Nu este un secret faptul că schimbările hormonale din timpul sarcinii vor avea un efect asupra aspectului fizic. Multe dintre femei abia așteaptă să trăiască această experiență, însă sunt și cazuri în care sunt speriate și se gândesc de multe ori înainte de a-și dori un copil. Fără îndoială ca este una dintre cele mai frumoase perioade din viața unei femei, iar dacă ai temeri în ceea ce privește faptul că aspectul tău fizic va avea de suferit, noi îți oferim 10 trucuri pentru a străluci.
- Beți multă apă
Consmul de apă trebuie să fie mai crescut în timpul sarcinii față, iar acest lucru va ajuta la filtrarea și eliminarea toxinelor din corp acumulate pe timpul zilei. Încă un beneficiu adus este și menținerea nivelului corect de lichid amniotic din organismul tău, așa că beți cel puțin 2 litri de apă zilnic.
- Atenție la ce mâncați
Dacă și înainte erai atentă să mănânci cât mai sănătos, dar mai aveai și anumite excepții, acum trebuie să fii de două ori mai grijulie. Cel mai recomandat ar fi să mergeți la medic și să vă facă un regim alimentar explicit. Așa o să știți ce este bine să mâncați, ce nu, și mai ales alimentele pe care trebuie să le includeți în meniu sau pe care este indicat să le consumați mai des.
- Somn
Cele mai multe viitoare mămici se confruntă cu oboseală permanentă și senzație constantă de somn, în special în primul trimestru de sarcină. Odihna este foarte importantă în această perioadă. Încercați să dormiți cât trebuie și mai ales într-o atmosferă benefică somnului pentru a elimina senzația permanentă de oboseală și somnolența.
- Menținerea unei greutăți corecte
Este normal să iei în greutate în timpul sarcinii, însă este foarte important să o faci corect. Sunt femei care pun totul pe seama „poftelor” și profită de această perioadă de 9 luni. Trebuie ținută o dietă recomandată de către un medic specialist poate mai mult ca oricând, iar kilogramele în plus puse din cauza dulciurilor sau a fast-food-ului nu ajută cu nimic buna dezvoltare a viitorului bebeluș.
- Exerciții fizice
Un alt lucru important sunt și exercițiile fizice în timpul sarcinii. Din acest motiv există foarte multe cursuri și programe specializate pentru femeile gravide la care vă puteți înscrie. Printre acestea se numără yoga sau lamaze unde poți participa și chiar să faci schimb de idei sau experiențe cu alte femei aflate în situația ta.
- Evitați vergeturile
Aproape toate mămicile se plâng de apariția vergeturilor, însă tu poți să previ acest lucru încă dinainte de a naște. Este recomandată utilizarea unei creme cât mai calitativă împotriva apariției vergeturilor. Masați-vă burtica zilnic cu respectiva cremă și așa puteți elimina riscul de a suferi de această problemă.
- Valorifică-ți noile forme
Burticile de gravide sunt minunate, iar o femeie însărcinată emană frumusețe prin toți porii. Asigură-te că te-ai îmbrăcat comod, că ți-ai scos în evidență noile forme cu ajutorul rochiilor sau altor piese vestimentare și ieși din casă. Un alt lucru extrem de important, arată celorlalți cât de bine te simți în pielea ta.
- Îngrijește-ți pielea
Îngrijirea pielii în timpul sarcinii este la fel de importantă ca și până acum. Singura schimbare constă doar în faptul este indicată folosirea unor produse naturale, pe bază de plante, sau chiar cele special create pentru gravide.
Sper exemplu, pentru îngrijirea sânilor, Garmastan este produsul perfect. Este o cremă naturală care ajută la menținerea elasticității și supleții sânilor înaintea și în timpul alăptării copilului. Garmastan poate fi folosit încă din luna a 8-a de sarcină și ulterior după fiecare alăptare.
- Machiajul
Una dintre cele mai bune are pe care femeia o deține. Se întâmplă să ai cearcăne sau pungi sub ochi pentru că nu ai reușit să dormi prea bine azi-noapte, nicio problemă, există anticearcăn, câteva coșuri de la schimbările hormonale sau piele înroșită, folosește fondul de ten. Însă cu aceeași mențiune ca și la celălalte produse de îngrijire, fără chimicale.
- Relaxarea
Sarcina, pe cât de frumoasă este, pe atât poate să fie și de stresantă pentru viitoarele mămici. Încercați să aveți un program cât mai lejer, să faceți pauze dese și să nu vă obosiți prea tare cu lucruri care chiar pot fi realizate și de altcineva.