Afecțiunea arătată bebelușului are efecte pozitive pe termen lung

0

Este deja un lucru bine știut că dragostea și afecțiunea dintre mamă și copil este benefică în ambele direcții. Numeroase studii au demonstrat că bebelușilor cărora li se arată un grad de afecțiune mai ridicat au șanse mult mai mari să crească sănătoși și să devină niște adulți fericiți.

Întrebările la care trebuie să îți răspunzi ca părinte sunt următoarele: Petrec destul de mult timp împreună că bebelușul meu? Avem multe activități distractive și joculețe atât în casă, cât și afară? Timpul nostru dedicat familiei este destul de ridicat și important pentru toți membrii familiei? Dacă balanța răspunusrilor nu înclină într-o zonă afirmativă trebuie iei măsuri imediat.

Acestea sunt câteva dintre lucrurile elementare în direcția corectă:

  • răspundeți la nevoia de afecțiune a celui mic înainte ca acesta să înceapă să plângă
  • petreceți cât mai mult timp în preajma bebelușului și arătați-i gesturi de afecțiune
  • joacă-te cu cel mic
  • alăptează bebelușul un timp cât mai îndelungat

Cercetătorii au demonstrat în urma studiilor pe adulți că majoritatea persoanelor care au primit afecțiune și sprijin moral în copilărie nu s-au confruntat cu episoade de depresie și anxietat și au un simț empatic mult mai dezvoltat față de ceilalți. În schimb cei care au avut de suferit din cauza dragostei și afecțiunii în perioada de creștere sunt mult mai temători în ceea ce privește intercațiunea cu ceilalți și au o personalitate introvertă.

Tot în urma studiilor de specialitate s-a demonstrat că adulții care nu au primit afecțiune în copilărie sunt mult mai individualiști și concentrați pe sine. fără a putea să simtă compasiune și înțelegere față de nevoile persoanelor din jur.

Sfatul general este să petrece cât mai mult timp cu cel mic pentru a-l ajuta să crească frumos și cu un psihic sănătos. Lipsa afecțiunii în copilărie are efecte adverse pe termen lung. Îmbrățișază-ți copilul de câte ori simiți nevoia și arată-i că ești alături de el și îl susți în tot ceea ce face.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here