Ce trebuie să știi despre colici

Bebelușii cu colici petrec perioade lungi de neliniștit sau grizzling, dar ar putea, de asemenea, să plângă foarte tare, mai ales seara. S-ar putea să-și tragă picioarele în sus, să se învârtească și să se încordeze. Fețele lor pot deveni roșii sau violete, deși acest lucru poate fi mai puțin vizibil la bebelușii cu pielea mai închisă la culoare. S-ar putea să arate ca și cum ar suferi.

Este foarte dificil sau chiar imposibil să liniștiți sau să mângâiați bebelușii atunci când sunt în această stare. Poate fi foarte supărător pentru tine când copilul tău plânge așa și nu poate fi mângâiat. Experții nu știu prea multe despre ce cauzează colicii, dar cred că ar putea avea mai multe cauze. Apare la aproximativ 20% dintre sugari și este mai frecventă în primele 6 săptămâni de viață. Se mai numește și colici infantile.

Când crezi că copilul tău are colici: ce trebuie să faci

Există multe lucruri pe care le poți face pentru a calma un copil care plânge. Dar dacă este foarte greu sau chiar imposibil să-ți consolezi bebelușul, este o idee foarte bună să obții ajutor de la medicul de familie sau de la un pediatru.

Medicul dumneavoastră de familie sau pediatrul vă poate evalua copilul și exclude orice cauze medicale ale plânsului, inclusiv:

 • boala de reflux gastro-esofagian – o cauză rară, dar posibilă a plânsului,
 • infecție – de exemplu, infecții ale urechii sau infecții ale tractului urinar,
 • hernie – de exemplu, hernii inghinale sau ombilicale,
 • alergie – de exemplu, la proteinele din laptele de vacă sau din soia, care pot fi în laptele,
 • matern sau în unele formule pentru copii,
 • erupție cutanată de scutec sau altă sursă de iritare.

Ar trebui cu siguranță să vedeți medicul de familie dacă copilul dvs.:

 • pare apatic sau palid,
 • nu se hrănește bine sau nu câștigă mult în greutate,
 • are febră,
 • are vărsături persistente sau diaree.

De asemenea, ar trebui să consultați medicul de familie dacă simțiți că ați putea răni copilul sau că sunteți îngrijorat din orice alt motiv.

Dacă bebelușul alăptat are colici, ar putea ajuta să începeți să utilizați picături care conțin probioticul Lactobacillus reuteri. Rețineți că doar probioticul Lactobacillus reuteri s-a dovedit că ajută copiii care alăptează să plângă mai puțin. Este o idee bună să discutați cu medicul dumneavoastră de families au cu un consultat în alăptare dacă doriți să încercați aceste picături.

Ai grijă de tine!

Dacă copilul tău are colici, este foarte important să ai grijă de tine. Chiar și doar 5 minute de citit, de plimbare sau de meditație îți pot oferi o pauză dacă te simți stresat, anxios sau furios. Sau uneori ar putea ajuta ca o altă persoană să preia copilul pentru o perioadă, măcar o oră. Dacă poți, cere-i partenerului sau unei rude să te ajute. Căutarea sprijinului este o parte importantă a îngrijirii dumneavoastră. Este bine pentru tine și este bine pentru familia ta.

Nu scuturați niciodată un copil. Poate provoca sângerări în interiorul creierului și probabil leziuni permanente ale creierului. Dacă simți că nu poți face față, pune-ți copilul într-un loc sigur, cum ar fi un pătuț. Încercați să mergeți într-o altă cameră pentru a respira adânc.

Lucruri care probabil nu vor funcționa la bebelușii care au colici

 1. Suplimentele pentru colici fără prescripție medicală din farmacii nu au nicio bază științifică. Acestea nu sunt recomandate pentru colici deoarece nu funcționează și/sau nu au fost testate temeinic la bebelușii mici.

2. Și, deși mulți bebeluși care au colici au și simptome de reflux, nu există dovezi că medicamentul pentru reflux reduce plânsul și agitația. Medicii nu recomandă amestecurile naturiste sau homeopatice pentru a trata colicii, deoarece nu există dovezi care să afirme că funcționează sau sunt sigure pentru bebelușii mici.

3. Nici tratamentul chiropractic nu ajută la colici, iar manipularea coloanei vertebrale poate fi periculoasă pentru bebelușii mici.

4. Dacă sunteți o mamă care alăptează, schimbarea dietei este puțin probabil să reducă plânsul, cu excepția cazului în care copilul dumneavoastră este diagnosticat cu o alergie la ceva din dieta dvs. – de exemplu, laptele de vacă, ouă sau soia.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Latest Articles

Modul în care trăiesc emoțiile părinții poate afecta dezvoltarea copilului

În cadrul familiilor noastre, modul în care ne exprimăm sentimentele, vorbim despre ele și le gestionăm poate avea un impact profund asupra copiilor noștri....

Kaufland se alătură celei de-a 10-a ediții a Colectei Naționale de Alimente prin Cutia cu fericire

Kaufland România anunță participarea sa la cea de-a 10-a ediție a Colectei Naționale de Alimente, inițiativă derulată de Federația Băncilor pentru Alimente din România...

Timp pentru familie. Românii au talent, o nouă ediție, diseară

O nouă săptămână se apropie de final, așa că e vremea pentru talent, pentru momentele autentice, în care se pune suflet și se lasă...

Până pe 30 aprilie, profesorii își pot rezerva locul, în exclusivitate, la cel mai mare eveniment educațional din Europa

Până la data de 30 aprilie a.c., personalul din sistemul de învățământ universitar și preuniversitar din România beneficiază de exclusivitate și de tarife preferențiale...

Amenzi usturătoare pentru părinții care-și iau copiii în vacanțe în timpul cursurilor

Părinții care își iau copiii în vacanțe în timpul cursurilor școlare se pot confrunta acum cu amenzi usturătoare, iar aceste controale nu se limitează...