Cum îți dai seama dacă micuțul tău are autism: 10 semne de avertizare

În timp ce studiază cauzele autismului, cercetătorii cred că marea majoritate a cazurilor implică genetica, iar riscul este mai mare atunci când copiii se nasc din părinți cu vârste mai mari. Cu toate acestea, cercetările indică faptul că ratele de autism au crescut în ultimele decenii, iar variabilele de mediu ar putea juca, de asemenea, un rol în apariția acestei tulburări.

Deși cauza exactă a autismului nu este cunoscută și o combinație de variabile poate fi responsabilă, există semne revelatoare ale autismului. Aceste semne sunt în general asociate cu deficiențe sociale și dificultăți de comunicare, precum și cu comportamente repetitive și caracteristice. Semnele de avertizare pentru a vedea dacă copilul dumneavoastră are autism sunt de obicei clasificate în:

Abilități sociale — Problemele sociale legate de a vedea dacă copilul tău are autism sunt unele dintre cele mai comune simptome pentru toate tipurile de autism. Dacă copilul tău preferă să se joace singur, nu răspunde la numele său până la vârsta de 12 luni și nu împărtășește interesele cu alții, acestea sunt câteva dintre potențialele semne de avertizare.

Comunicare – Aproximativ 40% dintre copiii cu autism nu vorbesc deloc. Dacă copilul dumneavoastră are autism, este posibil să aibă vorbire întârziată, să folosească puține gesturi sau deloc, să repete cuvinte sau fraze și să dea răspunsuri fără legătură la întrebări.

Comportamente și interese neobișnuite — Mișcările repetitive sunt frecvente, cum ar fi balansul înainte și înapoi. Aceste comportamente sunt auto-liniștitoare. Dacă copilul dumneavoastră este foarte supărat de schimbări minore, urmează rutine stricte (și uneori neobișnuite), are interese obsesive și este foarte organizat, acestea sunt semnale roșii comune.

10 semne pe care să le cauți pentru a vedea dacă copilul tău are autism 

5 semne de avertizare timpurie includ:
– Nu arată cu mâna spre obiecte (până la vârsta de un an)
– Nu există cuvinte unice până la vârsta de 16 luni sau expresii din două cuvinte până la vârsta de 2 ani
– Contact vizual slab
– Aliniere excesivă sau organizare sau jucării/obiecte
– Puțin sau deloc zâmbet

5 Semne de avertizare ulterioare includ:

– O capacitate scăzută de a-și face prieteni
– Limbajul repetitiv sau neobișnuit
– Un interes intens sau concentrat pentru ceva anume
– Absența jocului social sau imaginativ
– Este inflexibil în raport cu anumite rutine sau ritualuri

Este important să rețineți că fiecare copil este unic. Autismul este o tulburare cu spectru complex, iar simptomele variază foarte mult de la o persoană la alta. Fiecare copil va varia în funcție de interacțiunea socială, de comunicare, de comportamente, de răspunsul senzorial și de abilitățile motorii. De exemplu, în ceea ce privește comportamentele repetitive (adică baterea mâinii), unde se încadrează pe o scară de la ușoară la intensă?

Acordați o atenție deosebită timpului de joacă. Dacă un copil sub vârsta de doi ani nu manifestă interes pentru a împărtăși jucăriile sau preferă să-și alinieze jucăriile în loc să se joace cu ele, acestea ar trebui evaluate.

Ce să faci dacă crezi că copilul tău are autism

Simptomele autismului apar cel mai adesea între 12 și 24 de luni. Deoarece creierul unui copil încă se formează la această vârstă, intervenția timpurie este imperativă. Cercetările arată că intervenția timpurie poate duce la îmbunătățirea calității vieții în viitor, în special în ceea ce privește mediul academic și relațiile. De aceea este atât de important să înțelegeți principalele semne de avertizare.

Când vine vorba de procesul de diagnosticare, este important să solicitați o opinie profesională. Vârsta medie a unui copil diagnosticat cu autism este puțin peste patru ani. Cu toate acestea, „diagnosticul precoce” ar fi mai aproape de vârsta de doi ani. În timp ce majoritatea părinților îngrijorați apelează la internet, caută expresii precum „copilul meu de doi ani nu se uită la mine” sau „copilul meu nu vorbește + autism”. Deși este bine să cauți răspunsuri din surse de încredere, dacă ești cu adevărat îngrijorat, trebuie să mergi la medic cât mai curând posibil.

Amintiți-vă, simptomele autismului pot varia foarte mult de la o persoană la alta. De aceea, trebuie să vorbiți cu un clinician autorizat sau cu un medic pediatru și pot fi necesare mai multe teste. Fiind un spectru atât de larg, trebuie luate în considerare diverse criterii, inclusiv istoricul copilului și modelele comportamentale.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Latest Articles

Supă de dovlecei pentru bebeluși, o rețetă ideală pentru zilele de vară

Pe măsură ce vara își face simțită prezența cu temperaturi ridicate, părinții caută mereu soluții nutritive și răcoritoare pentru alimentația celor mici. Supa de...

Câte cuvinte trebuie să spună un copil la un an. Când să ne îngrijorăm dacă micuțul nu vorbește

Primul an de viață al copilului tău este plin de momente emoționante și dezvoltări importante, iar una dintre cele mai așteptate etape este începutul...

Ce trebuie să-i spună o mămică fetiței ei despre menstruație. Cum să o pregătească

Menstruația este un subiect important și inevitabil în viața fiecărei fete, iar abordarea acestuia cu deschidere și sensibilitate poate avea un impact semnificativ asupra...

Primul zbor cu avionul al copilului tău. Cum să-l transformi într-o experiență de neuitat

Primul zbor cu avionul al copilului tău este o experiență plină de emoții și neprevăzut, atât pentru el, cât și pentru tine ca părinte....

Ce să NU mănânci dacă ești însărcinată

Sarcina este o perioadă esențială în viața unei femei, iar alimentația joacă un rol crucial în sănătatea mamei și a copilului. În această perioadă,...