Ce trebuie să știi despre grețuri

Grețurile matinale în timpul sarcinii, mai ales la început sunt arhicunoscute. Le vedem prin toate filmele și, din moment ce acestea se manifestă de obicei în primul trimestru, pot fi chiar primul semn că ești însărcinată.

Deși ele afectează o mare parte din viitoarele mămici, nu toate femeile suferă de acestea. Ele sunt cauzate de creșterea unui anumit hormon specific sarcinii iar unele femei sunt imune la efectele acestuia.

În cazul în care suferiți de aceste grețuri, haideți să vedem ce putem face pentru a ameliora situația. Cea mai importantă parte o reprezintă dieta. Pe durata sarcinii vor interveni niște schimbări la care trebuie să vă adaptați. Este recomandat să mâncați puțin dar des, împărțind cele trei mese în gustări regulate, la un interval de vreo 3-4 ore.

Mult mai importantă este hidratarea. Apă, ceaiuri fără cofeină sau sucuri de fructe, nu contează. Cu cât mai mult cu atât mai bine. Evident nu trebuie să exagerați. Important e să vă aduceți aminte că pe durata sarcinii mâncați și beți pentru doi. Cofeina trebuie menținută la minim. Alcoolul ar trebui elminat în totalitate. Lăsând la o parte toate celelalte efecte negative pe care acesta le are asupra bebelușului, alcoolul și deshidratează ceea ce va accentua problema stărilor de greață.

Odihna în timpul zilei este foarte importantă. Încercați să vă odihniți oricând este posibil, de preferat în pat, cu o pernă sub cap și una sub picioare. Poziția aceasta ajută la diminuarea stării de greață.

Veți vedea că pe durata sarcinii vi se va ascuți simțul mirosului. De aceea, e de preferat să stați în camere cât mai aerisite. Vor exista mirosuri pe care nu le puteați percepe înainte sau chiar mirosuri care înainte vă plăceau dar acum vi se face rău de la ele, deci, pe cât posibil, camere aerisite sau aer curat. Este recomandat să vă plimbați măcar câteva minute în fiecare zi. Cel mai bine ar fi să faceți asta spre seară pentru a evita căldura. Și aceasta poate contribui stării de greață.

De cele mai multe ori, aceste grețuri se manifestă dimineața. De aceea, vă recomandăm două soluții care să atenueze problema. În primul rând nu vă ridicați brusc din pat chiar în momentul în care v-ați trezit. Așteptați măcar cinci minute. În al doilea rând, ar fi bine să aveți lângă pat o gustare lăsată de cu seară. La fel ca în cazul grețurilor obișnuite, se recomandă pâine prăjită, covrigei sau orice alt aliment bogat în carbohidrați care vă ajută stomacul să se calmeze.   

În general grețurile în timpul sarcinii sunt un lucru normal, un semn că organismul dumneavoastră încearcă să se adapteze la noile condiții. Sunt puține cazuri în care trebuie să mergeți la doctor. Vizita medicală se recomandă doar în anumite situații: atunci când grețurile continuă și în al doilea trimestru de sarcină, dacă sunt foarte intense sau foarte dese, ori dacă eliminați sânge prin vomă. În aceste cazuri trebuie vizitat cât mai repede medicul. Deși stările de greață sunt naturale, ele pot fi totuși simptome ale unor probleme precum sarcina toxică. Nu e nevoie să vă îngrijorați iar un consult medical se aplică doar în cazurile menționate anterior.

 

Related Articles

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Latest Articles

Supă de dovlecei pentru bebeluși, o rețetă ideală pentru zilele de vară

Pe măsură ce vara își face simțită prezența cu temperaturi ridicate, părinții caută mereu soluții nutritive și răcoritoare pentru alimentația celor mici. Supa de...

Câte cuvinte trebuie să spună un copil la un an. Când să ne îngrijorăm dacă micuțul nu vorbește

Primul an de viață al copilului tău este plin de momente emoționante și dezvoltări importante, iar una dintre cele mai așteptate etape este începutul...

Ce trebuie să-i spună o mămică fetiței ei despre menstruație. Cum să o pregătească

Menstruația este un subiect important și inevitabil în viața fiecărei fete, iar abordarea acestuia cu deschidere și sensibilitate poate avea un impact semnificativ asupra...

Primul zbor cu avionul al copilului tău. Cum să-l transformi într-o experiență de neuitat

Primul zbor cu avionul al copilului tău este o experiență plină de emoții și neprevăzut, atât pentru el, cât și pentru tine ca părinte....

Ce să NU mănânci dacă ești însărcinată

Sarcina este o perioadă esențială în viața unei femei, iar alimentația joacă un rol crucial în sănătatea mamei și a copilului. În această perioadă,...