Cum să preveniți o răceală la bebeluși?

0

Până când copilul tău are prima rundă de vaccinuri la 2 luni, ar trebui să fii foarte precaut. Este mai bine pentru nou-născuți să evite aglomerația, așa e bine să nu îl duceți în centre comerciale sau locuri frecventate de foarte mulți oameni. După primele două luni, iată mai multe modalități de a împiedica copilul să răcească.

Ține copilul aproape.

Când ieși cu el, stai la șase metri de oricine tușește sau strănută și poartă-l într-un sistem de purtare. Persoanele străine sunt mai puțin susceptibile să atingă mâinile și fața bebelușului  tău atunci când este atașat de tine. Dacă se află într-un cărucior, ține copertina trasă și acoperă-l cu o pătură ușoară.

Ai grijă pe cine inviți în casa ta.

Rugați oaspeții care au fost bolnavi să se oprească din a vizita până nu mai au simptome febră cel puțin 24 de ore (fără a utiliza un reductor de febră). Permiteți-le să se uite la copil, dar să nu-l atingă.

Continuați alăptarea.

Studiile arată că răcelile grave, infecțiile urechii și gâtului sunt reduse cu 63 de procente la sugarii care sunt alăptați timp de șase luni. Bebelușii hrăniți la sân sunt, de asemenea, mult mai puțin susceptibili să vină cu infecții ale tractului respirator.

Dezinfectați suprafețele.

Germenii pot trăi ore întregi pe lucruri precum căruțul de cumpărături, așa că păstrează un pachet de șervețele igienizante în geanta de scutec.

Luați măsuri de precauție la cabinetul pediatrului.

Sala de așteptare este plină de germeni – chiar dacă există camere separate. Solicitați primul sau ultimul loc al zilei, când este mai puțin probabil să fiți întâmpinați cu o mulțime de copii care tusesc.

Nu amânați și nu săriți niciunul dintre vaccinurile copilului vostru.

Urmarea programului de vaccin este cel mai bun mod de a preveni boli precum rujeola, meningita și varicela.

Îmbunătățește-ți imunitatea.

Este greu să dormi suficient când ai un nou-născut care se ridică la fiecare două ore, dar fă tot ce poți pentru a te odihni, chiar dacă asta înseamnă să dormi și în timpul zilei. Asigurați-vă că și mâncați bine. Menținerea corpului sănătos te va ajuta să lupți împotriva bolilor care ar putea fi transmise celui mic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here