Cum ar trebui să fie sexul pentru a concepe un bebeluș?

0

 

Adesea programarea sexului și regulile strică magia momentelor intime și multe cupluri ajung să experimenteze dezamăgire și neputință încercând să conceapă un copil. Specialiștii au câteva sfaturi pentru a depăși blocajul generat de eșec și pentru a regăsi pasiunea în dormitor.

Cuplurile care decid să aducă pe lume un copil și nu reușesc  încă din primele încercări se deznădăjduiesc și își pierd interesul din cauza faptului că nu este deloc incitant să ții mereu cont de termometre, seturi de predicție pentru ovulație și momente propice. De vreme ce teoria de a încerca să conceapă un copil suna minunat, întrucât puteau da uitării protecția, realitatea sexului programatic era mecanică și lipsită de romantism.

Problema? Un soț explică: „Când am aruncat prezervativele, m-am gândit că asta ar însemna că vom face sex spontan și dezinhibat. În schimb, a fost exact contrariul. Câteva poziții limitative care oferă cea mai bună penetrare.”

Femeile mărturisesc că și pentru ele este la fel de nereușit, chiar dacă totul începe de la sentimentul că iubirea dintre cei doi a atins un nou nivel și că poate rodi, sfârșește ca rezolvarea unei probleme la matematică.

Potrivit psihoterapeutului Lenore Pomerance, cheia unei vieți sexuale mai bune este separarea fertilității de sexualitate. „Există o mare diferență între sex pentru plăcere și sex pentru concepție, iar cuplurile care recunosc acest lucru pot evita sentimentele de vinovăție și neputință. „, spune ea.

Pomerance subliniază că această separare este esențială atunci când eforturile nu au succes imediat. „Am avut cupluri exprimând temeri că nu pot obține o sarcină deoarece sexul nu a fost suficient de bun sau dragostea a eșuat – ceea ce, desigur, nu are nimic de-a face cu fertilitatea. Când partenerii încep să se simtă defectuoși sau inadecvați pentru că ei nu au conceput imediat, ei devin deprimați și sentimentele lor sexuale sunt afectate „.

Așadar, cel mai bun lucru pe care îl pot face doi tineri în momentul în care primele încercări eșuează este să fie răbdători, perseverenți și constant conectați la realitatea scopului lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here