Când folosim pompa de sân în timpul alăptării

0

Angorjarea sânilor este o umplere excesivă a sânilor cu lapte, provocată de obicei de un dezechilibru dintre rezerva de lapte și cerințele bebelușului. Acela este un moment in care pompa de san vine in ajutorul proaspetei mamici!

 Prețurile pompei de sâni variază între 42 de lei și 501 lei, conform ultimelor căutări din mai 2018. 

Cum aleg pompa de sân potrivită?

Orice model de pompă de sân constă în trei elemente de bază:

  • conul pompei, care se așează pe mamelon și pe areolă;
  • pompa, care va crea efectul de vacuum pentru extracția laptelui din sân; aceasta este ori atașată la con, ori este conectată de acesta printr-un tub din plastic;
  • recipientul pentru lapte, în care se acumulează laptele muls; acesta poate fi o sticlă sau pungi speciale pentru depozitarea laptelui la congelator.

Laptele este extras din sân prin crearea unei zone etanșe în jurul mamelonului, asupra căruia se aplică o mișcare de sucțiune și eliberare, care determină extracția laptelui.

Care sunt motivele ce ne pot determina să folosim pompa de sân în alăptare

• Necesitatea de a ne întoarce cât mai repede la muncă
• Dorința ca și alți membri ai familiei să-i poată oferi lapte matern bebelușului
• Ne dorim să avem mai mult răgaz de a ne relaxa

• Pompa de sân poate fi utilă în cazul în care este nevoie de lactație indusă pentru un bebeluș adoptat- Procedeul „lactației induse” presupune ca mamei să i se prescrie un tratament pe bază de estrogen și progesteron, dar și anumite suplimente alimentare, menite să „păcălească” organismul, astfel încât acesta să reacționeze ca și cum ar fi existat o sarcină. Un tratament urmat în acest scop ar trebui să dureze cam 6 luni și ar trebui să înceteze cam cu 8 săptămâni înainte de începerea procesului de alăptare. Datorită „lactației induse”, se poate crea o legătură puternică între mamă și copilul adoptat.
Pompa de sân este ideală pentru cine dorește să aibă oricând la dispoziție o rezervă de lapte matern
• Poate ameliora simptomele neplăcute dacă are loc „angorjarea sânilor” (o umplere excesivă a sânilor cu lapte, provocată de obicei de un dezechilibru dintre rezerva de lapte și cerințele bebelușului)- Datorită pompei de sân, mama poate să nu mai resimtă la fel de puternic sânii dureroși, sensibili și greoi, iar ganglionii axilari se pot dezinflama mai rapid.
• Grație pompei de sân se poate asigura necesarul de lapte în cazul unei nașteri multiple– Unei mame îi va fi mai ușor să le asigure gemenilor, tripleților etc. necesarul de lapte, fără a fi nevoie să se orienteze după ceas și să-i pună mereu la sân
• Laptele stocat cu ajutorul pompei de sân poate fi numai bun când se trece la „înțărcarea” bebelușului, astfel încât să-i amesteci, uneori, diverse preparate cu puțin lapte matern

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here