Cea mai contagioasă infecție la copii, vaccin în pregătire. Boala mână-picior-gură, aproape de rezolvare

0

 Una dintre cele mai contagioase infecții la copii, aproape de rezolvare. Boala mână-picior-gură, în atenția specialiștilor

Boala mână-picior-gură poate beneficia, într-un viitor apropiat de un vaccin de prevenție. În acest moment, specialiștii lucrează intens la soluția care ar putea împuțina cazurile.

Cunoscută ca una dintre cele mai contagioase infecţii din lume, ea se poate răspândi prin secreţii precum saliva şi fecalele.Blisterele (băşicile) apărute în urma virusului pot conţine particule virale, dar nu se consideră că acestea ar reprezenta o sursă majoră de transmitere, e de părere Tom Solomon, cadru medical, cercetător şi profesor de la Universitatea din Liverpool, în Anglia, citat de csid.ro.

Boala mână-picior-gură, de mai multe ori pe parcusul vieții

Boala mână-picior-gură poate apărea de mai multe ori de-a lungul vieţii, de cele mai multe ori, vinovatul este fie virusul coxsackie A16, fie enterovirusul 71. Primul amintit, Coxsackievirusul A6, este recunoscut și pentru că poate provoca o serie de efecte adverse copiilor, dintre care enumerăm febră mare şi erupţie cutanată neobişnuită.
Virsul infecției durează până la 10 săptămâni în corp

Una dintre temerile cele mai mari ale bolnavilor este că virsul persist în corp o perioadă îndelungată. De exemplu, coxsackievirus A16 a fost găsit în scaunul copiilor infectaţi timp de şase săptămâni, în timp ce enterovirusul 71 poate rămâne în organism până la 10 săptămâni. Cu toate că starea contagioasă se diminuează în acest timp, medicii au păreri diferite cu privire la perioada de izolare. În timp ce unii recomandă două zile de la dispariția febrei, o altă parte importană a specialiștilor recomandă ieșirea în public doar după dispariția blisterelor(bășicilor)„Nu există un număr magic de zile în care oamenii sunt contagioşi.”, spune Solomon. Cel mai bun lucru pe care putem să îl facem este să ducem copilul la o examinare, la un consult de specialitate cât mai rapid după ce observăm simptome, astfel încât doctorul să se poată pronunţa în funcţie de starea lui.

Boala mână-picior-gură: un vaccin în pregătire

Vaccinul împotriva enterovirusului71 se află în decurs de a fi fabricat. Formele inactivate ale virusului au arătat o protecţie puternică într-un studiu realizat pe un eşantion de mii de copii chinezi. S-a demonstrat până acum că vaccinul nu va proteja împotriva bolii mână-picior-gură provocat de coxsackieviruses, din păcate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here