7 sfaturi pentru a stârni dragostea pentru lectură

Vă întrebați ce lucru puteți face și care s-a dovedit că văa ajută cel mai mult copilul? Ei bine, cititul este răspunsul!

Perturbarea învățării în timpul pandemiei de COVID-19 a dus la pierderi reale de învățare. Potrivit unui studiu recent, elevii din toată lumea au pierdut puncte importante la româmă și matematică în timpul anului școlar 2020-2021. Deși sună sumbru, știm că lectura este unul dintre cele mai bune lucruri pe care copiii le pot face pentru a menține învățarea și a-și extinde abilitățile și cunoștințele. Și, cu cărțile și activitățile potrivite, lectura poate fi atât educativă, cât și distractivă.

Iată șapte sfaturi care vă vor ajuta pe dumneavoastră și pe copilul dumneavoastră să vă implicați mai profund în lectura acasă.

  1. Lucrează spre un scop

Cărțile pe care copilul tău le citește acasă contează. De asemenea, poate doriți să lucrați cu copilul dumneavoastră pentru a-i stabili un obiectiv personal. Poate că este un anumit număr de cărți, o anumită perioadă de timp în fiecare zi sau chiar citirea fiecărei cărți a unui autor deosebit de prolific. Fiți creativ și apoi citiți!

  1. Urmăriți-l

Urmăriți cărțile citite de copilul dvs. folosind un jurnal de lectură. Jurnalul vă va ajuta să urmăriți progresul și, de asemenea, va ține în minte poveștile, astfel încât să puteți continua să le discutați, să faceți comparații și să vă amintiți favoritele.

  1. Integrați video de calitate

Da, am spus-o: video. Aceste evenimente personale de înaltă calitate le oferă copiilor șansa de a intra în legătură cu scriitorii și ilustratorii care își aduc la viață propriile povești.

  1. Scufundați-vă adânc în teme

Uneori, copiii se fixează pe o anumită temă sau subiect pentru o perioadă de timp. Dinozaurii? Înclinați-vă în acest sens, permițându-vă copilului să se plonjeze în temele care îl interesează.

  1. Folosiți liste organizate

Răsfoirea pe rafturile bibliotecii ar putea fi o provocare în acest moment, dar puteți găsi sugestii grozave utilizând liste de cărți organizate de educatori și organizații care au făcut treaba pentru dvs. Rally to Read 100 are o listă de cărți pentru fiecare temă lunară. Veți găsi 10 cărți grozave și diverse pentru cititorii tineri de toate vârstele.

  1. Includeți puzzle-uri și jocuri.

Mai mult decât o pauză de joacă, puzzle-urile și jocurile legate de lucrurile despre care citesc copiii sunt o modalitate excelentă de a dezvolta cunoștințe și înțelegere.

  1. Sărbătorește!

Puteți planifica o petrecere sau o activitate specială legată de lectură. Luați în considerare prăjiturile în formă de carte sau decorate ca niște cărți, o seară specială de film cu unul adaptat dintr-o carte sau o altă sărbătoare inspirată din poveștile uimitoare pe care le-ați fi citit.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Latest Articles

Modul în care trăiesc emoțiile părinții poate afecta dezvoltarea copilului

În cadrul familiilor noastre, modul în care ne exprimăm sentimentele, vorbim despre ele și le gestionăm poate avea un impact profund asupra copiilor noștri....

Kaufland se alătură celei de-a 10-a ediții a Colectei Naționale de Alimente prin Cutia cu fericire

Kaufland România anunță participarea sa la cea de-a 10-a ediție a Colectei Naționale de Alimente, inițiativă derulată de Federația Băncilor pentru Alimente din România...

Timp pentru familie. Românii au talent, o nouă ediție, diseară

O nouă săptămână se apropie de final, așa că e vremea pentru talent, pentru momentele autentice, în care se pune suflet și se lasă...

Până pe 30 aprilie, profesorii își pot rezerva locul, în exclusivitate, la cel mai mare eveniment educațional din Europa

Până la data de 30 aprilie a.c., personalul din sistemul de învățământ universitar și preuniversitar din România beneficiază de exclusivitate și de tarife preferențiale...

Amenzi usturătoare pentru părinții care-și iau copiii în vacanțe în timpul cursurilor

Părinții care își iau copiii în vacanțe în timpul cursurilor școlare se pot confrunta acum cu amenzi usturătoare, iar aceste controale nu se limitează...