27 de medalii pentru România la Campionatul Mondial de Ju-jitsu. Antrenor Cătălina Mihaela Ioniță: “Actuala generație luptă cu inima și ne dă speranțe la un viitor mai bun”

Campionatul Mondial de Ju-Jitsu 2023 Tineret (U16, U18 & U21) s-a desfășurat pe parcursul a 4 zile (22-25 August 2023), la Astana, în Kazakhstan. Această ediție a fost cea mai puternică organizată până acum, bucurându-se de participarea a 1201 sportivi din 43 țări, reprezentând toate continentele.


România a făcut o figură extrem de frumoasă în cadrul acestei competiții dure. Chiar dacă la noi în țară nu se pune deloc accentul pe sport, iar statul nu îi ajută mai deloc pe tinerii care practică arte marțiale, iată că – chiar și în acest condiții – rezultatele nu se lasă prea mult așteptate. Iar viitorul sună din ce în ce mai promițător.


Cu un total de 27 de medalii (8 medalii de aur, 5 medalii de argint și 14 medalii de bronz), România s-a clasat pe locul VI din 43 de națiuni participante la acest Campionat Mondial de JU-JITSU Tineret.

Componenții lotului național, provin din Cluburile: INVICTUS București, Marina Constanța, Vipguard Bucuresti, Spartacus Bucuresti, Dinamo Bucuresti, Budoseishin Bucuresti, Ronin Targu Mureș, Kokoro Brașov, Akari Brașov, CSM Sfantu Gheorghe.

„Sportivii români au luptat cu cinste pentru tricolor”
„Nivelul Campionatului Mondial din Astana a fost de departe cel mai ridicat de până acum. Sportivii români au luptat cu cinste pentru tricolor și ne-au umplut sufletele cu mândrie atunci când au pășit pe tatami. Actuala generație luptă cu inima și ne dă speranțe la un viitor mai bun și prosper. Sperăm ca aceștia să fie urmați de cât mai mulți copilași”, a spus pentru Click.ro antrenorul Clubului INVICTUS București, Cătălina Mihaela Ioniță!

Ce spun sportivii medaliați

„Această experiență a fost una dintre cele mai frumoase din viața mea.
S-a dovedit că nivelul concursului era foarte ridicat, dar fiind pregătit am făcut față cu brio tuturor adversarilor categoriei mele. Deși am avut emoții, imediat cum am intrat pe saltea m-am simțit încrezător.
Aș vrea să le mulțumesc antrenorilor mei pentru că au avut răbdarea necesară cu mine și că au fost alături de mine la bine și la greu”, a spus Blidariu Eduard Gabriel, pentru 123mama.ro, vicecampion mondial la Campionatul Mondial de Ju-Jitsu de la Astana.

„A fost cel mai frumos concurs la care am participat din viața mea. O data cu amintirile frumoase a venit și experiența pe care am dobândit-o. Am avut foarte multe emoții dar am reușit sa le elimin când am intrat pe tatami. Nu as fi ajuns nicăieri fără antrenorea mea, căreia ii datorez toate reușitele”, a spus Alina Maria Cojocaru, sportiva clublui INVICTUS București, care a reușit să obțină medalia de bronz la Campionatul Mondial de Ju-Jitsu de la Astana.

 

 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Latest Articles

Hemoroizi la copii. Cauze, simptome și tratament

În societatea modernă, hemoroizii sunt adesea considerați o problemă a adulților, asociată cu stilul de viață sedentar, alimentația necorespunzătoare sau alte condiții medicale. Totuși,...

Leacuri bătrânești pentru colici la bebeluși

Colicile la bebeluși sunt o problemă comună care poate crea mult disconfort pentru micuți și îngrijorare pentru părinți. Aceste episoade de plâns și iritabilitate...

Secreția galbenă la ochii copiilor. Cauze, diagnostic și tratament

Secreția galbenă la ochii copiilor este o problemă comună care poate provoca îngrijorare părinților. Aceasta poate fi un simptom al unei varietăți de afecțiuni,...

Febră la copii fără alte simptome. Ce trebuie să știe părinții

Febra la copii, în special atunci când apare fără alte simptome evidente, poate fi o sursă majoră de îngrijorare pentru părinți. Deși febra în...

10 licee implicate în acțiuni pentru sustenabilitate și mediu, premiate în cadrul proiectului Eco-nomie pentru comunitatea ta

Junior Achievement (JA) România a încheiat ediția-pilot a proiectului Eco-nomie pentru comunitatea ta, inițiativă derulată cu sprijinul Raiffeisen Bank România pentru a susține liceele...