La ce trebuie să fim atente când alegem maternitatea unde vom naște?

0

Marea dilemă a tuturor femeilor însărcinate se leagă de maternitatea unde aleg să aducă pe lume bebelușii lor. Există o serie de factori ce pot influența decizia aceasta, cum ar fi bugetul prevăzut pentru naștere, anumite dorințe specifice ale viitoarei mămici, anumite necesități speciale în timpul nașterii respective, de aceea este important să facem o alegere conștientă și informată.

Adesea, maternitatea este aleasă automat în funcție de medicul obstretician cu care alege femeia să nască, însă de multe ori acesta nici nu ajunge să fie prezent la naștere dacă momentul coincide, de exemplu, cu o noapte în care acesta nu este de gardă. Din acest motiv, înainte de a lua o decizie trebuie să aflăm care este disponibilitatea medicului respectiv de a veni să ne asiste în orice clipă ar începe travaliul.

Un alt aspect crucial este reprezentat de veșnica dezbatere între cezariană și varianta naturală. Viitoarele mămici ce s-au documentat bine înainte cunosc faptul că nașterea naturală prezintă nenumărate avantaje atât pentru femeie, cât și pentru nou-născut. Însă, în spitalele de stat, dar și în cele private, există riscul ca medicii grăbiți să nu aștepte cât timp ar fi nevoie pentru a se putea realiza nașterea naturală și să recurgă direct la cezariană, care până la urmă este o intervenție chirurgicală ce ar trebui făcută doar în caz de necesitate. Așadar, trebuie lămurit dinainte faptul că nașterea se va realiza exclusiv conform opțiunii mamei, în cazul în care acest lucru este posibil din punct de vedere medical.

Totodată, lucruri deosebit de importante de luat în calcul sunt legate de curățenia spitalului, aparatura pe care o au la dispoziție în cazul în care ceva nu ar fi în regulă, sprijinul personalului medical în vederea alăptatului, amabilitatea acestora pe parcursul zilelor de internare, facilități oferite mamei și bebelușului, opțiuni speciale pre și post partum și, nu în ultimul rând, costuri totale pe care le presupun internarea și nașterea propriu zisă.

Concluzionând, este recomandabil să punem cât mai multe întrebări pentru a lua o decizie cunoscând cât mai multe aspecte. De asemenea, este preferabil să aflăm cât mai multe opinii bazate pe experiența personală a persoanelor care deja au trecut printr-o naștere înaintea noastră. Sperăm ca acest articol să vă fie de folos și vă dorim o experiență cât mai plăcută!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here