Cele mai bune alimente pentru bebeluși

După luni de alăptare, poate fi surprinzător să realizezi că copilul tău încă mic este de fapt gata pentru hrana „adevărată”. Această tranziție interesantă (deși dezordonată!) poate fi puțin dulce-amăruie și copleșitoare.

Când ar trebui să începeți diversificarea?

Atât Organizația Mondială a Sănătății, cât și Academia Americană de Pediatrie (AAP) recomandă alăptarea exclusivă a bebelușilor în primele 6 luni de viață. Sugarii hrăniți cu lapte praf sunt gata să înceapă alimente solide ceva mai devreme.

În unele cazuri, s-ar putea să începeți cu solide în jurul a 4 sau 5 luni, dar cel mai bine este să discutați acest lucru cu medicul pediatru. Dacă medicul dumneavoastră nu are o recomandare diferită, majoritatea bebelușilor sunt gata să înceapă cu alimente moi sau piure până la vârsta de aproximativ 6 luni.

Cum să alegi prima hrană pentru bebeluș

Dacă alegeți mâncare pentru bebeluși preparată comercial, este înțelept să începeți cu mâncare pentru copii simplă, cu un singur ingredient. Majoritatea alimentelor comerciale pentru copii sunt etichetate cu stadiul 1, 2 sau 3, în funcție de textura și numărul de ingrediente.

De exemplu, hrana pentru bebeluși din etapa 1 are cea mai netedă textură și are de obicei un ingredient, cum ar fi perele în piure. Deci, pentru copilul dvs. de 4 până la 6 luni, veți dori să începeți cu hrana pentru bebeluși din etapa 1.

Începând cu un aliment la un moment dat, vă ajută să monitorizați orice reacții adverse sau alergii alimentare. Academia Americană de Alergie, Astm și Imunologie recomandă monitorizarea fiecărui aliment timp de 3 până la 5 zile.

Nu există cu adevărat o primă mâncare perfectă – alegerea este a ta! Câteva alimente bune pentru început: cereale pentru sugari (de preferință ovăz sau cereale integrale), piureuri de carne, cum ar fi pui sau curcan, sau piureuri cu un singur ingredient de fructe sau legume.

Dacă dezbateți dacă să începeți mai întâi cu fructe sau legume, AAP sugerează că preferințele unui copil pentru dulciuri nu se vor schimba, chiar dacă legumele sunt introduse mai întâi. Piureul de mazăre pur și simplu nu are un gust la fel de bun odată ce ai mâncat sos de mere.

La ce să te uiți când cumperi mâncarea pentru bebeluși

Ca un ghid general, este o idee bună să începeți cu cereale pentru bebeluși îmbogățite cu fier sau cu carne piure dacă copilul dumneavoastră este alăptat. Bebelușii alăptați au mai multe șanse să aibă nevoie de fier suplimentar decât bebelușii hrăniți cu lapte praf. De asemenea, este recomandabil să începeți cu piureuri simple, cu un singur ingredient, de carne, legume și fructe.

Alegerea unor mărci care sunt certificate organic, care utilizează materiale fără BPA și sunt conștiente de utilizarea ingredientelor alimentare integrale (de exemplu, nu adaugă „extra” precum sare, zahăr sau sirop de porumb) ajută la asigurarea unui început sănătos pentru micuțul tău.

Alimente de evitat

Potrivit AAP, nu ar trebui să le oferi bebelușilor sub vârsta de 1 ani lapte de vacă, miere, lactate nepasteurizate sau carne insuficient gătită, deoarece acestea pot reprezenta un risc de infecție pentru dezvoltarea sistemului imunitar al unui copil.

De asemenea, veți dori să evitați alimentele care sunt tari sau ascuțite sau prezintă un risc de sufocare (de exemplu, chipsuri, nuci, floricele, stafide, mere crude, morcovi cruzi, struguri întregi, hot dog).

