7 sfaturi esențiale pentru părinți

Părinții care se lipsesc de odihnă, mâncare și distracție de dragul copiilor lor nu fac nimănui o favoare. Oamenii se simt vinovați atunci când muncesc mult, așa că vor să dea tot timpul liber copiilor lor”, spune Fred Stocker, psihiatru copil la Universitatea de Medicină din Louisville, în Kentucky. „Dar riști să fii stors și uscat. epuizat emoțional”. Iată câteva sfaturi utile pentru părinți.

1. Lasă-ți copiii să eșueze.

Pentru a învăța autosuficiența, copiii trebuie să se curețe ocazional de praf (la propriu și la figurat) fără ajutorul tău. „Majoritatea părinților știu de ce sunt capabili copiii lor, dar intervin pentru a le ușura lucrurile”, spune Sheri Noga, autoarea cărții Have the Guts to Do It Right: Raising Grateful and Responsible Children in an Era of Indulgence.

Amintiți-vă: beneficiile pe termen lung – o adolescentă care știe să-și spele singură rufele, de exemplu – depășesc disconfortul de moment. Înainte de a te grăbi să ajuți la orice sarcină fizică, întreabă-te: „Este copilul meu în pericol real?” Apoi – și acest lucru se aplică și altor provocări, cum ar fi examenul care urmează mâine – gândiți-vă dacă copilul dumneavoastră are abilitățile necesare (dexteritate și echilibru) sau pur și simplu somn adecvat și o gustare. Da? E timpul să te retragi și să vezi ce se întâmplă.

2. Respectați cele trei reguli ale temelor

Numărul unu: „Mâncați broasca”, spune Ted Theodorou, profesor de studii sociale la gimnaziu din comitatul Fairfax, Virginia. Aceasta este prescurtarea pentru „Fă primul lucru cel mai greu”.
Regula numărul doi: Pune telefonul deoparte. Timpul temelor nu poate fi complet lipsit de tehnologie (calculatoarele, din păcate, sunt adesea un rău necesar), dar poate fi cel puțin fără mesaje text.
Regula numărul trei: de îndată ce sarcinile sunt terminate, copilul trebuie să-și facă ghiozdanul pentru mâine și să-l pună lângă ușă. Acesta este un proces clar în trei pași pe care copiii îl pot interioriza, astfel încât să fie mai puțin sâcâitor din partea dvs. (Da!)

3. Memorează acronimul H.A.L.T.

Crizele de furie se întâmplă adesea pentru că aruncătorul este flămând, agitat, singur sau obosit.

4. Planificați acte de bunătate

Copiii trebuie să știe că a-i ajuta pe ceilalți este o practică de zi cu zi, nu un gest măreț făcut în perioada sărbătorilor. Provocați-i pe ai tăi să îndeplinească sarcini mici în fiecare săptămână, cum ar fi aruncarea gunoiului altui copil la prânz sau greblarea gazonului unui vecin. Să-ți antrenezi copiii să se concentreze asupra celorlalți ajută. „Recunoștința devine țesută în cine sunt ei”, spune Jeffrey J. Froh, coautor al cărții Making Grateful Kids.

5. Fii strict cu privire la ora de culcare

Un studiu publicat în 2013 în jurnalul Pediatrics a constatat că copiii de șapte ani care aveau ore de culcare neregulate au avut mai multe probleme de comportament decât cei cu ore de culcare constante. Și cu cât lipsa unei ore stricte de culcare a durat mai mult, cu atât problemele au devenit mai grave. Dacă lucrați în afara casei, este tentant să țineți copiii trezi pentru a avea mai mult timp cu ei. Dar, pe cât posibil, ține cursul – chiar dacă asta înseamnă că uneori ratezi luminile stinse. „Cu toții facem sacrificii”, spune Heather Taylor, Ph.D., psiholog la Centrul Educațional Morrissey-Compton, din Redwood City, California. „Apelați sau conversați prin video-chat pentru a vă spune noapte bună. Doar fiți parte din rutină.

6. Lasă-i să citească ce vor

Copiii care citesc de plăcere excelează din punct de vedere academic – nu numai în comunicare, ci și la matematică, după cum au constatat cercetări recente de la Institutul de Educație din Londra. Așa că, deși ți-ai dori să-l devoreze pe Dickens, nu-l face să se simtă prost pentru un roman grafic. „Un serial <junky> poate fi bun dacă îi învață pe copii obiceiul de a citi”, spune Mary Leonhardt, o fostă profesoară de engleză la liceu și autoarea cărții Parents Who Love Reading, Kids Who Don’t.

7. Nu vă plătiți copiii pentru a-și curăța camerele.

Dacă le dai un dolar să-și facă patul, atunci când le ceri să te ajute să duci cumpărăturile, ei vor spune: <Cât? De ce aș face asta gratis când mă plătești să-mi fac patul>”, spune autorul și expertul în educație parentală Alyson Schafer. Îi poți oferi copilului tău o alocație ca o introducere în gestionarea banilor și, eventual, pentru un comportament general bun. Dar nu o asociați treburile de zi cu zi.

 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Latest Articles

Modul în care trăiesc emoțiile părinții poate afecta dezvoltarea copilului

În cadrul familiilor noastre, modul în care ne exprimăm sentimentele, vorbim despre ele și le gestionăm poate avea un impact profund asupra copiilor noștri....

Kaufland se alătură celei de-a 10-a ediții a Colectei Naționale de Alimente prin Cutia cu fericire

Kaufland România anunță participarea sa la cea de-a 10-a ediție a Colectei Naționale de Alimente, inițiativă derulată de Federația Băncilor pentru Alimente din România...

Timp pentru familie. Românii au talent, o nouă ediție, diseară

O nouă săptămână se apropie de final, așa că e vremea pentru talent, pentru momentele autentice, în care se pune suflet și se lasă...

Până pe 30 aprilie, profesorii își pot rezerva locul, în exclusivitate, la cel mai mare eveniment educațional din Europa

Până la data de 30 aprilie a.c., personalul din sistemul de învățământ universitar și preuniversitar din România beneficiază de exclusivitate și de tarife preferențiale...

Amenzi usturătoare pentru părinții care-și iau copiii în vacanțe în timpul cursurilor

Părinții care își iau copiii în vacanțe în timpul cursurilor școlare se pot confrunta acum cu amenzi usturătoare, iar aceste controale nu se limitează...