6 boli comune ale copilăriei. Cum le putem preveni

Copilăria este adesea văzută ca o perioadă în care suntem mai vulnerabili la îmbolnăvire, deoarece sistemul imunitar al micuților este încă în curs de dezvoltare și nu sunt încă la fel de puternici ca adulții.

Deși există câteva boli ale copilăriei care sunt deosebit de frecvente, există și lucruri care pot fi făcute pentru a preveni îmbolnăvirea micuțului tău. Continuați să citiți pentru a afla mai multe despre fiecare afecțiune, precum și sfaturi de prevenire pentru a vă menține copiii sănătoși.

Iată cele mai frecvente boli comune ale copilăriei:

1. Răceli și gripă sezonieră
Răceala și gripa sunt cauzate de viruși și sunt cea mai frecventă boală a copilăriei. Răceala durează de obicei o săptămână sau două, iar gripa poate dura câteva săptămâni. Ambele boli sunt contagioase, așa că este important să țineți copilul departe de alți copii dacă sunt bolnavi.

2. Infecții ale urechii
Infecțiile urechii sunt, de asemenea, cauzate de viruși și sunt unul dintre cele mai frecvente motive pentru care copiii merg la medic. Infecțiile urechii pot provoca durere, febră și probleme cu auzul. Cele mai multe infecții ale urechii dispar de la sine, dar unele pot necesita antibiotice.

3. Boli comune ale copilăriei: Streptococ
Streptococul gâtului este o infecție bacteriană care provoacă umflarea și inflamația gâtului. Streptococul gâtului este contagios și se poate transmite de la o persoană la alta prin tuse și strănut. Majoritatea cazurilor de faringite streptococice pot fi tratate cu antibiotice.

4. RSV
Virusul respirator sincițial (RSV) infectează plămânii și căile respiratorii și este principala cauză a pneumoniei la copiii mici. Este, de asemenea, o cauză frecventă a bronșiolitei, care este o inflamație a căilor respiratorii mici din plămâni. RSV dispare de obicei de la sine, dar unii copii ar putea fi nevoiți să fie internați în spital dacă au dificultăți de respirație.

5. Pneumonie
Pneumonia este o infecție pulmonară gravă care poate fi cauzată de bacterii, viruși sau ciuperci. Pneumonia poate provoca febră, tuse și dificultăți de respirație. Pneumonia poate fi periculoasă, mai ales pentru copiii mici, așa că este important să consultați un medic dacă copilul dumneavoastră are simptome.

6. Meningita
Meningita este o inflamație a membranelor care înconjoară creierul și măduva spinării. Meningita poate fi cauzată de viruși, bacterii sau alte organisme. Meningita este gravă și poate fi mortală, așa că este important să solicitați imediat ajutor medical dacă copilul dumneavoastră are simptome.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai frecvente boli comune ale copilăriei. Examenele fizice regulate și vizitele la medic sunt cea mai bună modalitate de a vă menține copilul sănătos.

Prevenirea bolilor
Fie că este pe locul de joacă sau în sala de clasă, copilul tău este obligat să fie expus la un virus la un moment dat. Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face este să-ți duci copilul la examene fizice regulate și la vizite la medic. În acest fel, medicul poate urmări sănătatea lui și se poate asigura că este la curent cu toate vaccinările.

Prevenția bolilor copilăriei implică vaccinarea specifică, respectarea unei igiene riguroase a mâinilor, evitarea contactului cu persoanele cu simptome și, în cazul necesar, izolarea copilului la domiciliu.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Latest Articles

Studiu BCR, la începerea școlii: 66% dintre adolescenți primesc bani de buzunar de la părinții lor, dar 37% consideră că aceștia nu le...

BCR) prezintă rezultatele unui studiu sociologic realizat în colaborare cu compania Cult Market Research, în contextul începerii școlii. Acesta explorează relația dintre părinți și...

Egalitatea de gen este una dintre principalele preocupări ale elevilor care au învățat primele noțiuni despre sustenabilitate

Egalitatea de gen, reducerea sărăciei și a risipei de alimente sunt temele preferate ale elevilor care au participat la workshopurile gratuite despre sustenabilitate organizate...

De ce să alegi o grădiniță cu predare în limba germană

Într-un mediu economic și cultural tot mai competitiv, grădinița Kinderlachen se impune ca o alegere strategică pentru părinții care își doresc să ofere copiilor...

Cine sunt elevii care rămân fără burse sociale

Ministerul Educației a anunțat o serie de modificări care vor afecta mii de elevi din România, în special pe cei din familiile monoparentale. Începând...

Burse mai mari pentru elevi.Cât vor primi în noul an școlar 2024-2025

Anul școlar 2024-2025 aduce vești bune pentru elevii merituoși din România, care vor beneficia de burse mai mari, conform noilor norme adoptate de Ministerul...