Cum să vorbești cu adolescentul tău despre orice

Cum vorbești cu adolescenții? Părinții au încercat să-și dea seama de asta de mult timp. Să vorbești cu adolescenții nu este întotdeauna ușor. Dar este o parte importantă în construirea unei relații grozave cu copilul tău. În plus, o conexiune continuă și semnificativă între copii și părinți este unul dintre cei mai puternici factori în susținerea sănătății mentale și fizice a adolescenților. Aceasta include comunicarea deschisă în care adolescenții se simt în siguranță vorbind cu părinții despre ceea ce gândesc și simt.

Ce spun cercetările despre impactul comunicării deschise cu adolescenții
Mai exact, cercetătorii au descoperit că, comunicarea dintre părinți și adolescenți are o serie de efecte bazate pe dovezi. În primul rând, scad comportamentele de asumare a riscurilor în timpul adolescenței. Comunicarea continuă părinte-copil reduce, de asemenea, abuzul de substanțe la adolescenți și scade activitatea sexuală a adolescenților. În general, se dovedește că o relație sănătoasă cu părinții lor, care include multă comunicare pozitivă, sprijină sănătatea mintală a adolescenților.

În mod clar, comunicarea cu părinții are un impact semnificativ în menținerea adolescenților fericiți și sănătoși. Dar a avea conversații mai profunde cu adolescentul tău nu este întotdeauna ușor. De fapt, a avea orice fel de conversație poate fi dificil cu un adolescent capricios. Prin urmare, iată câteva sugestii pentru a deschide calea către comunicarea deschisă cu adolescentul tău.

Cum să-ți faci adolescentul să vorbească cu tine. Ce e bine și ce nu e bine să faci
Uneori, cea mai grea parte a comunicării este să-ți dai seama cum să-ți faci adolescentul să vorbească. Indiferent dacă doriți să abordați ceva semnificativ sau doar să aveți o discuție prietenoasă, să spargeți gheața cu un adolescent poate fi dificil. Iată câteva lucruri despre cum să-ți faci fiica adolescentă să vorbească cu tine și cum să-l faci pe fiul tău adolescent să se deschidă.

Ce sa nu faci
1. Nu întrebați „Deci este totul în regulă?”! Când îi întrebi adolescentul dacă totul este în regulă, îi dai mesajul că vrei ca totul să fie bine. Nu vor să te dezamăgească, așa că este mai probabil să nu-ți spună dacă are ceva pe suflet și să te lase să crezi că totul este în regulă, chiar dacă nu este.

2. Nu pune întrebări prea generale, cum ar fi „Cum a fost ziua ta?”! Produce adesea unul sau două cuvinte care nu vă oferă nicio informație despre viața adolescentului sau despre ceea ce simte cu adevărat copilul dumneavoastră. Această frază este un ucigaș de conversație cu adolescenții.

Ce să fac
Pune întrebări specifice, dar deschise, precum „Cum a fost întâlnirea ta cu X?” sau „Cum a decurs testul?

Dați-le copiilor senzația că sunteți deschis la orice au de spus, indiferent dacă veștile sunt pozitive sau nu. Și încercați să evitați să oferiți sfaturi nesolicitate. Astfel, este mai probabil să împărtășească ceea ce se întâmplă în viața lor.

Alegeți momentele în care adolescentul pare relaxat și deschis, în loc să încercați să-l împingeți să se deschidă atunci când este stresat sau iritabil și nu vrea să vorbească.

4 secrete pentru a comunica cu adolescentul
Vorbește uneori despre lucruri banale. Nu orice conversație trebuie să fie despre lucruri importante. Urmăriți împreună un film sau o emisiune TV și discutați despre acestea. Citiți aceeași carte și comparați-vă opiniile. Vorbește despre cele mai recente bârfe sau modă ale celebrităților. Orice lucru care îl implică pe adolescentul tău – fără a fi prea negativ sau critic – este un joc corect. Ideea este să rămâneți în practică, astfel încât conversațiile mai profunde să nu pară la fel de dificile.
Timp în familie. Petrecerea timpului împreună special pentru a vorbi poate elimina potențiale conflicte. Stabiliți o oră care să funcționeze bine pentru toată lumea și nu vă grăbiți prin conversație. Încercați să puneți întrebări precum: Ce a funcționat bine pentru noi în această săptămână? Are cineva solicitări sau nevoi speciale săptămâna aceasta? Este mult mai ușor să procesezi probleme atunci când nu te afli într-un punct de criză.
Joacă un joc. Înconjurați masa și jucați jocul cunoscut sub numele de „Trandafir, ghimpe și mugur”. Fiecare persoană își împărtășește trandafirul (cel mai bun moment al zilei), ghimpele (cel mai provocator moment al zilei) și bobocul (ceva de care sunt entuziasmați sau sperați). Aceasta poate fi o modalitate excelentă de a începe o conversație mai lungă sau de a menține comunicarea deschisă.
Scrie-i adolescentului tău. Dacă vorbirea este puțin dificilă pentru tine și/sau copilul tău, încearcă să folosești texte sau e-mailuri pentru a comunica ocazional. Cuvântul scris este uneori mai ușor de absorbit pentru adolescenți – fie că este o explicație a motivului pentru care ai stabilit o limită, fie pur și simplu o expresie a iubirii și a aprecierii. Iar adolescenții ar putea aprecia oportunitatea de a vorbi despre viața lor în scris, mai degrabă decât să încerce să găsească cuvintele potrivite în căldura momentului.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Latest Articles

Supă de dovlecei pentru bebeluși, o rețetă ideală pentru zilele de vară

Pe măsură ce vara își face simțită prezența cu temperaturi ridicate, părinții caută mereu soluții nutritive și răcoritoare pentru alimentația celor mici. Supa de...

Câte cuvinte trebuie să spună un copil la un an. Când să ne îngrijorăm dacă micuțul nu vorbește

Primul an de viață al copilului tău este plin de momente emoționante și dezvoltări importante, iar una dintre cele mai așteptate etape este începutul...

Ce trebuie să-i spună o mămică fetiței ei despre menstruație. Cum să o pregătească

Menstruația este un subiect important și inevitabil în viața fiecărei fete, iar abordarea acestuia cu deschidere și sensibilitate poate avea un impact semnificativ asupra...

Primul zbor cu avionul al copilului tău. Cum să-l transformi într-o experiență de neuitat

Primul zbor cu avionul al copilului tău este o experiență plină de emoții și neprevăzut, atât pentru el, cât și pentru tine ca părinte....

Ce să NU mănânci dacă ești însărcinată

Sarcina este o perioadă esențială în viața unei femei, iar alimentația joacă un rol crucial în sănătatea mamei și a copilului. În această perioadă,...