Deși o dietă sănătoasă este cel mai important factor atunci când vine vorba de nutriție în timpul alăptării, nu există nicio îndoială că luarea anumitor suplimente vă poate ajuta să vă umpleți rezervele de anumite vitamine și minerale.
Există o serie de motive pentru care proaspetele mămici ar putea avea un conținut scăzut de anumite substanțe nutritive, inclusiv faptul că nu mănâncă alimentele potrivite și cerințele crescute de energie ale producției de lapte matern, împreună cu îngrijirea copilului tău.
La ce ajută suplimentele
Luarea suplimentelor vă poate ajuta să vă creșteți aportul de nutrienți importanți. Dar este important să fiți informate atunci când alegeți suplimente, deoarece multe conțin aditivi care nu sunt sigure pentru mamele care alăptează. Am adunat o listă de suplimente importante pentru mamele care alăptează și pentru promovarea recuperării postpartum în general. Asigurați-vă întotdeauna că cumpărați produse de la mărci de renume care sunt supuse testării de către organizații terțe, cum ar fi NSF sau USP.
Multivitamine
O multivitamină poate fi o alegere excelentă pentru creșterea aportului de vitamine și minerale importante. Este obișnuit ca femeile să aibă deficit de vitamine și minerale după naștere și cercetări. Sursa de încredere arată că deficiențele nu discriminează, afectând mamele atât în medii cu venituri ridicate, cât și în cele cu venituri mici.
Din acest motiv, poate fi o idee bună să adăugați o multivitamine zilnic, mai ales dacă nu credeți că obțineți suficiente vitamine și minerale doar prin dieta dvs. (Cu atât de multe la care să te gândești ca un proaspăt părinte, cine este?)
Vitamina B-12
Vitamina B-12 este o vitamină solubilă în apă foarte importantă, care este esențială pentru sănătatea bebelușului dumneavoastră, precum și pentru propria dumneavoastră sănătate, în timpul alăptării.
În plus, multe femei – în special cele care urmează diete în principal pe bază de plante, cele care au suferit o intervenție chirurgicală de bypass gastric și femeile care iau anumite medicamente (cum ar fi medicamentele pentru reflux acid) – au deja un risc crescut de a avea un nivel scăzut de B. -12 nivele.
Dacă vă încadrați într-una dintre aceste categorii sau dacă simțiți că nu mâncați suficiente alimente bogate în B-12, cum ar fi pește, carne, carne de pasăre, ouă și alimente fortificate, atunci este să luați un complex B sau un supliment de B-12. o idee buna.
Rețineți că multivitaminele și vitaminele prenatale de cea mai bună calitate conțin suficient B-12 pentru a vă acoperi nevoile.
Omega-3 (DHA)
Grăsimile Omega-3 sunt la modă în zilele noastre și din motive întemeiate. Aceste grăsimi, care se găsesc în mod natural în peștii grasi și în alge, joacă roluri esențiale atât în sănătatea mamei, cât și a fătului.
De exemplu, grăsimile omega-3 DHA sunt esențiale pentru dezvoltarea sistemului nervos, a pielii și a ochilor bebelușului. În plus, concentrația acestei grăsimi importante în laptele matern depinde în mare măsură de nivelul de aport.
În plus, cercetarea arată că bebelușii care sunt hrăniți cu lapte matern cu niveluri ridicate de DHA au rezultate mai bune în vederea dezvoltării neurologice.
Deoarece concentrațiile de omega-3 din laptele matern reflectă aportul dumneavoastră din aceste grăsimi importante, este esențial să obțineți suficient. Recomandăm mamelor care alăptează să ia zilnic 250 până la 375 mg de DHA plus EPA, o altă grăsime omega-3 importantă.
Deși consumul de 8 până la 12 uncii de pește, în special pește gras, cum ar fi somonul și sardinele, vă poate ajuta să atingeți nivelurile recomandate de aport, luarea unui supliment cu ulei de pește sau ulei de krill este o modalitate convenabilă de a vă acoperi nevoile zilnice.
Vitamina D
Vitamina D se găsește doar în câteva alimente, cum ar fi peștele gras, uleiurile din ficat de pește și produsele fortificate. Corpul tău îl poate produce și din expunerea la soare, deși depinde de mulți factori, cum ar fi culoarea pielii și locul în care locuiești.
ResearchTrusted Source arată că joacă multe roluri importante în corpul tău și este esențială pentru funcția imunitară și sănătatea oaselor.
Vitamina D este de obicei prezentă doar în cantități mici în laptele matern, mai ales când expunerea la soare este limitată.
Prin urmare, suplimentarea cu 400 UI de vitamina D pe zi este recomandată bebelușilor alăptați și bebelușilor care consumă mai puțin de 1 litru de formulă pe zi, începând din primele zile de viață și continuând până la vârsta de 12 luni, conform Academia Americană de Pediatrie.
Potrivit cercetărilor, suplimentarea cu 6.400 UI zilnic poate ajuta la furnizarea copilului dumneavoastră cu cantități adecvate de vitamina D numai prin laptele matern. Interesant este că această cantitate este mult mai mare decât aportul recomandat de vitamina D actual de 600 UI pentru mamele care alăptează.
Deficitul de vitamina D este extrem de comun la femeile care alăptează. Iar deficiența poate duce la rezultate negative asupra sănătății, inclusiv un risc crescut de depresie postpartum. De aceea este recomandată suplimentarea cu această vitamină.