Cea mai contagioasă infecție la copii, vaccin în pregătire. Boala mână-picior-gură, aproape de rezolvare

Una dintre cele mai contagioase infecții la copii, aproape de rezolvare. Boala mână-picior-gură, în atenția specialiștilor.

Boala mână-picior-gură poate beneficia, într-un viitor apropiat de un vaccin de prevenție. În acest moment, specialiștii lucrează intens la soluția care ar putea împuțina cazurile.

Cunoscută ca una dintre cele mai contagioase infecţii din lume, ea se poate răspândi prin secreţii precum saliva şi fecalele.Blisterele (băşicile) apărute în urma virusului pot conţine particule virale, dar nu se consideră că acestea ar reprezenta o sursă majoră de transmitere, e de părere Tom Solomon, cadru medical, cercetător şi profesor de la Universitatea din Liverpool, în Anglia, citat de csid.ro.

Boala mână-picior-gură, de mai multe ori pe parcusul vieții

Boala mână-picior-gură poate apărea de mai multe ori de-a lungul vieţii, de cele mai multe ori, vinovatul este fie virusul coxsackie A16, fie enterovirusul 71. Primul amintit, Coxsackievirusul A6, este recunoscut și pentru că poate provoca o serie de efecte adverse copiilor, dintre care enumerăm febră mare şi erupţie cutanată neobişnuită.
Virsul infecției durează până la 10 săptămâni în corp

Una dintre temerile cele mai mari ale bolnavilor este că virsul persist în corp o perioadă îndelungată. De exemplu, coxsackievirus A16 a fost găsit în scaunul copiilor infectaţi timp de şase săptămâni, în timp ce enterovirusul 71 poate rămâne în organism până la 10 săptămâni.

Cu toate că starea contagioasă se diminuează în acest timp, medicii au păreri diferite cu privire la perioada de izolare. În timp ce unii recomandă două zile de la dispariția febrei, o altă parte importană a specialiștilor recomandă ieșirea în public doar după dispariția blisterelor (bășicilor).

„Nu există un număr magic de zile în care oamenii sunt contagioşi.”, spune Solomon. Cel mai bun lucru pe care putem să îl facem este să ducem copilul la o examinare, la un consult de specialitate cât mai rapid după ce observăm simptome, astfel încât doctorul să se poată pronunţa în funcţie de starea lui.

Boala mână-picior-gură: un vaccin în pregătire

Vaccinul împotriva enterovirusului71 se află în decurs de a fi fabricat. Formele inactivate ale virusului au arătat o protecţie puternică într-un studiu realizat pe un eşantion de mii de copii chinezi. S-a demonstrat până acum că vaccinul nu va proteja împotriva bolii mână-picior-gură provocat de coxsackieviruses, din păcate.

Citește și: Dacă mănânci alune în timpul perioadei de alăptare, poți reduce riscul de alergii la copil

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Latest Articles

Mămică: “O zi în parc care m-a făcut să mă simt neputincioasă”

Azi am trăit una dintre cele mai dureroase experiențe ca mamă. Ne-am mutat dintr-un sătuc în București. Am ieșit cu băiețelul meu, Andrei, în...

Viața de adolescent. Cum e să fii „diferit” într-o școală de top

Sunt elev în clasa a VII-a, într-o școală de top din Capitală. Aș putea spune că, din exterior, totul pare perfect – școala are...

Prima tabără a copilului tău. Sfaturi pentru părinți

Participarea în prima taberă este o etapă importantă atât pentru copil, cât și pentru părinți. Este primul pas către independență, un pas care îl...

Ce m-a speriat cel mai mult în perioada alăptării

Perioada alăptării. Ah, ce amintiri! Pe cât de frumoasă și de emoționantă a fost, pe atât de înfricoșătoare s-a dovedit a fi. Cum spune...

Cele mai bune sfaturi pe care i le poate da un tată fiicei sale

Rolul unui tată în viața unei fiice este extrem de important, iar relația dintre ei poate influența profund dezvoltarea personală a fiicei. Timpul petrecut...
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com