În timp ce experții te sfătuiau să aștepți să pentru a introduce alimente foarte alergene (cum ar fi lactatele, grâul, nucile și ouăle) până după primul an, experții spun acum că introducerea întârziată a acestor alimente poate crește riscul unui copil de alergii alimentare. Deci, cu îndrumarea medicului pediatru, mergeți mai departe și introduceți acele alimente în primul an. Solicitați imediat asistență medicală de urgență dacă observați umflarea limbii și a gurii, respirație șuierătoare sau dificultăți de respirație după ce copilul dumneavoastră mănâncă anumite alimente

Sfaturi pentru introducerea alimentelor

Iată câteva sfaturi profesioniste pentru a face procesul cât mai ușor posibil:

  • Așteptați până când bebelușul dă semne de pregătire pentru alimente solide.
  • Continua sa incerci. Poate fi nevoie de 5 până la 10 expuneri pentru ca un copil să accepte un nou aliment.
  • Fă-l distractiv și prostesc.
  • Gătiți și mâncați în familie cât mai mult posibil.
  • Lăsați copilul să se joace cu lingura și chiar cu mâncarea! Deși sunt incredibil de dezordonați, acest lucru îi ajută să se simtă confortabil cu texturile, mirosurile și gusturile alimentelor noi.
  • Discutați cu medicul pediatru dacă aveți întrebări sau nelămuriri. Sunt o resursă grozavă și doresc să te ajute să crești un copil fericit și sănătos.

Întrebări frecvente

Care este cea mai bună hrană pentru bebeluși pentru creștere și creștere în greutate?

Unul dintre alimentele cheie care poate ajuta la creșterea și creșterea în greutate este avocado (sursă de încredere bogată în grăsimi și fibre sănătoase, dar sărac în zahăr).

La fel ca și adulții, bebelușii se descurcă cel mai bine cu mișcările intestinale regulate. Dacă au dificultăți cu acest lucru, fulgii de ovăz sunt un aliment cunoscut a fi ușor de digerat și promovează regularitatea, deoarece conține cantități mai mari de fibre alimentare.

De asemenea, poate ajuta să vă concentrați pe cantitate. Încercați să hrăniți copilul cu mese mai mici mai des, decât cu mai puține mese mai mari. Acest lucru poate fi mai ușor pentru sistemul lor și le poate permite să digere alimentele mai ușor.

Care este cea mai bună mâncare pentru începutul diversificării

Piureul de banane și avocado sunt unele dintre cele mai populare solide pentru început. Făina de ovăz moale, măcinată, este de asemenea grozavă. Când vine vorba de piureuri de fructe și legume, concentrați-vă pe varietate, dar nu exagerați cu cele care sunt în mod natural bogate în zahăr (cum ar fi piureurile de fructe de pădure).

Cel mai important, la 6 luni, toate alimentele ar trebui să fie totuși făcute piure și gătite. Odată ce bebelușul tău are 9 luni și mai mult, poți începe să introduci legume tăiate bucăți. Singurul alt nu este mierea, pe care nu ar trebui să o aibă până când nu împlinesc un an.

 

 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Latest Articles

Ce se întâmplă când ești însărcinată și alăptezi în același timp

Să fii însărcinată și să alăptezi în același timp este o situație mai frecventă decât ai putea crede. Deși poate părea o provocare, multe...

Diferențele dintre nașterea naturală și cezariană. Ce ar trebui să știi

Nașterea este un moment unic și emoționant în viața oricărei mame, iar atunci când vine vorba de alegerea metodei prin care vei aduce pe...

Alegerea medicului obstetrician și ce întrebări să pui

Alegerea unui medic obstetrician este una dintre cele mai importante decizii pe care le vei lua în timpul sarcinii, pentru că această persoană va...

Alăptarea la cerere vs. un program fix. Care este cea mai bună opțiune pentru tine și bebelușul tău?

Alăptarea este o perioadă specială în viața unui părinte și a bebelușului, care adâncește legătura dintre cei doi și asigură o nutriție esențială pentru...

Ce trebuie să știi despre alăptarea mixtă (lapte matern + formulă)

Alăptarea mixtă, care presupune combinarea laptelui matern cu formula de lapte, este o opțiune frecvent aleasă de multe mame, datorită diverselor circumstanțe, cum ar...
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com