstrează o activitate antibacteriană semnificativă chiar și după 100 de cicluri de spălare la 75ºC sau 65 de cicluri de spălare la 92ºC.

Tehnologia companiei se bazează pe un proces sonochimic la scară de laborator, care a fost dezvoltat la Universitatea Bar-Ilan. Sonovia a început să-și producă produsul în martie la o fabrică de lângă Nahariya, când Israel avea doar 200 de pacienți și a vândut 30.000 de măști. Majoritatea clienților săi sunt distribuitori și non-profit în Statele Unite. „Când a început coronavirusul, am fost un start-up israelian”, a declarat pentru The Jerusalem Post dr. Jason Migdal, un om de știință al cercetătorilor cu Sonovia. „Acum, suntem o afacere comercială care are succes la nivel internațional.”LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here