Colicii la bebeluși. Cele mai bune remedii naturiste

0

Colicii la bebeluși pot fi extrem de stresanți pentru părinți și foarte inconfortabili pentru micuții lor. Deși nu există un remediu miraculos pentru colici, există câteva remedii naturiste și strategii pe care le puteți încerca pentru a ajuta la calmarea bebelușului și la reducerea disconfortului. Este important să discutați întotdeauna cu medicul pediatru al copilului înainte de a încerca orice tratament sau remediu. Iată câteva dintre cele mai bune remedii naturiste pentru colici la bebeluși:

  1. Masaj abdominal: Un masaj ușor al abdomenului poate ajuta la relaxarea mușchilor și la eliberarea gazelor acumulate în stomacul bebelușului. Folosiți ulei pentru bebeluși sau ulei de migdale dulci și efectuați mișcări circulare în sensul acelor de ceasornic.
  2. Burtica pe burtică: Plasați bebelușul cu burtica pe burtică pe genunchii dumneavoastră sau pe o pernă. Această poziție poate ajuta la eliberarea gazelor și poate oferi confort bebelușului.
  3. Baie caldă: Un baie caldă și liniștită poate ajuta la relaxarea musculaturii bebelușului și la calmarea acestuia. Asigurați-vă că temperatura apei este potrivită și că bebelușul este supravegheat în permanență în timpul băii.
  4. Utilizarea șervețelelor calde: Încălziți ușor o șervețelă umedă în cuptorul cu microunde sau în apă caldă, apoi plasați-o cu grijă pe burtica bebelușului. Asigurați-vă că șervețelul nu este prea fierbinte și că este confortabil pentru bebeluș.
  5. Infuzii de plante: Unele mame folosesc infuzii de plante, cum ar fi mușețelul sau feniculul, sub formă de ceai pentru a calma bebelușii cu colici. Aceste ceaiuri pot avea proprietăți antispastice și pot ajuta la reducerea gazelor.
  6. Alăptarea sau hrănirea cu biberon: Asigurați-vă că bebelușul se hrănește într-o poziție corectă pentru a reduce înghițirea de aer în timpul hrănirii. Păstrați-l în poziție verticală după mese pentru o scurtă perioadă de timp.
  7. Reducerea stimulilor: Evitați supra-stimularea bebelușului cu lumină puternică sau zgomot excesiv. Creați un mediu calm și liniștit.
  8. Monitorizarea dietei: Dacă alăptați, monitorizați ce mâncați și cum poate afecta acest lucru bebelușul. Anumiți compuși din alimente, cum ar fi cafeina sau alimentele picante, pot afecta starea de bine a bebelușului.

Este important să fiți răbdători și să încercați diferite remedii naturiste pentru a găsi cea mai bună soluție pentru copilul dumneavoastră. Dacă colicile persistă sau devin severe, consultați întotdeauna medicul pediatru pentru sfaturi și evaluare medicală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here