Concertul Extraordinar „Madrigal cântă copiilor” la Patriarhia Română

Duminică, 2 iunie 2024, de la ora 17:00, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Cezar Verlan, invită publicul la Concertul Extraordinar „Madrigal cântă copiilor”, desfășurat la Aula Magna „Teoctist Patriarhul” a Palatului Patriarhiei din București.

Invitatul special al evenimentului este actorul Marian Râlea.

Biletele la concert pot fi achiziționate online, pe platforma Bilete.ro.

Desfășurat cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului, „Madrigal cântă copiilor” este un spectacol dedicat celor mai mici spectatori și familiilor acestora și include o diversitate estetică și repertorială ce stimulează imaginația, creativitatea și spiritului ludic al publicului.

Un periplu surprinzător în lumea muzicală a copilăriei, concertul se bucură de participarea cunoscutului actor Marian Râlea, care va aduce în cadrul evenimentului texte semnate de Marin Sorescu.

Conceptul evenimentului este creat de Emil Pantelimon, scenografia LIVE îi aparține lui Vladimir Turturica, regia de sunet este semnată de Gabriel Scîrlet, iar proiecțiile video lui Dorin Popovici.

Susținut în unul dintre spațiile emblematice ale capitalei – Aula Magna a Palatului Patriarhiei, „Madrigal cântă copiilor” este al treilea eveniment din cadrul Stagiunii de primăvară Madrigal 2024 și se desfășoară după evenimentele „Shakespeare – Sunet și cuvânt”, invitat Emil Boroghină (6 martie) și Concertul Extraordinar de Paște, invitat Constantin Chiriac (11 aprilie).

CORUL MADRIGAL

Înființat în anul 1963 de către legendarul muzician și dirijor Marin Constantin (1925–2011), Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a devenit un reper al vieții muzicale și diplomației culturale naționale și internaționale. Este definit prin sonoritatea sa specifică, tehnica non-vibrato, amplasamentul stereofonic în scenă și costumele impunătoare. Repertoriul său este îndreptat către renaștere, muzica preclasică și clasică, romantism, muzica bizantină și creația contemporană românească și universală. Prezența scenică și componența ansamblului au fost în permanență rafinate, astfel încât performanța sa a ajuns să fie comparată de critici cu „o vioară Stradivarius în mâna lui Paganini”.

În noiembrie 2016, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertății, Speranței și Păcii, primind premiul „Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt” la Palatul Națiunilor Unite din Geneva, în cadrul Summit-ului Global de Religie, Pace și Securitate.

Pe 1 martie 2023, la Palatul Parlamentului, Senatul României a inaugurat oficial „Galeriile Madrigal – Marin Constantin”, un spațiu dedicat, care găzduiește evenimente culturale și expoziții temporare și permanente ale Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

Din anul 2011, Corul Madrigal derulează Programul Național Cantus Mundi, cel mai mare program de integrare socială prin muzică a copiilor din România, inițiat de renumitul dirijor Ion Marin. Programul, care reunește în prezent 2.043 de coruri și aproape 70.000 de copii din țară și diaspora, a fost oficializat la nivel guvernamental în 2014, devenind o nouă Direcție a Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Latest Articles

Hemoroizi la copii. Cauze, simptome și tratament

În societatea modernă, hemoroizii sunt adesea considerați o problemă a adulților, asociată cu stilul de viață sedentar, alimentația necorespunzătoare sau alte condiții medicale. Totuși,...

Leacuri bătrânești pentru colici la bebeluși

Colicile la bebeluși sunt o problemă comună care poate crea mult disconfort pentru micuți și îngrijorare pentru părinți. Aceste episoade de plâns și iritabilitate...

Secreția galbenă la ochii copiilor. Cauze, diagnostic și tratament

Secreția galbenă la ochii copiilor este o problemă comună care poate provoca îngrijorare părinților. Aceasta poate fi un simptom al unei varietăți de afecțiuni,...

Febră la copii fără alte simptome. Ce trebuie să știe părinții

Febra la copii, în special atunci când apare fără alte simptome evidente, poate fi o sursă majoră de îngrijorare pentru părinți. Deși febra în...

10 licee implicate în acțiuni pentru sustenabilitate și mediu, premiate în cadrul proiectului Eco-nomie pentru comunitatea ta

Junior Achievement (JA) România a încheiat ediția-pilot a proiectului Eco-nomie pentru comunitatea ta, inițiativă derulată cu sprijinul Raiffeisen Bank România pentru a susține liceele...